KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2026 Pazar
°C

'İlk evim' kuraları çekildi, ismi çıkanlar büyük sevinç yaşadı

Bingöl'de 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesi çerçevesinde, merkez ve ilçelerde yapılması planlanan bin adet sosyal konutun kura çekimi gerçekleştirildi. Kurada ismi çıkanlar büyük sevinç yaşadı.

`İlk evim` kuraları çekildi, ismi çıkanlar büyük sevinç yaşadı
18 KASIM 2022 CUMA 17:08
13
4719
0
AA aa

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesinin kura çekimleri, belirlenen illerde devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle hayata geçirilen projenin kura çekimleri, Karşıyaka Mahallesi kapalı spor salonunda noter huzurunda gerçekleşti. Bingöl merkez ve ilçelerinde yapılması planlanan bin adet sosyal konutun kura çekimini, başvuruda bulunan yüzlerce vatandaş da takip etti. Kurada ismi çıkanlar büyük sevinç yaşadı. Öte yandan sosyal konut için 9 bin 959 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Bugünün heyecanlı bir gün olduğunu belirten Vali Kadir Ekinci, “Bugün bizim için heyecanlı bir gün. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'ümüzde de ‘İlk Evim İlk İşyerim' projesi çerçevesinde konutlarımızın kura törenini gerçekleştirdik. Bingöl'e toplamda bin kontenjan ayrılmıştı. İl merkezimizde 500, Solhan'da 200, Genç ilçemizde 150, Sancak beldemizde 100 ve Adaklı ilçemizde 50 konut olmak üzere dağılımı gerçekleşmiş oldu. Şehit ailelerimize, gazilerimize, engelli vatandaşlarımıza ve emeklilerimize öncelik ayrılan bu projenin ilimiz, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

"Allah nasip etti, evimiz çıktı"

Yıllardır kirada oturduğunu dile getiren terörle mücadele gazisi İdris Tuğunmuş, “Bugüne kadar evim yoktu, kiradaydım. Terörle mücadele gazisiyim. Şehit ve gazi ailelerine ayrılmış olan kontenjandan Allah nasip etti, evimiz çıktı. Rabbim olmayanlara da nasip etsin inşallah. Bu işe vesile olan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çok büyük bir proje ve herkese umut oldu. Bizler de çok sevinçliyiz, Allah herkesten razı olsun” şeklinde konuştu.

"Bugüne kadar hep kiradaydık, cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun" diye konuştu.

Kuradaki talihlilerden biri olan vatandaşlardan Arzu Akyüz ise “Bugün TOKİ kuraları çekildi. Bugüne kadar hep kiradaydık, cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Onun sayesinde ilk evimize kavuşmuş olduk. Çok mutluyum, Allah herkese nasip etsin. Ben talihlilerden birisiyim, herkese çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın