KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Eylül 2026 Cumartesi
°C

'İlk evim' kuraları çekildi, ismi çıkanlar büyük sevinç yaşadı

Bingöl'de 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesi çerçevesinde, merkez ve ilçelerde yapılması planlanan bin adet sosyal konutun kura çekimi gerçekleştirildi. Kurada ismi çıkanlar büyük sevinç yaşadı.

`İlk evim` kuraları çekildi, ismi çıkanlar büyük sevinç yaşadı
18 KASIM 2022 CUMA 17:08
13
4827
0
AA aa

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesinin kura çekimleri, belirlenen illerde devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle hayata geçirilen projenin kura çekimleri, Karşıyaka Mahallesi kapalı spor salonunda noter huzurunda gerçekleşti. Bingöl merkez ve ilçelerinde yapılması planlanan bin adet sosyal konutun kura çekimini, başvuruda bulunan yüzlerce vatandaş da takip etti. Kurada ismi çıkanlar büyük sevinç yaşadı. Öte yandan sosyal konut için 9 bin 959 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Bugünün heyecanlı bir gün olduğunu belirten Vali Kadir Ekinci, “Bugün bizim için heyecanlı bir gün. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'ümüzde de ‘İlk Evim İlk İşyerim' projesi çerçevesinde konutlarımızın kura törenini gerçekleştirdik. Bingöl'e toplamda bin kontenjan ayrılmıştı. İl merkezimizde 500, Solhan'da 200, Genç ilçemizde 150, Sancak beldemizde 100 ve Adaklı ilçemizde 50 konut olmak üzere dağılımı gerçekleşmiş oldu. Şehit ailelerimize, gazilerimize, engelli vatandaşlarımıza ve emeklilerimize öncelik ayrılan bu projenin ilimiz, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

"Allah nasip etti, evimiz çıktı"

Yıllardır kirada oturduğunu dile getiren terörle mücadele gazisi İdris Tuğunmuş, “Bugüne kadar evim yoktu, kiradaydım. Terörle mücadele gazisiyim. Şehit ve gazi ailelerine ayrılmış olan kontenjandan Allah nasip etti, evimiz çıktı. Rabbim olmayanlara da nasip etsin inşallah. Bu işe vesile olan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çok büyük bir proje ve herkese umut oldu. Bizler de çok sevinçliyiz, Allah herkesten razı olsun” şeklinde konuştu.

"Bugüne kadar hep kiradaydık, cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun" diye konuştu.

Kuradaki talihlilerden biri olan vatandaşlardan Arzu Akyüz ise “Bugün TOKİ kuraları çekildi. Bugüne kadar hep kiradaydık, cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Onun sayesinde ilk evimize kavuşmuş olduk. Çok mutluyum, Allah herkese nasip etsin. Ben talihlilerden birisiyim, herkese çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.09.2026
23:44
Zıktê Sürkap`tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürkap'tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zıktê Sürkap), Murat Okuma Salonu gibi eğitim odaklı çalışmalarının ardından kuruluşunun 6'ncı yılına girerken öğrencilere burs desteği sağlama kararı aldı. Platform, gençlerin eğitim yolculuğuna katkı sunmayı ve toplumsal dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor.
04.09.2026
23:43
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
BDDK'nın tasarruf finansman şirketlerine yönelik yeni düzenlemeleri 1 Ekim 2026'da yürürlüğe girecek. Yeni dönemde sözleşme sayısından finansman limitlerine, yüksek tutarlı sözleşmelerden şirketlerin fon kullanımına kadar birçok alanda değişiklik uygulanacak.
04.09.2026
23:42
Bingöl`de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl'de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü ile Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında bağımlılıkla mücadele ve iyileştirme kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, denetimli serbestlik hizmetinden yararlanan bireylerin Sağlıklı Hayat Merkezi hizmetlerinden faydalanması ve sosyal uyum süreçlerinin desteklenmesi hedefleniyor.
04.09.2026
23:40
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik`ten `kalite` vurgusu
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik'ten 'kalite' vurgusu
Karlıova Aşağı Yağmurlu Grup Yolu'nda devam eden BSK asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Valisi Cahit Çelik, çalışmaların planlanan takvim içinde ve yüksek kalite standardıyla tamamlanması talimatını verdi.
04.09.2026
23:38
AK Parti`den Bingöl`ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti'den Bingöl'ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti Bingöl Milletvekilleri ve İl Teşkilatı, kent merkezi ve ilçelerde tamamlanan, devam eden ve planlanan sağlık yatırımlarını açıkladı. Çalışmada yeni hastaneden uzman hekim kadrolarına kadar çok sayıda yatırım başlığı yer aldı.
04.09.2026
23:37
BİNAŞ`tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt:
BİNAŞ'tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt: 'Dava süreci henüz sona ermedi'
BİNAŞ Yönetim Kurulu, Bingöl Valiliği'nin Bingöl Yem-Süt-Besicilik A.Ş.'ye ait taşınmazların satış sürecine ilişkin açıklamasına cevap verdi. Yönetim, yerel mahkeme kararının kesinleşmediğini ve istinaf incelemesinin sürdüğünü belirterek, satışların hukuka uygunluğunun yalnızca mahkeme kararına atıfla kesinleşmiş gibi sunulamayacağını savundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın