KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Ilginç protesto!

İş merkezi ve bakkal tezgâhlarında görülmeye başlanan kırtasiye malzemelerinin kırtasiyecilik alanında ciddi sorunlar oluşturduğunu aktaran Aratemur, bu durumu protesto etmek amacıyla kırtasiye dükkânına çikolata, gofret, sakız ve benzeri gıda maddelerinden oluşan bir tezgâh kurdu.

Ilginç protesto!
12 NİSAN 2007 PERŞEMBE 10:12
0
2377
0
AA aa
   Bingöl'de, kimi esnaflar satışlardaki durgunluktan ve nakit para sıkıntısından şikâyetçi olurken kimileri de aksi girişimlerde bulunmaya başladı.
Yaptığı ilginç protestosuyla dikkatleri üzerine toplayan kırtasiye işletmecisi İsmail Aratemur, hem esnafları, hem de denetim mekanizmalarını eleştirdi.
Yaz aylarında satışların neredeyse durma noktasına geldiği kırtasiyelerin geçmiş değerinin kalmadığını ileri süren Aratemur; “Bakkal bile defter satıyor” sözleriyle protestosunun nedenini açıkladı.
   Okul sezonu başlarında sıkça görülen ‘1 kilo defter 3 YTL ve benzeri' uygulamaların kırtasiyeci esnafına ciddi zararlar verdiğini söyleyen Aratemur, bu durumun giderek daha da çarpık bir hal aldığını belirtti.
    Aratemur; “Artık market ve bakkallarda defter, silgi, kalem ve benzeri kırtasiye malzemesi satılıyor. Kırtasiyeci olarak okulların açık olduğu bugünlerde bile satış yapamazken, yaklaşan yaz tatili döneminde nasıl iş yapacağız. Bu durum gittikçe içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Bu konu sadece kırtasiyeci esnafı için geçerli olan bir durum değil. Her meslekte aynı sıkıntılar oluşmuş durumda. Telefon satış noktaları fotokopi çekiyor, bakkal defter kalem satıyor. Kısacası her önüne gelen bir dükkân içerisinde 2–3 ayrı işi yaparak para kazanmaya çalışıyor. Böyle olunca, kendi alanında ticaret yapmaya çalışan esnaflar da mağdur oluyor. Artık ne iş yapacağımızı bizler de şaşırdık” diyerek tepkisini dile getirdi.
Protestosundaki bir diğer amacının ise denetim mekanizmalarını harekete geçirmek olduğunu vurgulayan Aratemur, bu çarpıklığa bir son verilmesi için yetkililerden yardım beklediğini ifade etti.
      Bu konuda gerekli adımlar atılmadığı sürece aynı tabloların giderek artacağına dikkat çeken Aratemur; “Gerçek esnaf bu sorun karşısında eriyip gidiyor. Herkes, kendi alanıyla ilgili ticaret yaparsa piyasadaki durgunluğa rağmen bir nebzede olsa işler iyi olacaktır” ifadelerini kullandı.
Çarpık ticaret anlayışının getirdiği sıkıntının, satışlarda ciddi kayıplara neden olduğunu kaydeden Aratemur, Genç, İnönü ve Kültür Caddelerinde kiraların çok yüksek olduğunu da vurguladı.
   Aratemur; “İşlek caddelerde kiralar çok yüksek. Bu caddelerdeki esnaflar farklı alanlara da el atınca, ucuz kira nedeniyle ara cadde ve sokaklardaki esnaflar mağdur oluyor” dedi.
Farklı işleri tek çatı altında yürüten esnaflara seslenen Aratemur; “Bingöl'de, esnaflığın zor şartlar altında devam ettirilen bir uğraş olduğunu biliyoruz. Elbette herkes kendi rızkını yiyecektir ancak herkesin kendi branşıyla uğraşmasının tüm esnaflara fayda getireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın