Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genç İlçe Başkanı Osman Tartık, 9112.06 meslek koduyla belediye bünyesinde olan temizlik şirketinde temizlik elamanı olarak görünüyor.
Genç ilçesinde ikamet eden Nurettin Gelen'in gazetemize ulaştırdığı SGK belgesinde, Tartık'ın 01 Aralık 2014 tarihinde işe başladığı görülüyor.
BİR İLÇE BAŞKANI BELEDİYEDEN MAAŞ ALIR MI?
2012 yılında gerçekleştirilen 4. Olağan Kongresinde AK Parti İlçe Başkanı seçilen Tartık, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 5. Olağan Kongresinde yeniden güven tazeledi. İki dönemdir iktidar partisinden ilçe başkanlığı görevini yürüten Tartık, belediyede temizlik görevlisi olarak görülüyor.
DURUMA SİTEM ETTİ
Tartık'a ait SGK dökümünü gazetemize ulaştıran Nurettin Gelen, Tartık'ın gayri resmi yollarla elde ettiği kazanca ve buna göz yuman belediye yetkililerine sitem etti.
Gelen: “Bir ilçe başkanı belediyeden temizlik görevlisi gösterilerek SGK hizmeti ve maaş alır mı? Bu hangi ahlaka, hangi vicdana sığar. Bu içerisinde bulundukları durum ne kadar etik olabilir ki? Adam temizlik görevlisi olarak görülüyor. Belgede, 01 Aralık 2014 tarihinde iş girişi yapıldığı görülüyor. Zaten gayri resmi yoldan para kazanan adam, hiç emek sarf etmeden oturduğu yerden para kazanıyor. Yetimin, mazlumun, halkın parasını yiyor” dedi.