KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ocak 2026 Pazar
°C

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun olağan toplantısı yapıldı

Kentte ihtiyaç duyulan meslekler, işverenin arz talep konuları, istihdam ve işgücü hakkında planlama ile Hibe Destek Program konularının masaya yatırıldığı toplantıda kurul üyelerinin görüş ve önerileri de alındı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu`nun olağan toplantısı yapıldı
29 TEMMUZ 2022 CUMA 17:30
0
1618
2
AA aa

Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022 yılı 3. Olağan toplantısı yapıldı. Toplantı, Vali Yardımcısı Fatih Kaya başkanlığında Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü'nde Kurul üyesi kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022/3. Olağan toplantısı için toplanıldığını, kentte ihtiyaç duyulan meslekler, işverenin arz talep konuları, İstihdam ve İşgücü hakkında planlama, Hibe Destek Program konuları, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alındığını ifade etti.

İŞKUR İl Müdürü Cevdet Baycuman ise, ihtiyaç duyulan meslekler, kayıtlı iş arayan işsizler için yapılan planlamalar, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Proje Programı ve diğer eğitim programları hakkında bilgi verdi.

Baycuman, “İl Müdürlüğümüzce toplam bin 568 kişi işe yerleştirilmiştir, 5 bin 474 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir. Bin 69 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir, İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 38 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır. İş Kulübü Liderliği eğitimi kapsamında 20 adet eğitim düzenlenmiştir. Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 7 milyon 118 bin 88 TL, Mesleki Eğitim Kurslarına katılanlara 1 milyon 141 bin 990 TL, İşbaşı Eğitim Programlarına katılanlara 5 milyon 228 bin 837 TL, İşsizlik Ödeneği hak eden 599 kişiye 7 milyon 538 bin 909 TL, Ocak-Temmuz ayları arasında programlara toplam 21 milyon 27 bin 777 TL ödeme yapılmıştır” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94386)
30 Temmuz 2022 Cumartesi 21:01
Memleket size kalmışsa Allah sabır versin millete.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94371)
30 Temmuz 2022 Cumartesi 09:19
İnsan israfı görende memleket için bir şeyler yapılıyor der. Huzur hakkı gelsin gerisine koyuver gitsin. Birseye gülmem gelmiyor aralarında belediye başkanı hayaliyle yananlar var. Belediye başkanlığını hayal bile edemiyorum
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın