KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2026 Salı
°C

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun olağan toplantısı yapıldı

Kentte ihtiyaç duyulan meslekler, işverenin arz talep konuları, istihdam ve işgücü hakkında planlama ile Hibe Destek Program konularının masaya yatırıldığı toplantıda kurul üyelerinin görüş ve önerileri de alındı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu`nun olağan toplantısı yapıldı
29 TEMMUZ 2022 CUMA 17:30
0
1966
2
AA aa

Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022 yılı 3. Olağan toplantısı yapıldı. Toplantı, Vali Yardımcısı Fatih Kaya başkanlığında Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü'nde Kurul üyesi kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022/3. Olağan toplantısı için toplanıldığını, kentte ihtiyaç duyulan meslekler, işverenin arz talep konuları, İstihdam ve İşgücü hakkında planlama, Hibe Destek Program konuları, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alındığını ifade etti.

İŞKUR İl Müdürü Cevdet Baycuman ise, ihtiyaç duyulan meslekler, kayıtlı iş arayan işsizler için yapılan planlamalar, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Proje Programı ve diğer eğitim programları hakkında bilgi verdi.

Baycuman, “İl Müdürlüğümüzce toplam bin 568 kişi işe yerleştirilmiştir, 5 bin 474 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir. Bin 69 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir, İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 38 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır. İş Kulübü Liderliği eğitimi kapsamında 20 adet eğitim düzenlenmiştir. Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 7 milyon 118 bin 88 TL, Mesleki Eğitim Kurslarına katılanlara 1 milyon 141 bin 990 TL, İşbaşı Eğitim Programlarına katılanlara 5 milyon 228 bin 837 TL, İşsizlik Ödeneği hak eden 599 kişiye 7 milyon 538 bin 909 TL, Ocak-Temmuz ayları arasında programlara toplam 21 milyon 27 bin 777 TL ödeme yapılmıştır” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94386)
30 Temmuz 2022 Cumartesi 21:01
Memleket size kalmışsa Allah sabır versin millete.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94371)
30 Temmuz 2022 Cumartesi 09:19
İnsan israfı görende memleket için bir şeyler yapılıyor der. Huzur hakkı gelsin gerisine koyuver gitsin. Birseye gülmem gelmiyor aralarında belediye başkanı hayaliyle yananlar var. Belediye başkanlığını hayal bile edemiyorum
07.09.2026
19:07
Genç`te `Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi` Çalıştayı
Genç'te 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' Çalıştayı
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' çalıştayında uyuşturucu ve sanal kumarla mücadeleden aile yapısının güçlendirilmesine, ağır borçlanmadan düğün ve taziyelerde israfın azaltılmasına kadar ilçenin sosyal sorunları ele alındı. Çalıştayda, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve toplumsal değerlerin gelecek nesillere aktarılması için ortak hareket çağrısı yapıldı.
07.09.2026
10:12
Bingöl Umut Kervanı`ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı'ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı Derneği, ağustos ayında 172 aileye 473 bin 199 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Dernek, yurt dışı ve Filistin-Gazze'ye de 722 bin 699 TL yardım yaparken, ay boyunca gerçekleştirilen toplam yardım 1 milyon 195 bin 898 TL'ye ulaştı.
07.09.2026
09:36
Bingöl`de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl'de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl-Sancak yolu Kadran köyü mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonetin şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi yaralandı.
07.09.2026
08:49
Okul masrafları Bingöl`de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL`ye dayanıyor
Okul masrafları Bingöl'de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL'ye dayanıyor
Bingöl Eğitim Sen Başkanı Murat Korlaelçi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde artan kırtasiye, kıyafet, çanta, ayakkabı ve ulaşım giderlerine dikkat çekerek, 'Çocukların eğitim hakkı ailelerin ekonomik gücüne bırakılamaz' dedi.
07.09.2026
08:47
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen uygulama ve operasyonlarda toplam 365,43 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
07.09.2026
08:47
12Bingölspor`dan umut veren başlangıç
12Bingölspor'dan umut veren başlangıç
Geç kurulan kadrosuyla kısa sürede hazırlıklarını tamamlayıp İnegöl deplasmanına çıkan 12Bingölspor, 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti. Galibiyet 90+4'te kaçsa da temsilcimiz sergilediği futbolla sezona umut verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın