KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Ocak 2026 Perşembe
°C

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun olağan toplantısı yapıldı

Kentte ihtiyaç duyulan meslekler, işverenin arz talep konuları, istihdam ve işgücü hakkında planlama ile Hibe Destek Program konularının masaya yatırıldığı toplantıda kurul üyelerinin görüş ve önerileri de alındı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu`nun olağan toplantısı yapıldı
29 TEMMUZ 2022 CUMA 17:30
0
1599
2
AA aa

Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022 yılı 3. Olağan toplantısı yapıldı. Toplantı, Vali Yardımcısı Fatih Kaya başkanlığında Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü'nde Kurul üyesi kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022/3. Olağan toplantısı için toplanıldığını, kentte ihtiyaç duyulan meslekler, işverenin arz talep konuları, İstihdam ve İşgücü hakkında planlama, Hibe Destek Program konuları, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alındığını ifade etti.

İŞKUR İl Müdürü Cevdet Baycuman ise, ihtiyaç duyulan meslekler, kayıtlı iş arayan işsizler için yapılan planlamalar, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Proje Programı ve diğer eğitim programları hakkında bilgi verdi.

Baycuman, “İl Müdürlüğümüzce toplam bin 568 kişi işe yerleştirilmiştir, 5 bin 474 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir. Bin 69 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir, İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 38 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır. İş Kulübü Liderliği eğitimi kapsamında 20 adet eğitim düzenlenmiştir. Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 7 milyon 118 bin 88 TL, Mesleki Eğitim Kurslarına katılanlara 1 milyon 141 bin 990 TL, İşbaşı Eğitim Programlarına katılanlara 5 milyon 228 bin 837 TL, İşsizlik Ödeneği hak eden 599 kişiye 7 milyon 538 bin 909 TL, Ocak-Temmuz ayları arasında programlara toplam 21 milyon 27 bin 777 TL ödeme yapılmıştır” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94386)
30 Temmuz 2022 Cumartesi 21:01
Memleket size kalmışsa Allah sabır versin millete.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94371)
30 Temmuz 2022 Cumartesi 09:19
İnsan israfı görende memleket için bir şeyler yapılıyor der. Huzur hakkı gelsin gerisine koyuver gitsin. Birseye gülmem gelmiyor aralarında belediye başkanı hayaliyle yananlar var. Belediye başkanlığını hayal bile edemiyorum
31.12.2025
15:53
Uzunyayla`ya Üç Dalda Ödül
Uzunyayla'ya Üç Dalda Ödül
Bingöl merkezli üretim gücüyle Türkiye ve Avrupa pazarında adından söz ettiren Uzunyayla Tuğla, 'Bingöl'ün Değerleri Ödül Töreni'nde ihracat, yeşil dönüşüm ve vefa kategorilerinde üç ayrı ödüle layık görüldü.
31.12.2025
15:25
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Şehir Stadyumu'nun yenilenmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldığını, proje tamamlandığında kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.
31.12.2025
14:55
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl'de etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl–Diyarbakır karayolunun belirli kesimleri ile Genç–Yenisu il yolu araç trafiğine kapatıldı.
31.12.2025
14:17
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla açılan Firince-İskender Demircioğlu Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bingöl'de mesleki eğitime yeni bir güç kazandırdı.
31.12.2025
13:55
Bingöl`ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün ekonomik ve sosyal hafızasına yön veren isimler, Bingöl TSO tarafından düzenlenen 'Bingöl'ün Değerleri' ödül töreninde onurlandırıldı.
31.12.2025
13:13
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise  sefasını sürdü
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise sefasını sürdü
Adını karlı ovadan alan ve kışın büyük bir kısmını kar altında geçiren Bingöl'ün Karlıova İlçesi, eksi 22 dereceleri gördü. İlçe buz tutarken yetişkinler cefasını çekti, çocuklar ise ara sokaklarda kayarak sefasını sürdü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın