KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Iki ton katı atık toplandı

Temiz Bingöl Platformu, 300 gönüllü ile bir günde iki ton katı atık topladı.

Iki ton katı atık toplandı
13 MAYIS 2013 PAZARTESİ 05:45
0
2204
0
AA aa

Temiz Bingöl Platformu'nca Dünya Temizliği (World Cleanup) etkinliği kapsamında 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 13.00'da katı atık toplama faaliyeti gerçekleştirildi.

Sivil Toplum Kuruluşları, Haydi Yapalım! Modeliyle Dünya Temizliği (World Cleanup) etkinliği kapsamında Bingöl Üniversitesi arkasındaki çamlık alanda temizlik etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İlhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, Vali Güner Orbay İlköğretim Okulu, Endüstri Meslek Lisesi, Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencileri ve STK temsilcileri katıldı.

Dörtyol Saat Kulesi önünde buluşan gönüllüler, halaylar eşliğinde etkinlik alanına giderek temizlik faaliyetini gerçekleştirdiler.

Yaklaşık üç hafta boyunca düzenli toplantılar düzenleyen Sivil Toplum Kuruluşları'na 10'dan fazla kamu kuruluşu, yerel basın ve sponsor firmalar destek verdiler. 300 gönüllünün katıldığı etkinlikte yaklaşık 2 ton katı atık ve çöp toplandı.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan YİSTOD Başkanı Mahmut Buyankara: “Dünyada birçok ülkede yapılan bu etkinlik Türkiye'de de yaklaşık 22 şehirde yapılmaktadır. Bingöl'de bu etkinliği yapmak için Sivil Toplum Kuruluşları olarak yaklaşık üç hafta boyunca toplantılar düzenledik. Yoğun hava muhalefetine rağmen güzel bir etkinlik oldu. Yaklaşık 300 gönüllünün katıldığı etkinliğimizde 2 ton civarında katı atık ve çöp toplandı. Desteklerinden dolayı başta Sayın Valimiz M. Hakan Güvençer olmak üzere, Bingöl Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Vali Güner Orbay İlköğretim Okulu, Endüstri Meslek Lisesi, Mimar Sinan İlköğretim Okulu, Tarım il Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Makine Mühendisi Yakup Karagöz, Has Bingöl, Katılım Hipermarket, Atılım Mobilya, Gözde Çiçekçilik, Ezel Video Çiçekçilik, Yerel Basın ve Dijital Tasarım'a teşekkür ediyoruz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın