Dünyanın birçok ülkesinde düzenlediği kurban etkinlikleri ile ismini duyuran IHO-EBRAR kurban bayramı kapsamında Afrika'da 20, Asya'da 5, Türkiye'de 20 noktada, Gazze'de ise vekâleten kurban kesiminde bulundu.
Türkiye'de 20 farklı noktada kurban bağışı yapan IHO-EBRAR'ın bir diğer adresi de Bingöl oldu. Daha önce belirlemiş oldukları yoksul ve muhtaç aileye kurban eti ulaştıran IHO-EBRAR yetkilileri, bu yardımlarla fakirlerin yüzünü güldürdüklerini söyleyerek şunları dile getirdiler:
“Yapılan bu bağışlarla Kurban Bayramı'nın manevi havasını yaşadık. Kurban Bayramı'nın sadece et yemek olduğunu değil muhtaçların yüzünü güldürmek olduğunu bağışta bulunduğumuz ailelerin gözlerindeki o bekleyişi gördüğümüz zaman daha iyi anlıyoruz. Kurban bağışında bulunan Müslüman halkımızın hayırlarını Allah kabul eylesin. Çalışmalarımız devam edecek” Amaçlarının Allah rızası olduğunu ifade eden yetkililer, faaliyetlerinin devam edeceğini belirttiler.