KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mart 2026 Cumartesi
°C

Ihh, kurban dağıtımı yapacak

İnsani Yardım Vakfı'nın, Kurban Bayram'ında Bingöl'ünde içinde bulunduğu 61 ilde kurban dağıtımı yapacağı bildirildi.

Ihh, kurban dağıtımı yapacak
10 KASIM 2010 ÇARŞAMBA 08:44
0
4219
0
AA aa

 

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Kurban Bayramı'nda 125 ülke ve bölgeye kurban eti ulaştıracak.
İHH 19. yılında yapılan bağış ve yardımlarla 125 ülke ve bölgeye kurban bereketi taşımak için kampanya başlattı. Kampanya kapsamında yardımlar, Türkiye'de 61 şehre gidecek.

'Kurban ibadet, paylaşmak berekettir' sloganıyla başlayan kampanyanın broşürleri dağıtılmaya başlandı. Kurbanlarını yardıma muhtaç ailelere kavuşturmak isteyenler, 300TL karşılığında İHH'ya vekalet verebilecek. Ayrıca İHH'nın kurbanlık yardımının yanı sıra, Uzakdoğu'dan, Latin Amerika'ya kadar dünyanın farklı bölgelerindeki yetimlerle birlikte olacağı ve bayramlık elbise ile kırtasiye yardımında bulunacağı da bildirildi. Ödemelerin; vakıf merkezinde elden, banka hesap numarası ile, posta çeki hesabıyla, online bağışla ve tele bağışla yapılabileceği öğrenildi.

Vekalet verilerek bağışlanan kurbanlıkların İHH görevlilerince İslami usullere uygun olarak kesileceği, kesilen kurbanlıkların ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılacağı duyuruldu. İHH yetkililerinin yaptığı açıklamada; ilk kurban organizasyonunun 1993 yılında yapıldığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:"2010 yılı kurban organizasyonumuz hayırseverlerin desteğiyle dünyada 125 ülke ve bölgede, Türkiye'de ise 61 ilde ihtiyaç sahiplerini sevindirecek.1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle ilk kurban çalışmamız gerçekleşti. Bir ülkeden başlayan çalışmamız, 10'a sonra, 40'a ardından 60'a-100'e derken bugün 125'e ulaştı. Çaldığımız kapılar yeni dünyalara açıldı. Umutla bekleyen başka diyarların var olduğunu duydukça heybelerimizde ne varsa, veren elden ne aldıysak ait oldukları yerlere ulaştırdık. Biz ibadet etmek için Kurban dedik; Allah kendimizden verdiğimiz, O'nun rızası ile O'nun adıyla verdiğimiz için ibadetimize hayat verdi, hara dönüştürdü."

Öte yandan, İHH'nın Türkiye'de kurbanlık dağıtımı yapacağı 61 il şöyle sıralandı:"Adana, Adapazarı, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Bartın, Batman, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çankırı, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak,
Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak."



 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.03.2026
02:53
Saadet Partisi`nden Bingöl İçin acil önlem çağrısı
Saadet Partisi'nden Bingöl İçin acil önlem çağrısı
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı M. Fatih Tiryaki, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada Bingöl'ün deprem riski açısından kritik bir bölgede bulunduğunu belirterek yetkilileri acil önlem almaya çağırdı. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca'nın konuyu Meclis gündemine taşıdığı bildirildi.
06.03.2026
02:51
Bingöl`de Dünya Yetimler Günü`nde Anlamlı İftar
Bingöl'de Dünya Yetimler Günü'nde Anlamlı İftar
Bingöl Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla düzenlenen iftar programında yetim çocuklarla bir araya geldi. Programda konuşan Vali Çelik, yetim ve öksüzlere sahip çıkmanın medeniyetin en önemli miraslarından biri olduğunu vurguladı.
06.03.2026
02:50
Akaryakıta zam! Tabelalar güncellendi
Akaryakıta zam! Tabelalar güncellendi
ABD-İsrail ile İran arasındaki çatışmanın tırmanmasıyla Orta Doğu'daki petrol ve LNG arzına ilişkin endişelerin artması fiyatları etkiledi. Gelişmeler benzin ve motorin fiyatlarına zam olarak yansıdı. Bingöl'de motorin fiyatı 66 lirayı da aştı!
06.03.2026
02:49
Bingöl`de ‘Zimem Defteri` Geleneği Bu Yıl da Yaşatıldı
Bingöl'de 'Zimem Defteri' Geleneği Bu Yıl da Yaşatıldı
Ankara'da yaşayan Bingöllü iş insanı Cevdet Ateş, Osmanlı'dan günümüze uzanan 'Zimem Defteri' geleneğini bu yıl da sürdürdü. Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ihtiyaç sahiplerinin bakkal ve market borçları kapatılırken, yaklaşık 14 bin alışveriş kartı da mahalle muhtarları aracılığıyla dar gelirli ailelere ulaştırılmak üzere dağıtıldı.
06.03.2026
02:47
Havalimanı kapanıyor ama bilet satılıyor!
Havalimanı kapanıyor ama bilet satılıyor!
Bingöl Havalimanı bakım çalışmaları nedeniyle bayram bitiminde kapanacak ancak bazı havayolu şirketlerinin kapanma tarihinden sonra da bilet sattığı, sonrasında da 'olumsuz hava koşulları' nedeniyle bileti iptal ettiği görüldü. Bayram dönüşü mağdur olmamak için dikkat edin!
06.03.2026
02:47
Bingöl`de KYK öğrencilerinden Ramazan dayanışması
Bingöl'de KYK öğrencilerinden Ramazan dayanışması
Bingöl'de KYK öğrencileri 'Komşum Projesi' çerçevesinde yurtta hazırlanan yemekleri komşuların iftar sofrasına ulaştırarak dayanışma örneği sergiliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın