KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Ihh, kurban dağıtımı yapacak

İnsani Yardım Vakfı'nın, Kurban Bayram'ında Bingöl'ünde içinde bulunduğu 61 ilde kurban dağıtımı yapacağı bildirildi.

Ihh, kurban dağıtımı yapacak
10 KASIM 2010 ÇARŞAMBA 08:44
0
4511
0
AA aa

 

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Kurban Bayramı'nda 125 ülke ve bölgeye kurban eti ulaştıracak.
İHH 19. yılında yapılan bağış ve yardımlarla 125 ülke ve bölgeye kurban bereketi taşımak için kampanya başlattı. Kampanya kapsamında yardımlar, Türkiye'de 61 şehre gidecek.

'Kurban ibadet, paylaşmak berekettir' sloganıyla başlayan kampanyanın broşürleri dağıtılmaya başlandı. Kurbanlarını yardıma muhtaç ailelere kavuşturmak isteyenler, 300TL karşılığında İHH'ya vekalet verebilecek. Ayrıca İHH'nın kurbanlık yardımının yanı sıra, Uzakdoğu'dan, Latin Amerika'ya kadar dünyanın farklı bölgelerindeki yetimlerle birlikte olacağı ve bayramlık elbise ile kırtasiye yardımında bulunacağı da bildirildi. Ödemelerin; vakıf merkezinde elden, banka hesap numarası ile, posta çeki hesabıyla, online bağışla ve tele bağışla yapılabileceği öğrenildi.

Vekalet verilerek bağışlanan kurbanlıkların İHH görevlilerince İslami usullere uygun olarak kesileceği, kesilen kurbanlıkların ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılacağı duyuruldu. İHH yetkililerinin yaptığı açıklamada; ilk kurban organizasyonunun 1993 yılında yapıldığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:"2010 yılı kurban organizasyonumuz hayırseverlerin desteğiyle dünyada 125 ülke ve bölgede, Türkiye'de ise 61 ilde ihtiyaç sahiplerini sevindirecek.1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle ilk kurban çalışmamız gerçekleşti. Bir ülkeden başlayan çalışmamız, 10'a sonra, 40'a ardından 60'a-100'e derken bugün 125'e ulaştı. Çaldığımız kapılar yeni dünyalara açıldı. Umutla bekleyen başka diyarların var olduğunu duydukça heybelerimizde ne varsa, veren elden ne aldıysak ait oldukları yerlere ulaştırdık. Biz ibadet etmek için Kurban dedik; Allah kendimizden verdiğimiz, O'nun rızası ile O'nun adıyla verdiğimiz için ibadetimize hayat verdi, hara dönüştürdü."

Öte yandan, İHH'nın Türkiye'de kurbanlık dağıtımı yapacağı 61 il şöyle sıralandı:"Adana, Adapazarı, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Bartın, Batman, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çankırı, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak,
Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak."



 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın