KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Ihh, kurban dağıtımı yapacak

İnsani Yardım Vakfı'nın, Kurban Bayram'ında Bingöl'ünde içinde bulunduğu 61 ilde kurban dağıtımı yapacağı bildirildi.

Ihh, kurban dağıtımı yapacak
10 KASIM 2010 ÇARŞAMBA 08:44
0
4141
0
AA aa

 

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Kurban Bayramı'nda 125 ülke ve bölgeye kurban eti ulaştıracak.
İHH 19. yılında yapılan bağış ve yardımlarla 125 ülke ve bölgeye kurban bereketi taşımak için kampanya başlattı. Kampanya kapsamında yardımlar, Türkiye'de 61 şehre gidecek.

'Kurban ibadet, paylaşmak berekettir' sloganıyla başlayan kampanyanın broşürleri dağıtılmaya başlandı. Kurbanlarını yardıma muhtaç ailelere kavuşturmak isteyenler, 300TL karşılığında İHH'ya vekalet verebilecek. Ayrıca İHH'nın kurbanlık yardımının yanı sıra, Uzakdoğu'dan, Latin Amerika'ya kadar dünyanın farklı bölgelerindeki yetimlerle birlikte olacağı ve bayramlık elbise ile kırtasiye yardımında bulunacağı da bildirildi. Ödemelerin; vakıf merkezinde elden, banka hesap numarası ile, posta çeki hesabıyla, online bağışla ve tele bağışla yapılabileceği öğrenildi.

Vekalet verilerek bağışlanan kurbanlıkların İHH görevlilerince İslami usullere uygun olarak kesileceği, kesilen kurbanlıkların ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılacağı duyuruldu. İHH yetkililerinin yaptığı açıklamada; ilk kurban organizasyonunun 1993 yılında yapıldığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:"2010 yılı kurban organizasyonumuz hayırseverlerin desteğiyle dünyada 125 ülke ve bölgede, Türkiye'de ise 61 ilde ihtiyaç sahiplerini sevindirecek.1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle ilk kurban çalışmamız gerçekleşti. Bir ülkeden başlayan çalışmamız, 10'a sonra, 40'a ardından 60'a-100'e derken bugün 125'e ulaştı. Çaldığımız kapılar yeni dünyalara açıldı. Umutla bekleyen başka diyarların var olduğunu duydukça heybelerimizde ne varsa, veren elden ne aldıysak ait oldukları yerlere ulaştırdık. Biz ibadet etmek için Kurban dedik; Allah kendimizden verdiğimiz, O'nun rızası ile O'nun adıyla verdiğimiz için ibadetimize hayat verdi, hara dönüştürdü."

Öte yandan, İHH'nın Türkiye'de kurbanlık dağıtımı yapacağı 61 il şöyle sıralandı:"Adana, Adapazarı, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Bartın, Batman, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çankırı, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak,
Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak."



 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.01.2026
11:47
Siyasi partilerin alacağı Hazine yardımları belli oldu
Siyasi partilerin alacağı Hazine yardımları belli oldu
2026 yılı bütçesine göre siyasi partilere yapılacak Hazine yardımları netleşti. Oy oranlarına göre, 5 partiye toplamda milyarlarca liralık destek sağlanacak. İşte partilerin alacağı Hazine yardımlarının miktarları…
05.01.2026
11:26
Bingöl`de kapalı köy yollarında çalışmalar sürüyor
Bingöl'de kapalı köy yollarında çalışmalar sürüyor
Bingöl genelinde geçtiğimiz hafta içi etkili olan yoğun kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yollarının büyük bölümü yeniden açılırken, 24 köy yolunda karla mücadele çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
05.01.2026
11:08
Memurların zam oranı belli oldu! Kim ne kadar alacak?
Memurların zam oranı belli oldu! Kim ne kadar alacak?
TÜİK'in aralık ayı enflasyonunu açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 Ocak-Temmuz döneminde alacakları zam oranı netleşti. Buna göre memur maaşlarına 18,60 oranında zam yapılacak. Yeni zam oranıyla birlikte maaş tablosu da şöyle şekillendi;
04.01.2026
23:49
Bingöl`den Venezuela Tepkisi: Emperyalist Zulmü ve Demokrasi Maskesini Reddediyoruz
Bingöl'den Venezuela Tepkisi: Emperyalist Zulmü ve Demokrasi Maskesini Reddediyoruz
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, ABD'nin Venezuela'ya yönelik müdahale girişimlerine sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, askeri tehditlerin ve halk iradesine yönelik müdahalelerin 'küresel haydutluk düzeninin bir parçası' olduğu vurgulandı.
03.01.2026
20:38
Komşu 4.7 ile sallandı
Komşu 4.7 ile sallandı
Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
03.01.2026
17:19
Bingöl`de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl'de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl merkez Üniversite Kavşağı'nda meydana gelen silahlı saldırıda 27 yaşındaki O.H. yaşamını yitirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın