KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2025 Salı
°C

Ihd, 7. mektubu gönderdi

Daha önce cezaevlerinde yatan 6 mahkuma mektup gönderen İnsan Hakları Derneği Bingöl Şubesi, yedinci mektubu da (13 Ağustos 2008 Çarşamba Günü Saat:12.00'de) Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevinde yatan A. Samet Çelik'e yolladı.

Ihd, 7. mektubu gönderdi
14 AĞUSTOS 2008 PERŞEMBE 10:13
0
893
0
AA aa
Gönderilen mektubun amacını ve mektubun içeriğini anlatan İnsan Hakları Derneği Bingöl Şubesi adına bir açıklama yapan Başkan Nihat Aksoy, “Bildiğiniz gibi Türkiye'de cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların hak ve özgürlüklerinin engellenmesi, beraberinde birçok sıkıntıyı gündeme getirmektedir. Bunlardan birisi de ciddi sağlık sorunları olan tutuklu ve hükümlülerin, haklarına saygı gösterilmeyerek, tedavilerinin engellenerek ya da geciktirilerek, sağlık sorunlarının daha da derinleşmesine neden olunmasıdır” diye konuştu.
Başkan Aksoy, “İHD Genel Merkezi, her ay ileri boyutta sağlık sorunu yaşadığı tespit edilen bir veya bir kaç tutuklu ve hükümlüye mektup yazılmasına ve bu mektubun aynı gün aynı saate tüm şubelerimizle birlikte postanelerden tutuklu ve hükümlüye yollanmasına karar vermiştir. Bilindiği üzere altıncı mektubumuzu gönderdiğimiz, eşi ile birlikte Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü olan karaciğer kanseri hastası 77 yaşındaki Ali Çekin, mektubu bile eline geçmeden 30 Temmuz 2008'de yaşamını yitirmişti. İleri boyutta sağlık sorunu yaşadığı tespit edilen tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılmaları için yasal mevzuat mevcutken, bu tutuklu ve hükümlülerin kendi kaderlerine terk edilmeleri, insan hak ve özgürlükleri ile asla bağdaşmamaktadır” şeklinde konuştu.
Dün A.Samet ÇELİK'e gönderilen mektuptan bir bölüm: Sevgili A. Samet Çelik: İnsan Hakları Derneği'nin cezaevlerindeki hasta tutuklu ve hükümlülerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla başlattığı etkinliğimizin 7. Ayı'ndayız. Cezaevlerine dönük başlattığımız bu ‘Dayanışma Mektupları' çalışmamızda sizin mektubunuzu kamuoyu ile paylaşmayı ve durumunuzun aciliyetini yetkili makamlara duyurmayı insanlık görevi olarak görüyoruz. Biz insan hakları savunucuları, cezaevlerinde yaşam savaşı verenlerin durumunu görünür, seslerini duyulur kılmaya çalışıyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın ki, sesimiz ve sözümüzü usanmadan, yılmadan söylemeye devam edeceğiz.  Hastaneye yatırılmanızda ciddi sorunlar çıkarılıyor. “Güvenlik gerekçesi ve asker yetersizliği” neden olarak gösterilerek; 1 ay Hematoloji Kliniği'nde yatmanız gerekirken 15 gün Mahkum Koğuşu'nda tutulup Cezaevi'ne geri gönderiliyorsunuz. 2 ay önce doktorlar ilik nakli yapılması gerektiğini söylüyorlar. Bu da Devlet Hastanesi'nde yapılamadığından, üniversite hastanesine sevkiniz gerekiyor.

Sevgili A. Samet ÇELİK: ‘Yaşam Hakkı'nın en kutsal hak olduğu ve tereddütsüz korunması gerektiği temel anlayışından hareketle, sizin adınıza başta Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL ve Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin olmak üzere tüm yetkililer ile kamuoyu vicdanına bir kez daha ve 29 şubemizin tüm yönetici ve üyeleri olarak sesleniyoruz.
Tedavisinin uygun koşullarda gerçekleştirilebilmesi için A. Samet Çelik derhal serbest bırakılmalıdır!

 


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.02.2025
22:43
Bingöl`ün Genç İlçesi`nde şap karantinası
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde şap karantinası
Bingöl'ün Genç ilçesinde şap hastalığı nedeniyle 21 gün süreyle karantina uygulaması başlatıldığı bildirildi. İlçedeki veteriner hekim kontrolündeki kesimler hariç tüm hayvan hareketlerinin ikinci bir emre kadar durdurulduğu belirtildi.
03.02.2025
22:42
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
03.02.2025
22:41
Bingöl`de gübre bayileri ve üreticileri denetlendi
Bingöl'de gübre bayileri ve üreticileri denetlendi
Bingöl'de ekipler tarafından gübre bayileri ve üreticileri denetlendi.
03.02.2025
22:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Aile hekimleri de randevu sistemine alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Aile hekimleri de randevu sistemine alındı
Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık sistemindeki yeni uygulamayla aile hekimlerinin de randevu sistemine alındığını belirtti.
03.02.2025
22:38
Kuzey ilçelerin ulaşım sorununa dikkat çekti!
Kuzey ilçelerin ulaşım sorununa dikkat çekti!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na iki ayrı önerge veren Bingöl Milletvekili Hülakü; 'Bingöl'ün kuzey ilçeleri, yıllardır merkezi yönetim tarafından ihmal edilmekte, hizmet götürme yükümlülüğü göz ardı edilmektedir' dedi.
03.02.2025
01:44
Bingöl`de sürücüler en çok neden ceza yiyor?
Bingöl'de sürücüler en çok neden ceza yiyor?
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada kurallara uymayan 158 araç veya sürücüye ceza kesildi. Sürücülerin en çok ceza yediği ihlaller ise şöyle sıralandı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın