KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2026 Salı
°C

İçişleri'nden valiliklere duyuru: Müzik yayın saatleri yeniden belirlendi

Müzik yayın saati uygulaması, Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca birlikte değerlendirildi ve müzik yayın saati gece 01:00'e kadar uzatıldı.

İçişleri`nden valiliklere duyuru: Müzik yayın saatleri yeniden belirlendi
11 MAYIS 2022 ÇARŞAMBA 10:13
2
2996
0
AA aa

Pandemi sürecinde saat 24:00'te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saatinin yaklaşan yaz mevsimi ve beraberindeki turizm hareketliliğine bağlı olarak uzatılmasına dair talepler Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca birlikte değerlendirildi ve müzik yayın saati gece 01:00'e kadar uzatıldı.

İçişleri Bakanlığınca gönderilen Genelge ile müzik yayınına dair usul ve esaslar Valiliklere bildirildi.
Bakanlık Genelgesinde kişilerin huzur ve sükûnunun, beden ve ruh sağlığının bozulmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak amacıyla ulaşım araçları, şantiye, fabrika, atölye, işyeri, eğlence yeri, hizmet binaları ve konutlardan kaynaklanan gürültü ve titreşimin standartları ile eğlence yerlerinde yapılacak müzik yayınlarına dair usul ve esasların 2872 sayılı Çevre Kanunu, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği ile İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik başta olmak üzere ilgili mevzuatında belirlendiği ve mevzuat hükümlerine göre mevcut durumda;
Halkın huzur ve sükûnu ile kamu istirahatı açısından sakınca bulunmaması, belirlenen saatlere ve sınır değerlere uyulması kaydıyla yetkili idarelerden canlı müzik izni alınarak eğlence yerlerinde müzik yayını (gerçek enstrüman ve/veya seslerle veya banttan ya da elektronik olarak yükseltilmiş ses kaynağı kullanılarak yapılan müzik) yapılabileceği,
Çok Hassas Kullanım Alanlarındaki (konutlar, sağlık kuruluşları ve yatılı eğitim kurumları/yurtları) eğlence yerlerinin açık veya yarı açık bölümlerinde günün hiçbir vaktinde müzik yayını yapılmasının mümkün olmadığı,
Az Hassas Kullanım Alanlarındaki (idari ve ticaret binaları, çocuk bahçeleri, oyun alanları ve spor tesisleri gibi) eğlence yerlerinin açık veya yarı açık bölümlerinde 24:00-07:00 saatleri arasında müzik yayını yapılamayacağı,
Hassas olmayan alanlardaki eğlence yerlerinin açık veya kapalı bölümleri ile çok hassas ya da az hassas kullanım alanlarındaki eğlence yerlerinin kapalı bölümlerinde ise; canlı müzik izni alınmak ve desibel sınırlarına uyulmak kaydıyla belirlenen saat sınırları içerisinde müzik yayını yapılabileceği,
Hatırlatıldı.

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca ortak yapılan değerlendirmeler sonucunda müzik yayınlarına ilişkin yeni kararlar alındı ve valiliklere bildirildi.

İşte yeni kararlar
İlgili kanun/ mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla ülke genelinde müzik yayını yapılabilme süresi saat 01:00'e kadar uzatıltı.

Kolluk birimlerince yapılacak olan denetimlerde işletmenin canlı müzik izni olup olmadığı, belirlenen saat aralığı dışında müzik yayını yapılıp yapılmadığı gibi hususlara özellikle bakılacak.

Kolluk birimlerinim denetimlerinde halkın huzur ve sükûnunu bozacak ve çevreyi rahatsız edecek şekilde ilgili mevzuatta belirlenmiş çevresel gürültü seviye değerlerinin üzerinde müzik yayını yapan işletmeler ve/veya kişiler hakkında yetkili idarelere gerekli bildirimde bulunulacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.09.2026
15:25
Zazaca için yeni dönem: MEB`de ayrı müfredatla okutulacak
Zazaca için yeni dönem: MEB'de ayrı müfredatla okutulacak
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nde görev yapan Zaza Dili ve Edebiyatı alan uzmanı Dr. Murat Varol, Zazaca için hazırlanan yeni öğretim programının onaylandığını duyurdu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yaklaşık 200 sayfalık programla Zazaca, MEB'in öğretim programlarında ayrı bir dil olarak yer alacak.
08.09.2026
15:07
122 milyar TL`lik para trafiği! Bingöl`de de gözaltılar var
122 milyar TL'lik para trafiği! Bingöl'de de gözaltılar var
Bingöl dahil 3 ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen dövizleri usulsüz şekilde yurt dışına aktardıkları belirlenen 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli hesaplarında 122 milyar 791 milyon TL'lik para hareketi tespit edilirken, yaklaşık 50 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu.
08.09.2026
15:06
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL`ye çıkıyor
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL'ye çıkıyor
Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, Resmî Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle arıcılık desteklerinde yüzde 80 oranında artış yapıldığını açıkladı. Bazı üreticiler için ödenecek destek tutarı dikkat çekici seviyeye ulaşırken, yeni desteklerle arıcıların üretim maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor.
08.09.2026
15:05
Bingöl`de 5 bin 176 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 5 bin 176 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 5 bin 176 kök kenevir/skunk bitkisi, 430 gram esrar, 104 kilogram tütün, silah ve yüzlerce mühimmat ele geçirilirken, aranan 2 kişi de yakalanarak tutuklandı.
07.09.2026
19:07
Genç`te `Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi` Çalıştayı
Genç'te 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' Çalıştayı
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' çalıştayında uyuşturucu ve sanal kumarla mücadeleden aile yapısının güçlendirilmesine, ağır borçlanmadan düğün ve taziyelerde israfın azaltılmasına kadar ilçenin sosyal sorunları ele alındı. Çalıştayda, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve toplumsal değerlerin gelecek nesillere aktarılması için ortak hareket çağrısı yapıldı.
07.09.2026
10:12
Bingöl Umut Kervanı`ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı'ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı Derneği, ağustos ayında 172 aileye 473 bin 199 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Dernek, yurt dışı ve Filistin-Gazze'ye de 722 bin 699 TL yardım yaparken, ay boyunca gerçekleştirilen toplam yardım 1 milyon 195 bin 898 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın