KÄ°M KÄ°MDÄ°R FÄ°RMA REHBERÄ° Hemen Ãœye Ol Ãœye GirÅŸi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Ãœye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Hukuk ve Eczacılık Fakülteleri İçin Başvurumuzu Yaptık

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Hukuk Fakültesi ve Eczacılık Fakültelerinin açılması için senato kararı aldıklarını söyledi.

Hukuk ve Eczacılık Fakülteleri İçin Başvurumuzu Yaptık
13 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA 18:29
2
2343
6
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ä°brahim Çapak, Bingöl'de faaliyet gösteren ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. Hakan Olgun, Prof. Dr. Ramazan Solmaz'ın da hazır bulunduÄŸu basın toplantısında, Bingöl Üniversitesi'nde hayata geçirilmiÅŸ ve geçirilmesi planlanan projeler baÅŸta olmak üzere; 2018 ve 2019 yılında açılan 30'dan fazla yeni bölüm, Pilot Üniversite'de gelinen son durum ile ilana çıkılan yeni proje baÅŸlıkları, inÅŸaatı biten ve taşınma iÅŸlemleri de bitmek üzere olan yeni modern kütüphanenin açılışı gibi üst baÅŸlıkların öne çıktığı toplantıda, üniversitenin genel durumu hakkında da deÄŸerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda Bingöl Üniversitesi'ni daha ileriye taşımak için tüm gayretleri ile çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Çapak, 2018 yılının ikinci yarısından günümüze kadar genel bir deÄŸerlendirme yaparak, gelinen son durum hakkında bilgi aktardı.  Rektör Prof. Dr. Ä°brahim Çapak, yenilikçi, araÅŸtıran, toplumsal sorumluluk üstlenen, bölgesel kalkınmaya önem veren ve en önemlisi toplumsal faydaya dönük bilim üreten bir Üniversite olduklarını ifade etti.

Bingöl Bu Ä°ki Fakülteyi Hak Ediyor

Daha önce Adalet Bölümü'nün Hukuk Fakültesi'ne, Eczane Hizmetleri Bölümü'nün de Eczacılık Fakültesi'ne dönüÅŸtürülmesi için alt yapı çalışmalarına baÅŸladıklarını belirten Prof. Dr. Çapak, Hukuk ve Eczacılık Fakültesi'nin kurulması için senato kararı aldıklarını ve bu iki fakültenin açılması için YÖK'e baÅŸvuru yaptıklarını söyledi. Prof. Dr. Çapak, “Her iki fakültenin de Bingöl'de kurulacağına inanıyoruz. Bingöllülerin de bu iki fakülteyi hak ettiÄŸini düÅŸünüyorum. Eczacılık Fakültesi bizim endemik bitkiler ve pilot üniversiteler açısından da çok önemli olur. Bingölümüz bu iki fakülteyi de hak ediyor. Ayrıca Turizm Fakültesi için de altyapı çalışmalarına baÅŸladık. Turizm ve Otelcilik, Turist RehberliÄŸi ile Otel, Lokanta ve Ä°kram Hizmetleri Bölümlerimiz mevcut zaten. Bu fakültemiz için olumlu sonuç alırsak Bingöl için çok faydalı olur” dedi.

2018 ve 2019'da 30'dan fazla bölüm açtık

2018 yılı ikinci yarısı ve 2019 yılının ilk ayında Bingöl Üniversitesi bünyesinde 30'dan fazla bölüm ve program açıldığını da aktaran Prof. Dr. Çapak,  açılan yeni bölümler, bu yıl alınan ve önümüzdeki yıl öÄŸrenci alınacak yeni bölümlerle çok daha güçlü bir üniversite olduklarını ifade etti.  Bingöl Üniversiteli olmayı; uluslararası standartta, donanımlı ve nitelikli akademisyenlerden profesyonel eÄŸitim almak, gündemi takip eden deÄŸil, gündem oluÅŸturan bireyler yetiÅŸtirmek olarak nitelendiren Prof. Dr. Çapak, Bingöl Üniversitesi'nin örnek üniversite olarak gösterilen bir düzeye geldiÄŸini dile getirdi.

Prof. Dr. Çapak, Bingöl Üniversitesi'nin 605 ÖÄŸretim elemanı, 319 idari personeli, 123 sürekli iÅŸçisi, 28 tarım Ä°ÅŸçisi, 82 güvenlik personeli, 15 bine yakın öÄŸrencisi ve 13 bin 710 mezunu ile büyük bir aile olduÄŸunu vurguladı.

Pilot Üniversite Somut Meyvelerini Vermeye Hazır

Pilot Üniversite kapsamında deÄŸerlendirmeleri tamamlanıp desteklenen projelerin tüm hızıyla hayata geçirilmeye devam ettiÄŸini ileten Prof. Dr. Çapak, “Pilot Üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi'nde saha çalışmalarına baÅŸlanan projeler hayata geçirilmeye devam ediyor. Bingöl için toplumsal faydaya dönüÅŸecek projelerin her birinin Bingöl'e büyük katkı yapması, en büyük hedeflerimiz arasında.  Bu kapsamda hazırlanan projelerimiz Bingöl Üniversitesi'ne, Bingöl'e ve bölgeye çok ÅŸey katacaktır. Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon FarklılaÅŸması ve Ä°htisaslaÅŸması Projesi kapsamında Tarım ve Havza Bazlı kalkınma alanında pilot üniversite seçilmemiz bizim için çok kıymetli. Her bir projenin Bingöl'ümüze ve ülkemize maksimum fayda getirmesini saÄŸlamak için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Yakın zamanda yeni bir proje ilanına çıktık. Proje baÅŸlıklarını belirledik. Bu proje baÅŸlıklarımız tamamlayıcı baÅŸlıklardır” diye konuÅŸtu.

Bingöl Balının Dna Barkodunu OluÅŸturacağız

“Gebze Teknik Üniversitesi ile yapılan iÅŸbirliÄŸi protokolünü de derinleÅŸtiriyoruz” diye sözlerini sürdüren Prof. Dr. Çapak, “Ä°htisaslaÅŸma ve projelerinin hayata geçirilmesi kapsamında Bingöl Balı'nın DNA barkodunu oluÅŸturacağız. Bal ve bal ürünleri dediÄŸimiz propolis, polen, arı sütü ve arı zehrinin üretimini ve pazarlamasını arttırıp ekonomik deÄŸerini yükselteceÄŸiz.  Bal ve diÄŸer arı ürünlerinin kalitesinin daha da yükseltilmesi, toplanması ve arttırılması, ekonomik deÄŸerinin yükseltilmesi, paketlenmesi, pazarlanması bu iÅŸin önemli aÅŸamalarıdır. Gebze Teknik Üniversitesi' ile Bingöl Balının Standardizasyonu ve CoÄŸrafi Ä°ÅŸaret Ä°le Tesciline Yönelik, Bingöl Balının Morfolojik ve Moleküler Tabanlı (Barcoding Technology) GeliÅŸtirilebilir Tanımlama Sistemi” projesi için önemli adımlar atmıştık. Türkiye'nin ilk 5 üniversitesi arasında yer alan Gebze Teknik Üniversitesi arasındaki protokolümüz, somut projelerle yeni bir aÅŸamaya geçti. Zaten Gebze Teknik Üniversitesi tesadüfen seçilmedi. Marmara'nın ortasında ve Türkiye Sanayisinin beyni denilen yer olarak bilinen bir ÅŸehirde” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

YükseköÄŸretimde Dijital DönüÅŸüm Projesi'nde De Pilot Üniversiteyiz

 YükseköÄŸretimde Dijital DönüÅŸüm Projesi kapsamında da pilot üniversite seçildiklerini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Çapak, “Bizimle beraber AÄŸrı Ä°brahim Çeçen, Bayburt, IÄŸdır, Munzur, MuÅŸ Alparslan, Siirt ve Şırnak Üniversitelerimizin bulunduÄŸu 8 pilot üniversitede 'Dijital Okuryazarlık' dersi açılacak. Bir defa Türkiye'de dijitalleÅŸme çok önemli bir konu. Sayın CumhurbaÅŸkanımız da yaptığı toplantıda buna özellikle dikkat çekmiÅŸti. YÖK BaÅŸkanımız da belli üniversiteleri pilot üniversite olarak seçerek bu konuda ilerleme saÄŸlamamıza yardımcı oldu. 8 üniversite bir araya geldik. BaÅŸlangıçta hocalarımızı bir eÄŸitimden geçirdik. Bütün öÄŸretim görevlilerimiz YÖK'te Dijital DönüÅŸüm isimli bir dersten geçtiler. Bu dersi de YÖK ve Anadolu Üniversitesi arasındaki anlaÅŸmaya göre uzaktan eÄŸitimle Anadolu Üniversitesi'nden aldılar. Aynı zamanda atama kriterlerimizin arasına bu dersi alma zorunluluÄŸunu da koyduk. Bunu önemsiyoruz çünkü artık öÄŸrencilerimiz hepsi teknoloji ile iç içe. Hocalarımız da bu iÅŸin gerisinde kalmasın istiyoruz. Ders verirken de teknolojiden istifade etsinler istiyoruz. Bütün öÄŸrencilerimize Dijital Okur Yazarlık dersini zorunlu kıldık. Bundan sonraki süreçte de üniversitemize yeni gelen öÄŸrenciler aynı dersi almak zorunda kalacaklar. Bunun sayesinde öÄŸrencilerimiz sadece kitaplardan ders almayacak teknolojiden istifade edecekler. Keza öÄŸretim elemanlarımız da teknolojiden istifade ederek derslerini iÅŸleme imkânına kavuÅŸmuÅŸ olacak. Bu ÅŸekilde eÄŸitimde kaliteyi de arttırmış olacağız” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Bingöl Basınının Bingöl'e Çok Büyük Katkıları Var

Bingöl basınının Bingöl'e çok büyük katkıları olduÄŸuna dikkat çeken Prof. Dr. Çapak, “Bizler daha güzel bir Bingöl için çabalıyoruz. Basınımız da bu iÅŸin en önemli parçalarından biridir. Basınımız her daim yapıcı bir tutum sergiliyor. Bingöl'ün imajının iyi bir ÅŸekilde yansıtılması için kendi üzerine düÅŸeni fazlasıyla yapıyor. Hepinize teÅŸekkürlerimiz iletiyorum” diye sözlerini noktaladı.

2018-2019 ‘da açılan yeni bölüm ve programlar:

Bingöl Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Adalet

Ä°lahiyat Fakültesi Temel Ä°slam Bilimleri Bölümü

Beden EÄŸitimi Meslek Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü

SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ä°lk ve Acil yardım Programı

Bingöl Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turist RehberliÄŸi Programı

Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi Finansal Ekonometri Bölümü

Fen Bilimleri Enstitüsü Moleküler Biyoloji ve Genetik Tezli Yüksek Lisans Bölümü

Genç Meslek Yüksekokulu SaÄŸlık Bilgi Sistemleri TeknikerliÄŸi Programı

Genç Meslek Yüksekokulu Bilgi GüvenliÄŸi Teknolojisi

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ÇaÄŸdaÅŸ Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı

SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Ortez-Protez Bölümü

Bingöl Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sosyal Güvenlik Programı

Bingöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine Programı

Bingöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojileri Programı

SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız ve DiÅŸ saÄŸlığı Programı

Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Tezli Yüksek Lisans Programı

Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tezli Yüksek Lisans ile

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans II. ÖÄŸretim Programı

Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel Ä°slam Bilimleri Tezsiz Yüksek Lisans Programı

DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi DiÅŸ hekimliÄŸi Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi

Fen Bilimleri Enstitüsü Uzaktan Algılama ve CoÄŸrafi Bilgi Sistemleri Anabilim Dalı

SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diyaliz Programı

SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ortopedik Protez ve Ortez Programı

SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi Programı

SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı

Fen Bilimleri Enstitüsü Arı ve Arı Ürünleri Yüksek Lisans Programı

SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Odyometri Programı

SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız ve DiÅŸ SaÄŸlığı Programı

SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu DiÅŸ Protez Teknolojisi Programı

SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Saç Bakım ve Güzellik Programı

Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Tezli Yüksek Lisans Programı

Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi ve Siyaset Tezli Yüksek Lisans Programı

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40087)
23 Åžubat 2019 Cumartesi 00:29
Neden eğitim fakültesi yok ? En çok tercih edilen bölümler olmasına rağmen olmaması büyük eksiklik.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39375)
15 Åžubat 2019 Cuma 14:46
kadrolar belli o zaman :)) bütün HDP lileri alın konseye
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39186)
14 Åžubat 2019 PerÅŸembe 09:04
hayırlı olsun inşallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39165)
14 Åžubat 2019 PerÅŸembe 07:40
Hayırlı olur inşallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39132)
14 Åžubat 2019 PerÅŸembe 00:33
Tebrikler üstünde durun sadece söylemde olmasın.. YÖK de zaten baydaş var..helal olsun..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39060)
13 Şubat 2019 Çarşamba 19:11
Hayırlı uğurlu olsun. YÖK'ün talepleri uygun görerek bu fakültelere onay vermesini ve Bingöl'ümüzün de önünü açmasını dört gözle bekliyoruz !!..
05.09.2024
17:41
Bingöl`de uyuşturucu tacirlerine suçüstü
Bingöl'de uyuşturucu tacirlerine suçüstü
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca gerçekleştirilen ve uyuşturucu madde, kenevir tokumu, ruhsatsız silah ve hassas terazi ele geçirilen operasyonda 3 şüpheli şahıs yakalandı.
05.09.2024
17:22
Bingöl`de aranan 6 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 6 şahıs yakalandı
Bingöl'de jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıstan 3'ü, cezaevine teslim edildi. Diğerleriyle ilgili de işlemleri sürüyor.
05.09.2024
16:52
Bingöl`de şehirler arası yollarda sıkı denetim!
Bingöl'de şehirler arası yollarda sıkı denetim!
10 Bin 632 araç veya sürücünü denetleyen ekipler, 1.794 araç veya sürücüye ceza kesti. Bingöl Emniyet Müdürlüğü, denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurguladı.
05.09.2024
16:01
Ekskavatör Operatörlüğü Kursu açılıyor
Ekskavatör Operatörlüğü Kursu açılıyor
Bingöl Belediyesi'nce açılacak kurs için son başvuru tarihi 20 Eylül 2024 olarak ilan edildi. Başvuru koşulları ise şöyle sıralandı;
05.09.2024
13:32
Bingöl`de 8 adet durak ve işyeri ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 8 adet durak ve işyeri ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Belediyesi mülkiyetindeki 8 adet taksi durağı ve işyerinin kiralanması işi ihaleye çıkıyor. Yayımlanan ilana göre muhammen bedel ve geçici teminat miktarları şu şekilde;
05.09.2024
13:31
Bingöl`de yangın! Ev kullanılamaz hale geldi
Bingöl'de yangın! Ev kullanılamaz hale geldi
Bingöl'ün Genç ilçesindeki bir evde yangın çıktı. Ev kullanılmaz hale geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın