KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2025 Cuma
°C

Hırsızlık suçu ilk sırada

‘Polis Haftası' kutlamaları çerçevesinde Radyo12'ye konuk olan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Çiftçiler, 2007 yılı ile 2008'in ilk 3 ayında yaşanan olaylar hakkında bilgi verdi. Aktarılan bilgilerde, en fazla yaşanan olayların başında yine hırsızlık suçları yer aldı.

Hırsızlık suçu ilk sırada
08 NİSAN 2008 SALI 12:14
0
982
0
AA aa
Polis Teşkilatının 163. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında yerel radyo kuruluşlarınca düzenlenen canlı yayın programlarına katılan emniyet yetkilileri, yaşana sorunlar ve bu sorunlara ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veriyor. Bu çerçevede dün saat 16.00'da Radyo 12'de Ahmet Esendemir'in canlı yayın konuğu olan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Murat Çiftçiler, 2007 yılı ve 2008'in ilk 3 ayında meydana gelen olaylar hakkında bilgiler aktardı. Esendemir'in sorularını yanıtlayan Çiftçiler, vatandaştan beklentilerini de aktardı.
Esendemir'in “2007 yılında Bingöl'de kaç tane cinayet, hırsızlık, intihar olayları ve diğer asayiş olayları meydana geldi?' sorusuna ‘2007'de il genelinde toplam Bin 505 olay meydana gelmiştir' yanıtını veren Çiftçiler, bu olaylardan 153'ünün aydınlatıldığını, 352'sinin ise faili meçhul kaldığını belirtti. 2007 yılı faili aydınlatılan olay oranının yüzde 76,6 olduğunu ifade eden Çiftçiler, faili meçhul olay oranının ise yüzde 23,4 olduğunu vurguladı.
Öte yandan 2007 yılı içerisinde il merkezi ve ilçelerde 3 cinayet,, 252 hırsızlık, 5 intihar, 65 intihara teşebbüs olayı ile 222 tane mala karşı, 667 tane de şahsa karşı olay meydana geldiğini kaydeden Çiftçiler,  bu olaylardan dolayı Bin 509 kişinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiğinin altını çizdi.
Esendemir'in “2007 yılı ilk 3 ayı ile 2008 yılı ilk 3 ayı karşılaştırıldığında asayiş yönünde kendinizi başarılı bulabiliyor musunuz?” sorusuna “Başarı zamanla yarışmaktır” yanıtını veren Çiftçiler, şu bilgileri aktardı.
 “2007 yılı ilk 3 ayında şahsa karşı 185, mala karşı 105 olay meydana gelmiş, 2008 yılı ilk 3 ayında (Kişilere karşı, Topluma karşı, Devlete Millete Karşı, Takibi Gerektiren Olaylar, Kabahatler) toplam 309 olay, malvarlığına karşı ise 111 olay meydana gelmiştir. Bu olayları en aza indirebilmek için ekip ve devriye sayısı arttırılmış, ayrıca personel takviyesi yapılmıştır. Özellikle asayişe müessir konularla ilgili geçmişte olan çalışmalarımız katlanarak devam etmektedir ve edecektir.  Başarı zamanla yarışmaktır. Kayıtsız şartsız mücadelemizin en üst sevide devam ettiği inancındayız. Ayrıca 2008 yılı ilk 3 ayında 5 adet tabanca, 1 adet tüfek, 6 adet kurusıkı ve 82 adet diğer suç aletleri yakalanmıştır. Ülkemiz ve bu güzel ilimiz için yapılan çalışma ve hizmetin bir sınırı olması gerektiğine inanmıyoruz. Her kamu görevlisi gibi bizde tayin olduğumuz ilk günden bu güzel ilden ayrılacağımız son güne dek çaba ve gayret içerisinde olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Tıpkı görevi devraldığımız meslektaşımız ve devredeceğimiz meslektaşımız gibi. Vatandaş desteği olmayan hiçbir güç başarılı olamaz. Vatandaşı sevmeyen yönetici ise vatandaş desteğinden mahrumdur. En huzurlu il olması için bu bilincin yaygınlaşmasını her diyalogumuzda vurguluyoruz. Vatandaşımızdan beklentimiz, devletin şefkat elinin ulaşmadığı bir kıyı köşe kalmayana dek bize destek olması” 
 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2025
18:11
Bingöl depreme ne kadar hazır? Vali Usta tek tek açıkladı
Bingöl depreme ne kadar hazır? Vali Usta tek tek açıkladı
Yapı stokundan dönüşüm çalışmalarına, çadır stokundan çadır kent alanlarına, Master planından tatbikat ve arama kurtarma ekiplerine kadar birçok konuda detay veren Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, 7 ilçe Kaymakamlığı bünyesinde olası afetlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla İlçe Afet Yönetim Merkezleri kurulduğunu vurguladı.
06.02.2025
17:56
Bingöl`de 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anıldı
Bingöl'de 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anıldı
Bingöl'de, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler anıldı. Mezarlar ziyaret edilip mevlid okutuldu, ikramlar yapıldı.
06.02.2025
17:27
Bingöl`de tarihi eser kaçakçılığı! 4 gözaltı
Bingöl'de tarihi eser kaçakçılığı! 4 gözaltı
Yakalanan şüpheli şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanıldığı bildirildi.
06.02.2025
16:33
Keskin:
Keskin: 'Bir an önce harekete geçilmelidir'
6 Şubat depremlerinin 2. yılına dair açıklamada bulunan Bingöl İMO Temsilcisi Keskin'den olası yeni depremler için çağrı; 'Türkiye sıradaki afeti çaresizce beklemektedir! Sorumlular bir an önce harekete geçmelidir!'
06.02.2025
15:06
Bingöl Üniversitesi Termal Tesisleri Kapatıldı
Bingöl Üniversitesi Termal Tesisleri Kapatıldı
Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi, Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'nın ziyareti sırasındaki incelemesi sonrası denetim yapıp numune alan Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce 15 gün süreyle kapatıldı.
05.02.2025
21:08
Bingöl`de hırsızlık olaylarına karışan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de hırsızlık olaylarına karışan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de ev ve işyerinde 3 ayrı hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen 6 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın