KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2025 Salı
°C

Hıristiyan dünyasını sarsacak belgesel

Hz. İsa'nın göğe yükselmediğini hatta Kudüs'te mezarının ve kemiklerinin bulunduğunu iddia eden belgeseli, yarın gösterime giriyor

Hıristiyan dünyasını sarsacak belgesel
25 ŞUBAT 2007 PAZAR 09:55
0
966
0
AA aa
Titanik'in yönetmeni James Cameron'un Amerikalı yazar Dan Brown'ın 'Da Vinci Şifresi' kitabındaki “Hz. İsa çarmıhta ölmedi, Maria Magdalena ile evlendi ve çocuğu oldu” iddialarıyla kan kaybeden Vatikan, yine sarsılacak. Yönetmenliğini, 'Titanik' ve 'Terminatör' filmlerini de yöneten James Cameron'un üstlendiği 'İsa'nın Gömüldüğü Mağara' adlı belgesel yarın New York'taki prömiyerin ardından gösterime girecek. Ve bu belgeselde, 27 yıl önce Kudüs'te yapılan bir kazıda Hz. İsa'nın, Hz. Meryem'in, Hz. İsa'nın evlendiği iddia edilen Maria Magdalena'nın ve İsa'nın oğlu Yahuda'nın mezarlarının bulunduğu iddia ediliyor. Üç yıllık çalışmanın ürünü olan yapımın, Hıristiyanlığın “İsa öldükten sonra dirildi ve göğe yükseldi” inancına karşı çıktığı için, Vatikan ve diğer Hıristiyan otorilerinde fırtına koparması bekleniyor.

2000 yıllık 10 lahit
Belgeselde anlatılanların dayandığı olay, 1980 yılında Kudüs'ün Talpiyot mahallesinde yapılan inşaat çalışmalarında toprağın altında 2000 yıllık 10 lahit bulunmasıyla başladı. İsrail Arkeoloji Kurumu'ndan arkeolog Yosef Gat, kazıyı yönetmekle görevlendirildi. Gat, kazıda üzerinde Maria, Yusuf oğlu İsa (Jesus son of Joseph), İsa oğlu Yahuda da (Judah son of Jesus yazdığı iddia edilen altı tabut buldu. Tabutlar oradan, üzerinde hiçbir test yapılmadan Kudüs'teki Rockefeller Arkeoloji Müzesi'ne kaldırıldı. Kazı ise üzerine beton dökülerek kapatıldı. Dokuz lahit burada saklanırken, içinde DNA testleri yapmaya yarayacak kalıntılar olan 10'ncusu kayboldu. Lahitlerdeki yazıtlar ise 10 yıl önce çözülebildi. Yapımcılar, mezara yıllar sonra yandaki evin duvarını delerek girdiklerini ve insan kalıntılarına rastladıklarını iddia ediyor. Kalıntılar New York'a getirildi ve DNA testleri yapıldı. İstatistikçi, arkeolog ve bilimadamlarıyla çalışan belgeselciler bu mezarların, Hz. İsa'nın annesi Hz. Meryem'e, Meryem'in kocası Yusuf'a, karısı Maria Magdalena'ya ve oğlu Yahuda'ya ait olduğunu iddia ediyor.

Geçen yıl da bulunmuştu!

HIrİstİyan ve İslam inancına göre bakire Hz. Meryem, Yusuf ile nişanlıyken, Hz. İsa'yı dünyaya getirdi. Bu nedenle Hz. İsa, Hz. Meryem ve Yusuf, Hıristiyanlık'ta 'Kutsal Aile' olarak adlandırılıyor. Belgesel, Kutsal Aile'nin mezarının bulunduğunu iddia ediyor. Geçen yıl da Hz. İsa'nın mezarının bulunduğu (solda) iddia edilmiş, ancak lahitin 2000 yıllık olduğu belirlense de üzerindeki yazıların birkaç yıllık olduğu ortaya çıkmıştı.

VATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın