KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Hibeyle ekilen lavanta çay ve yağ olarak işlenecek

Bingöl'de yüzde 100 hibeli 1,5 dekar alanda dikimi yapılan lavantanın hasadı yapıldı, lavantaların çay ve yağ olarak işleneceği belirtildi.

Hibeyle ekilen lavanta çay ve yağ olarak işlenecek
03 ARALIK 2020 PERŞEMBE 15:35
5
2671
2
AA aa

Bingöl Orman İşletme İl Müdürlüğü tarafından Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında yüzde 100 hibeli olarak 1,5 dekar alana demostrasyon amaçlı lavanta ekimi yapıldı.

Ekimin ardından hasadı yapılan 500 adet lavantanın üretici tarafından çay ve yağ olarak işleneceğini aktaran Orman İşletme İl Müdürü İbrahim Börü; “ Yüzde 100 hibeli olarak 1.5 dekar alanda demostrasyon amaçlı desteklenen lavanta bahçesinin ilk hasat işlemleri üretici tarafından yapılmıştır. 500 adet lavanta fidesinden alınan hasat sonucunda üretici bir kısmını kurutup lavanta çayı olarak, bir kısmını ise lavanta yağı olarak işleyeceğini belirtti. Demostrasyon amaçlı kurulan Lavanta bahçesinden elde edile ürünler; kozmetik, parfüm sanayisi, ve diğer endüstri kollarında kullanılıp üreticiye ek gelir kaynağı sağlamaktadır. Lavanta fidelerinin bakım ve işleme masraflarının az olması, kıraç arazilerin değerlendirilmesi üreticilere büyük kolaylık sağlamaktadır. Merkez İlçesinde ilk defa demostrayon amaçlı lavanta bahçesi kurulumu farkındalık yarattı ve Ekim ayı itibari ile sekiz dönümlük alanda da üretici tarafından dikimlerin yapıldı.  Bu çalışma vatandaşlarımıza büyük anlamda ekonomik destek sağlayacak” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64926)
04 Aralık 2020 Cuma 15:31
tebrikler kardeşim, bereketli olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64913)
03 Aralık 2020 Perşembe 20:11
Almanya da yasiyorum, Garip köyündenim.
Ekilen Lavanta Garip köyünde ekilmisdir.
Bizzad ziyaret ettim, sahit oldum, emek vererek, ilgilenerek, önem vererek basari saglanmistir.
Emeyine saglik.
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın