Bingöl Orman İşletme İl Müdürlüğü tarafından Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında yüzde 100 hibeli olarak 1,5 dekar alana demostrasyon amaçlı lavanta ekimi yapıldı.
Ekimin ardından hasadı yapılan 500 adet lavantanın üretici tarafından çay ve yağ olarak işleneceğini aktaran Orman İşletme İl Müdürü İbrahim Börü; “ Yüzde 100 hibeli olarak 1.5 dekar alanda demostrasyon amaçlı desteklenen lavanta bahçesinin ilk hasat işlemleri üretici tarafından yapılmıştır. 500 adet lavanta fidesinden alınan hasat sonucunda üretici bir kısmını kurutup lavanta çayı olarak, bir kısmını ise lavanta yağı olarak işleyeceğini belirtti. Demostrasyon amaçlı kurulan Lavanta bahçesinden elde edile ürünler; kozmetik, parfüm sanayisi, ve diğer endüstri kollarında kullanılıp üreticiye ek gelir kaynağı sağlamaktadır. Lavanta fidelerinin bakım ve işleme masraflarının az olması, kıraç arazilerin değerlendirilmesi üreticilere büyük kolaylık sağlamaktadır. Merkez İlçesinde ilk defa demostrayon amaçlı lavanta bahçesi kurulumu farkındalık yarattı ve Ekim ayı itibari ile sekiz dönümlük alanda da üretici tarafından dikimlerin yapıldı. Bu çalışma vatandaşlarımıza büyük anlamda ekonomik destek sağlayacak” dedi.
Almanya da yasiyorum, Garip köyündenim. Ekilen Lavanta Garip köyünde ekilmisdir. Bizzad ziyaret ettim, sahit oldum, emek vererek, ilgilenerek, önem vererek basari saglanmistir. Emeyine saglik.
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın