KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ağustos 2026 Salı
°C

Hibeyle ekilen lavanta çay ve yağ olarak işlenecek

Bingöl'de yüzde 100 hibeli 1,5 dekar alanda dikimi yapılan lavantanın hasadı yapıldı, lavantaların çay ve yağ olarak işleneceği belirtildi.

Hibeyle ekilen lavanta çay ve yağ olarak işlenecek
03 ARALIK 2020 PERŞEMBE 15:35
5
2935
2
AA aa

Bingöl Orman İşletme İl Müdürlüğü tarafından Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında yüzde 100 hibeli olarak 1,5 dekar alana demostrasyon amaçlı lavanta ekimi yapıldı.

Ekimin ardından hasadı yapılan 500 adet lavantanın üretici tarafından çay ve yağ olarak işleneceğini aktaran Orman İşletme İl Müdürü İbrahim Börü; “ Yüzde 100 hibeli olarak 1.5 dekar alanda demostrasyon amaçlı desteklenen lavanta bahçesinin ilk hasat işlemleri üretici tarafından yapılmıştır. 500 adet lavanta fidesinden alınan hasat sonucunda üretici bir kısmını kurutup lavanta çayı olarak, bir kısmını ise lavanta yağı olarak işleyeceğini belirtti. Demostrasyon amaçlı kurulan Lavanta bahçesinden elde edile ürünler; kozmetik, parfüm sanayisi, ve diğer endüstri kollarında kullanılıp üreticiye ek gelir kaynağı sağlamaktadır. Lavanta fidelerinin bakım ve işleme masraflarının az olması, kıraç arazilerin değerlendirilmesi üreticilere büyük kolaylık sağlamaktadır. Merkez İlçesinde ilk defa demostrayon amaçlı lavanta bahçesi kurulumu farkındalık yarattı ve Ekim ayı itibari ile sekiz dönümlük alanda da üretici tarafından dikimlerin yapıldı.  Bu çalışma vatandaşlarımıza büyük anlamda ekonomik destek sağlayacak” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64926)
04 Aralık 2020 Cuma 15:31
tebrikler kardeşim, bereketli olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64913)
03 Aralık 2020 Perşembe 20:11
Almanya da yasiyorum, Garip köyündenim.
Ekilen Lavanta Garip köyünde ekilmisdir.
Bizzad ziyaret ettim, sahit oldum, emek vererek, ilgilenerek, önem vererek basari saglanmistir.
Emeyine saglik.
10.08.2026
23:07
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM`den geçti
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM'den geçti
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 468 oyla kabul edildi.
10.08.2026
23:04
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST`te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST'te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, 2026 TEKNOFEST Mimari ve Görsel Tasarım Yarışması'nda 2 bin 118 proje arasından sıyrılarak Türkiye ikinciliğini kazandı.
10.08.2026
23:03
Genç`te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç'te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç Belediyesi tarafından hayata geçirilen Murat Nehri Sahil Düzenlemesi 1. Etap Projesi'nde çalışmalar başladı. Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasındaki alan, park, seyir ve dinlenme alanlarıyla ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek.
10.08.2026
23:02
Bingöl`de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu ve silah da ele geçirildi.
10.08.2026
22:42
Pir`e Hanuku`da ilk cem töreni düzenlendi
Pir'e Hanuku'da ilk cem töreni düzenlendi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bulunan Pir'e Hanuku İnanç Merkezi'nde ilk kez cem töreni gerçekleştirildi. Erzincan, Tunceli ve Yedisu'dan gelen vatandaşların katıldığı tören, yoğun ilgi gördü.
10.08.2026
22:40
Seven;
Seven; 'Türkiye Yüzyılı yürüyüşü sürecek'
AK Parti'nin kuruluşunun 25'inci yıl dönümü dolayısıyla Bingöl'de düzenlenen programda konuşan İl Başkanı Yılmaz Seven, çeyrek asırlık hizmet yolculuğunu değerlendirerek, 'İlk günkü aşkla ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda yürümeyi sürdüreceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın