KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Hibeyle ekilen lavanta çay ve yağ olarak işlenecek

Bingöl'de yüzde 100 hibeli 1,5 dekar alanda dikimi yapılan lavantanın hasadı yapıldı, lavantaların çay ve yağ olarak işleneceği belirtildi.

Hibeyle ekilen lavanta çay ve yağ olarak işlenecek
03 ARALIK 2020 PERŞEMBE 15:35
5
2883
2
AA aa

Bingöl Orman İşletme İl Müdürlüğü tarafından Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında yüzde 100 hibeli olarak 1,5 dekar alana demostrasyon amaçlı lavanta ekimi yapıldı.

Ekimin ardından hasadı yapılan 500 adet lavantanın üretici tarafından çay ve yağ olarak işleneceğini aktaran Orman İşletme İl Müdürü İbrahim Börü; “ Yüzde 100 hibeli olarak 1.5 dekar alanda demostrasyon amaçlı desteklenen lavanta bahçesinin ilk hasat işlemleri üretici tarafından yapılmıştır. 500 adet lavanta fidesinden alınan hasat sonucunda üretici bir kısmını kurutup lavanta çayı olarak, bir kısmını ise lavanta yağı olarak işleyeceğini belirtti. Demostrasyon amaçlı kurulan Lavanta bahçesinden elde edile ürünler; kozmetik, parfüm sanayisi, ve diğer endüstri kollarında kullanılıp üreticiye ek gelir kaynağı sağlamaktadır. Lavanta fidelerinin bakım ve işleme masraflarının az olması, kıraç arazilerin değerlendirilmesi üreticilere büyük kolaylık sağlamaktadır. Merkez İlçesinde ilk defa demostrayon amaçlı lavanta bahçesi kurulumu farkındalık yarattı ve Ekim ayı itibari ile sekiz dönümlük alanda da üretici tarafından dikimlerin yapıldı.  Bu çalışma vatandaşlarımıza büyük anlamda ekonomik destek sağlayacak” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64926)
04 Aralık 2020 Cuma 15:31
tebrikler kardeşim, bereketli olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64913)
03 Aralık 2020 Perşembe 20:11
Almanya da yasiyorum, Garip köyündenim.
Ekilen Lavanta Garip köyünde ekilmisdir.
Bizzad ziyaret ettim, sahit oldum, emek vererek, ilgilenerek, önem vererek basari saglanmistir.
Emeyine saglik.
06.07.2026
12:38
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
TBMM'ye sunulan torba kanun teklifinde, aday sürücülere yönelik trafik cezalarının ağırlaştırılması öngörülüyor. Teklif yasalaşırsa drift yapan, makas atan ve geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermeyen aday sürücülerin ehliyetleri kalıcı olarak iptal edilecek.
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın