KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Şubat 2025 Pazar
°C

Heyetin kararları bağlayıcıdır

Hakem heyeti kararlarının icra ve iflas kanuna tabi olduğunu belirten Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Tanık, kararlarının kesin ve bağlayıcı olduğunu söyledi.

Heyetin kararları bağlayıcıdır
18 MART 2017 CUMARTESİ 06:57
0
1332
0
AA aa

Ticaret İl Müdürü ve Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Abdulvahap Tanık, Tüketici Haftası kapsamında yazılı açıklama yaptı.

Tüketici hukukunun üretici, satıcı ve tüketiciler arasındaki dengeyi tesis ettiğini belirten Tanık, “Burada amaç; tüketiciyi korumak ve bu korumayı gerçekleştirirken tüketiciyi, mal satan veya hizmet sunan karşısında daha üstün kılmak değildir. Tüketiciler ile üreticiler/satıcılar arasındaki dengenin mümkün olan en adaletli biçimde oluşmasını sağlamaktır. Sağlıklı bir ekonomik yapı, ancak tüketicilerin de korunduğu bir piyasa sistemi içinde mümkündür. Çünkü tüketicinin korunmasına yönelik politikalar, üretilen mal ve hizmetlerin kalitesinin artmasına ve piyasadaki rekabet koşullarının iyileşmesine katkı sağlamaktadır. Hızla değişen ve çeşitlenen insan ihtiyaçları, piyasada artan rekabet ortamı, tüketici bilincinin artmasını gerekli kılmaktadır. Bilinçli tüketim alışkanlığı, üretimin kalitesini yükselttiği gibi kalkınma ve gelişmede de önemli rol oynamaktadır” dedi.

 Tanık, “Tüketici Hakem Heyeti insan odaklı bir hizmet anlayışıyla tüm tarafların haklarının korunması hususunda hassasiyeti temel ilke kabul etmektedir. Rahat, kolay ve masrafsız çözüm organı olan hakem heyetlerinin kararları icra ve iflas kanuna tabi olup, uyuşmazlığın çözümü için hakem heyeti kararları kesin ve bağlayıcıdır. Bir toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişebilmenin temel ilkesi bilinçli tüketim kültürüdür. Gelişmiş ekonomilerin en temel özelliklerinden biri de hiç şüphesiz tüketici haklarına gösterilen saygı ve duyarlılıktır. Bunun yanı sıra tüketici bilincini geliştirmek ve bu yönde hak arama alışkanlıklarını yaygınlaştırmak,  “bilinçli tüketici, basiretli tacir” anlayışı içinde devam eden çalışmalarımızla tüketicilerimizi korumayı ve haklarını bilen bilinçli tüketici profilini oluşturmayı hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Hakem heyeti kararlarının bağlayıcı olduğunu vurgulayan Tanık, “Tüketicilerimizin mağduriyetlerini mahkemeye yansımadan masrafsız, hızlı ve kolay şekilde çözmek amacıyla her il ve ilçede en az bir tane Tüketici Hakem Heyeti bulunmaktadır. İlimiz merkezde ve tüm ilçelerimizde kurulu bulunan tüketici hakem heyetlerimiz tüketicilerimize hizmet vermektedir. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızın artarak devam edeceğini belirtiyor,  bütün tüketicilerimizin Tüketiciyi Koruma Haftasını tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.02.2025
18:12
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli ders süreci 2025-2026 eğitim öğretim yılı için 17 Şubat Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. İbrahim Dağılma; 'Bir okulda Zazaca dersinin verilebilmesi için en az 10 öğrencinin veya bir öğretmen ataması için bir okulda veya ilgili mücavir alanda 6 (altı) şubenin dersi seçmesi yeterlidir' dedi.
07.02.2025
19:32
Hesarek`e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Hesarek'e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Bingöl'de Üniversite Termal Tesisinin ardından bir kapatma kararı da Hesarek Kayak Merkezi için verildi. Türkiye'deki birçok tesis için verilen karardan etkilenen Hesarek'te yatılı konaklama ile teleferik ve telesiyej sistemi kapatıldı. Kafeterya ve acemi pisti açık olacak.
07.02.2025
18:11
Bingöl`de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı.
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın