KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2024 Cuma
°C

Hesarek Festivali

Bingöl Belediyesi'nce üçüncüsü 60 ülkeden 140 katılımcıyla gerçekleştirilecek olan Hesarek festivali için geri sayım başladı. Festivalin yoğun ilgi görmesi beklenirken, etkinliklerle renkli bir tablo oluşturulması hedefleniyor.

Hesarek Festivali
13 ŞUBAT 2018 SALI 22:52
12
4437
4
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirilen Hesarek Festivali'nin bu yıl ‘Dünya Renkleri Bingöl'de buluşuyor' sloganıyla düzenleneceği söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle düzenlenecek festivale 60 ülkeden 140 konuğun katılım sağlayacağını belirtilen Barakazi, festivalin sosyal etkinliğin yanı sıra kentin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Ücretsiz ulaşım hizmeti verilecek

Festivale katılmak isteyen vatandaşların ücretsiz olarak Hesarek Kayak Merkezi'ne taşınacağı belirtilen Barakazi, toplu taşıma araçlarının Belediye Kültür Merkezi önünden saat 10.00'da hareket edeceğini ifade etti.

Festivalin çeşitli etkinliklerle 3 gün boyunca devam edeceğini kaydeden Barakazi, şunları söyledi: “Kültür ve Sosyal işleri Müdürlüğümüz tarafından organize edilen ve ilimizin tanıtımına katkı sağlaması amaçlanan festival, çeşitli etkinliklerle üç gün sürecek. 16 Şubat Cuma günü tiyatro ile start verilecek festival etkinliği, 17 Şubat Cumartesi günü Hesarek Kayak Merkezi'nde devam edecek. Saat 10.00'da başlayacak festival, konser, yarışma, ikram, kardeşlik ateşi, meşale gösterisi gibi etkinliklerle sürdürülecek. Festivalin kapanışı, il dışından gelen katılımcıların Yüzenada gezisiyle sona erecek.”

“Tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz”

Geçen yıllarda düzenlenen iki festivalin yoğun katılımla gerçekleştirildiğini belirten Barakazi, “Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz festivalimize Bingöl'de ve gurbette yaşayan tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Sosyal belediyecilik anlayışıyla geleneksel olarak düzenlediğimiz festivaller ilimiz ve kayak merkezimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22692)
15 Şubat 2018 Perşembe 17:45
Benim kanaatimce kayak merkezi hizmet açısından sınıfta kalmıştır. Sıkıntılar dile getiriliyor ama çözüm üretilmiyor. İl kültürünün tanıtılması için hiçbir çalışmaya şahit olmadık. Demek oluyor ki, ilin kültürü pazarlanamayacaksa, ile dışarıdan bir kültür ithal edilecek demektir. Bu kültür de nerenin kültürüyse bizde bilmek istiyoruz. Tanıtım bütün öğeleriyle olmalı. Sadece kayma ve canlı müzik yapmakla olmaz. Örneğin yemek kültürü tanıtımı yapılmalı. Tabi ki yemekler pahalı olmamalı. Her keseye uygun olmalıdır. Kısacası kayak merkezine gitmek bir masraf değil, yöre halkı için bir dinlenme yer
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22667)
14 Şubat 2018 Çarşamba 10:20
Tüm dünyadan gelecek olmaları memleketimiz için büyük bir şans ama otopark sıkıntısının çözümsüzlüğü inşallah o gün gün yüzüne çıkıp bizi rezil etmez çünkü normal günlerde yetmiyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22666)
14 Şubat 2018 Çarşamba 09:29
Madem işin içinde kültür bakanlığı ve fırat kalkınma ajansı vardı ve madem şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayacak,o zaman ulusal ve yerel medyada neden yeterince tanıtımı yapılmadı.biz mi bu şehirde yaşamıyoruz, yoksa siz mi çok akıllısınız anlayamadık.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22664)
14 Şubat 2018 Çarşamba 09:17
Sen kendin ne yatırım yaptın belediye olarak onu söyle.başka kurumların icraatlarından kendine pay çıkarma.medyada reklamdan başka beşey yaptııın yok.
18.10.2024
02:12
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
BAL Liginin ilk iç saha maçında pazar günü Hakkâri Zapspor'u ağırlayacak olan 12 Bingölspor, taraftarlarıyla aylar sonra buluşacağı mücadelede tribün rekoru kırmayı ve maçtan galip ayrılıp 3 puanı taraftarına armağan etmek istiyor. Kulüp Başkanı Engin Özturan; 'Yaktığımız şampiyonluk meşalesinde tüm halkımızı tribünlerde görmek istiyoruz' dedi.
18.10.2024
02:08
Anşin:
Anşin: 'Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı Çalışanlarının Her Zaman Yanındayız'
Türk Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, yayınladığı basın bildirisinde 'aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışlarımızın her zaman yanındayız' dedi.
17.10.2024
20:11
Aykal`dan demiryolu alanında dev yatırım!
Aykal'dan demiryolu alanında dev yatırım!
Avrupa'da VPI'lı atölye sıralamasında ilk 5'te yer alacak Aykal Demiryolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım Fabrikasında her türlü vagon, lokomotif ve lastik tekerlekli demiryolu araçların bakım, onarım ve revizyonu yapılacak. Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Burada üretilen lokomotifler ve vagonlar, ulusal şebekelerde, üretim tesislerinde ve yüksek güç gerektiren demiryolu taşıtlarında kullanılabilecek, bu sayede enerji tasarrufu sağlanacaktır. Bu başarı, sadece Aykal Grup'un değil, hepimizin ortak gururudur' dedi.
17.10.2024
18:29
Bingöl`de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
Bingöl'de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenen Bingöl Bilim ve Teknoloji Şenliği'nin açılışı yapıldı.
17.10.2024
18:06
Bingöl`de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı. İŞKUR İl Müdürlüğünce bugüne kadar toplam 2 bin 654 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden İl Müdürü Baycuman, ayrıca 7 bin 159 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti, Bin 252 işyerinin ziyaret edilerek kurumsal hizmetler hakkında bilgi verildiği ifade etti.
17.10.2024
17:35
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, savunma sanayi fonuna kredi kartlarından katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın