KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mart 2026 Cuma
°C

Hes, köyün doğasını tahrip etti!

Solhan ilçesi Yenidal köyüne bağlı Kavakçı mezrası mevkiinde yapılan HES barajı, köyün hem doğasını, hem suyunu hem de hayvan otlatma alanını tahrip etti. Köy sakinleri, bu duruma tepki gösterdi.

Hes, köyün doğasını tahrip etti!
20 EYLÜL 2013 CUMA 03:38
0
4022
3
AA aa

Yenidal köyüne bağlı Kavakçı mezrası ile Hazarşah Çayı'nın birleştiği alanda yapılan HES barajı, hayvancılığı olumsuz bir şekilde etkilediği gibi köyün doğasını da tahrip ediyor. Baraj nedeniyle köye ait bağ ve bahçelerde tehlike altında kalıyor.

Bu duruma tepki gösteren Kavakçı mezrasının sakinleri, barajın hem köylerinin doğasını hem de hayvancılığın yapılmasını olumsuz etkilediğini ifade ettiler.

Barajın yapıldığı alan hayvancılığın birinci derece yapıldığı alan olduğunu söyleyen köy sakinleri, hayvancılığın yapıldığı alan ile köy arasındaki bağlantının tamamen kesildiği gibi karşı köylere de ulaşımın kesildiğini ifade ederek: “Barajın yaptığı tahribattan dolayı hayvanlarımız tamamen köye hapsedilmiş durumda. Baraj nedeniyle sulama için kullanılan su tamamen kesilecek. Bu yüzden dere içerisindeki bağ ve bahçeler büyük bir tehlike altında. Aynı zamanda dere içinden yukarı su motorlarıyla sulama yapılmakta. Barajın devreye girmesi ile köy bu verimlilikten tamamen mahrum kalacaktır. Zaten köyde içme suyu zor karşılanmaktadır” dediler.

Barajın yapıldığı alanda doğa tahribatının yapıldığını kaydeden köylüler, bu duruma yetkililerin acil müdahale etmelerini veyahut bir çözüm bulmalarını istediler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sekoo12 (@Misafir_15634)
20 Eylül 2013 Cuma 18:01
ali arakadaş senin dedğin yatırımlar barajın bingöle hiç bir getirisi yok. kaç tane bingöl llü çalışıyor bunu merak ettinmi yayladerede kığıda yedisuda git bak bakalım kaç kişi çalışıyor bir tane çalılşan bingöllü yok sen neden bahsedişyorsun yatırımmış onlar müteahitleri banker yapsınlar bunu unutma bir gün tabiatın intikamı çok kötü olaçak.
zazaye çoligıj (@Misafir_15629)
20 Eylül 2013 Cuma 14:20
bizim yüce devletimiz! niye birgün de bir fabrika yatırımı yapmıyor her tarafımız oldu baraj inşaatı..
doğamız katlediliyor , iklimimiz değişiyor .. ben de akp yi kısmen destekliyorum ama bu kadar da baraj olmaz be arkadaş.. geçtiğimiz yıl bir haberde bingölde 24 tane baraj yapılacak deniliyordu 24 tane iyi oku 24 TANE bu ne demektir şimdi..???
ali coligic (@Misafir_15624)
20 Eylül 2013 Cuma 10:01
oturun oturdugunuz yerde. yuce devletimiz hizmeti ayaginiza kadar getiriyor. milyon dolarlik yatirim yapiyor koyunuze. ama siz karsi cikiyorsunuz. utanmassaniz yarin oyunuzu bdp'ye bile verirsiniz.
05.03.2026
02:42
Bingöl`de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
Bingöl'de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
6 Şubat 2023'te meydana gelen 2023 Kahramanmaraş Depremleri sonrası Bingöl'de riskli olduğu belirlenerek yıkılan 4 okulun yeniden yapımı için ihale ilanları yayımlandı. İhaleler mart ayı sonunda gerçekleştirilecek.
05.03.2026
02:02
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Yakın zamanda Devlet Su İşleri 94. Şube Müdürlüğü arsasını alan Bingöl Belediyesi, bu kez Bingöl-Muş yolu üzerindeki Et ve Süt Kurumu bahçesindeki yaklaşık 40 dönümlük arsayı satın aldı.
05.03.2026
02:01
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte eşel mobil sistemine geçildi. Petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı artışların yüzde 75'i ÖTV'den karşılanacak.
05.03.2026
02:00
Ramazan`da İstanbul`dan Bingöl`e Gönül Köprüsü
Ramazan'da İstanbul'dan Bingöl'e Gönül Köprüsü
İstanbul'da yaşayan Bingöllü iş insanı Umut Övün ve gönül dostları tarafından Ramazan ayı dolayısıyla hazırlanan gıda yardımı, Bingöl merkez ve Genç ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
05.03.2026
02:00
Bingöl`de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 39 ayrı dosyadan toplam 36 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
05.03.2026
01:58
Bingöl Umut Kervanı`ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Şubat ayında 1.036 aileye 1 milyon 185 bin 448 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye gönderilen destekle birlikte toplam yardım tutarı 2 milyon 450 bin 848 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın