KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Hes, köyün doğasını tahrip etti!

Solhan ilçesi Yenidal köyüne bağlı Kavakçı mezrası mevkiinde yapılan HES barajı, köyün hem doğasını, hem suyunu hem de hayvan otlatma alanını tahrip etti. Köy sakinleri, bu duruma tepki gösterdi.

Hes, köyün doğasını tahrip etti!
20 EYLÜL 2013 CUMA 03:38
0
4284
3
AA aa

Yenidal köyüne bağlı Kavakçı mezrası ile Hazarşah Çayı'nın birleştiği alanda yapılan HES barajı, hayvancılığı olumsuz bir şekilde etkilediği gibi köyün doğasını da tahrip ediyor. Baraj nedeniyle köye ait bağ ve bahçelerde tehlike altında kalıyor.

Bu duruma tepki gösteren Kavakçı mezrasının sakinleri, barajın hem köylerinin doğasını hem de hayvancılığın yapılmasını olumsuz etkilediğini ifade ettiler.

Barajın yapıldığı alan hayvancılığın birinci derece yapıldığı alan olduğunu söyleyen köy sakinleri, hayvancılığın yapıldığı alan ile köy arasındaki bağlantının tamamen kesildiği gibi karşı köylere de ulaşımın kesildiğini ifade ederek: “Barajın yaptığı tahribattan dolayı hayvanlarımız tamamen köye hapsedilmiş durumda. Baraj nedeniyle sulama için kullanılan su tamamen kesilecek. Bu yüzden dere içerisindeki bağ ve bahçeler büyük bir tehlike altında. Aynı zamanda dere içinden yukarı su motorlarıyla sulama yapılmakta. Barajın devreye girmesi ile köy bu verimlilikten tamamen mahrum kalacaktır. Zaten köyde içme suyu zor karşılanmaktadır” dediler.

Barajın yapıldığı alanda doğa tahribatının yapıldığını kaydeden köylüler, bu duruma yetkililerin acil müdahale etmelerini veyahut bir çözüm bulmalarını istediler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sekoo12 (@Misafir_15634)
20 Eylül 2013 Cuma 18:01
ali arakadaş senin dedğin yatırımlar barajın bingöle hiç bir getirisi yok. kaç tane bingöl llü çalışıyor bunu merak ettinmi yayladerede kığıda yedisuda git bak bakalım kaç kişi çalışıyor bir tane çalılşan bingöllü yok sen neden bahsedişyorsun yatırımmış onlar müteahitleri banker yapsınlar bunu unutma bir gün tabiatın intikamı çok kötü olaçak.
zazaye çoligıj (@Misafir_15629)
20 Eylül 2013 Cuma 14:20
bizim yüce devletimiz! niye birgün de bir fabrika yatırımı yapmıyor her tarafımız oldu baraj inşaatı..
doğamız katlediliyor , iklimimiz değişiyor .. ben de akp yi kısmen destekliyorum ama bu kadar da baraj olmaz be arkadaş.. geçtiğimiz yıl bir haberde bingölde 24 tane baraj yapılacak deniliyordu 24 tane iyi oku 24 TANE bu ne demektir şimdi..???
ali coligic (@Misafir_15624)
20 Eylül 2013 Cuma 10:01
oturun oturdugunuz yerde. yuce devletimiz hizmeti ayaginiza kadar getiriyor. milyon dolarlik yatirim yapiyor koyunuze. ama siz karsi cikiyorsunuz. utanmassaniz yarin oyunuzu bdp'ye bile verirsiniz.
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın