KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2026 Salı
°C

Herkesi isyan ettirdi! Fiyatı yüzde 70 zamlandı

Bebek maması fiyatlarının son bir yılda yüzde 70'e varan oranda artması aileleri zor durumda bırakırken, eczacılar, bebek mamasının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenmeyen ürünler grubunda olması nedeniyle firmaların inisiyatifine bırakıldığını ve fiyatların bu sebeple yükseldiğini iddia etti.

Herkesi isyan ettirdi! Fiyatı yüzde 70 zamlandı
14 MART 2018 ÇARŞAMBA 08:16
0
4383
3
AA aa

Bebek maması fiyatlarının son bir yılda yüzde 70'e varan oranlarda artmasından aileler kadar eczacılar da şikayetçi. Eczacılar 1 kilo 200 gramlık bebek mamasının fiyatının 2017 yılının şubat ayında 80 lira iken bu yılın ilk iki ayında yüzde 70'lik artışla 128 liraya çıkmasının aileler kadar kendilerini düşündürdüğünü belirterek mamaların SGK tarafından ödenmeyen ürünler grubunda yer almasının buna sebep olduğunu iddia etti.

“Firmalar kendi başına hareket ediyor”
 
Fiyat artışlarını firmalara bağlayan ve eczanelerde satılan ürünlerin iki gruba ayrıldığını belirten eczacı Nurullah Karadeniz, “SGK'nın ödediği ürünler, bir de ödemediği ürünler var.  SGK ödeyici olduğu için firmalarla belirli bir oranda artış için anlaşıyor. Fiyatların bu şekilde yükselmesini frenleyebiliyor ama ödenmeyen ürünler için firma bir nevi kendi başına hareket edip çok yüksek oranda zamlar yapabiliyor. Bunlara örnek olarak bebek mamalarını verebiliriz. Türkiye'de en çok satılan bebek mamalarından bir markanın fiyatlarına bakacak olursak 1 Şubat 2017'de 75 lira iken, 128 liraya yükselmiş.  Bir sene içerisinde yüzde 69.3'lük bir artış göstermiş. Diğer en çok satılan bebek mamalarından birinde ise yüzde 76'lık bir artış olduğunu görebiliyoruz. Bu da yine bir senelik değişim.  Tabi sadece çocuk mamaları değil soğuk algınlığı ilaçları da hem kur farkından hem de firmaların yüksek zamlarından dolayı baya mağduriyet yaşatıyor. Elimdeki listeye bakınca üçüz bebekleri olan bir aileyi düşünmek bile istemiyorum. Yani bin liraya yakın mama giderleri olur. Diğer giderleri de hesaplarsanız ailenin bütün maaşı sadece bebeğin maması ve diğer giderlerine gidebilir” diye konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24105)
18 Mart 2018 Pazar 02:54
Kime Oy Verdiyseniz ucuzluguda onlardan isteyin
Eskiden mama mi vardi pirinc lapasi yapip verin en dogal cözüm
Bakan bey vekiler parti baskanlari belediye baskani
Onlara Sorunlarinizi Bir anlatin Bence o kadar Oy verdiniz
Güzelim memleketim kimlere kaldin sen
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24087)
16 Mart 2018 Cuma 17:13
çocuk maması bu devirde insanlığın en büyük ihtiyaçlarından biridir. bebeği olan bir evde neredeyse olmazsa olmazlardan olan bir gıdadır. Bunu çok iyi bilen üretici firmaların eline fırsat geçmiş ve halka çok ucuz ürettikleri mamaları çeşitli bahanelerle çok pahalıya satıyorlar. işte bu nedenden dolayı devlet bazı sektörleri dizginlemek için devletçilik projesini tekrar devreye sokmalıdır. devlet halkı için kaliteli ve ucuz ürünler ürettiği zaman kapital firmalar da ister istemez halkı kazıklamaktan vazgeçecektirler. Tamamiyle liberal bir ekonomi kapitallerin tüketicileri ahlaksızca ezmesidir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24055)
15 Mart 2018 Perşembe 15:01
gerçek cok pahallı
07.09.2026
19:07
Genç`te `Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi` Çalıştayı
Genç'te 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' Çalıştayı
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' çalıştayında uyuşturucu ve sanal kumarla mücadeleden aile yapısının güçlendirilmesine, ağır borçlanmadan düğün ve taziyelerde israfın azaltılmasına kadar ilçenin sosyal sorunları ele alındı. Çalıştayda, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve toplumsal değerlerin gelecek nesillere aktarılması için ortak hareket çağrısı yapıldı.
07.09.2026
10:12
Bingöl Umut Kervanı`ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı'ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı Derneği, ağustos ayında 172 aileye 473 bin 199 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Dernek, yurt dışı ve Filistin-Gazze'ye de 722 bin 699 TL yardım yaparken, ay boyunca gerçekleştirilen toplam yardım 1 milyon 195 bin 898 TL'ye ulaştı.
07.09.2026
09:36
Bingöl`de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl'de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl-Sancak yolu Kadran köyü mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonetin şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi yaralandı.
07.09.2026
08:49
Okul masrafları Bingöl`de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL`ye dayanıyor
Okul masrafları Bingöl'de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL'ye dayanıyor
Bingöl Eğitim Sen Başkanı Murat Korlaelçi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde artan kırtasiye, kıyafet, çanta, ayakkabı ve ulaşım giderlerine dikkat çekerek, 'Çocukların eğitim hakkı ailelerin ekonomik gücüne bırakılamaz' dedi.
07.09.2026
08:47
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen uygulama ve operasyonlarda toplam 365,43 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
07.09.2026
08:47
12Bingölspor`dan umut veren başlangıç
12Bingölspor'dan umut veren başlangıç
Geç kurulan kadrosuyla kısa sürede hazırlıklarını tamamlayıp İnegöl deplasmanına çıkan 12Bingölspor, 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti. Galibiyet 90+4'te kaçsa da temsilcimiz sergilediği futbolla sezona umut verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın