KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Her yıl 1 milyon 700 bin lira kazandıracak

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Manisa'nın Demirci ilçesinde 6 baraj ve 4 gölet inşaatını aynı anda sürdürürken, Kılavuzlar Barajı'nın yüzde 40'ını tamamladı.

Her yıl 1 milyon 700 bin lira kazandıracak
03 TEMMUZ 2018 SALI 09:29
0
2357
1
AA aa

Türk tarımının yeni cazibe merkezi haline gelen Manisa Demirci ilçesinde 6 baraj 4 gölet inşaatını aynı anda sürdüren DSİ 2. Bölge Müdürlüğü; 1540 dekar araziye can suyu verecek Kılavuzlar Barajı'nın da yüzde 40'ını tamamladı. 2019 yılı içerisinde su tutulması planlanan baraj hizmete girdiğinde üreticiye her yıl ortalama 1 milyon 700 bin lira daha kazandıracak.

Manisalı üreticilerin bir hayali daha adım adım gerçek oluyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun Demircili çiftçilere vaat ettiği Kılavuzlar Barajı ve Sulaması Projesi'nde yüzde 40 gerçekleşme oranına ulaşıldı. Demirci Kılavuzlar Köyü'nün kuzeyindeki Bağırgan dere üzerine inşa edilen barajda gövde ve dolusavak kazılarının yüzde 95'i tamamlanırken, batardo imalatlarına başlandı. Temelden yüksekliği 32 metre olacak barajın gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde olacak. Yakında inşasına başlanacak barajın gövdesi için ise 250 bin 350 metreküp dolgu yapılacak.

2019 YILINDA SU TUTACAK

900 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olacak Demirci Kılavuzlar Barajı 1540 dekar araziyi basınçlı borulu sistem ile sulayacak. 2019 yılında su tutulması planlanan baraj hizmete girdiğinde bölge üreticisine 2018 rakamlarıyla ortalama 1 milyon 689 bin lira daha fazla kazandıracağı öğrenildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29826)
05 Temmuz 2018 Perşembe 01:44
Manisa Bingöl'e bağlandı bizim mi haberimiz yok, haber vereydiniz zalımlar...
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta:
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
19.12.2025
02:39
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Bingöl ve Mersin'de yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın