KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Hepsi kapatılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin yapılacak yeni düzenlemelerin yer aldığı duyurusuna göre özel öğretim kurumları 2019-2020 sezonu için kayıt alamayacaklar ve kapatılacaklar. Temel liseler de kapanacak. Bingöl'de de birçok kurum kapısına kilit vuracak. Ayrıca öğrencilere eğitim desteği de verilmeyecek.

Hepsi kapatılacak!
29 OCAK 2019 SALI 20:45
2
2940
9
AA aa

FETÖ darbe girişiminin ardından dershanelerin kapatılmasıyla ortaya çıkan açığı kapatmak ve öğrencilerin okul dışı eksiklerini gidermek amacıyla açılan etüt merkezlerinin ardından bu kez özel öğretim kursları da kapatılacak. FETÖ'yle ilişkisi bulunmayan birçok özel öğretim kursu da bu kapatılarak mağdur olacak.

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin yapılacak yeni düzenlemelerin yer aldığı duyurusuna göre; “5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda değişiklik öngören çalışmanın yasalaşmış olması sonucunda özel öğretim kursları kapanacak. Bu nedenle veli ve öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren özel öğretim kurslarının yeni öğrenci kaydı yapmamaları ve bursluluk sınavı yapmamaları gerekmektedir. Örgün eğitim çağındaki öğrencilere okullarda, mezun öğrencilere ise halk eğitimi merkezlerinde ücretsiz olarak destekleme ve yetiştirme kursları verilmeye devam edecek.”

Öte yandan duyuruda; “Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde açılan temel liseler de 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sonunda kanunda belirtilen süreyi tamamlayarak kapanacak. Bu nedenle temel liselere yeni öğrenci kaydı ve bursluluk sınavı yapılmayacak” ifadesine de yer verildi.

Ayrıca 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren özel okullarda ilk defa öğrenim görecek öğrencilere eğitim ve öğretim desteği verilmeyecek. Halen özel okullarda bu desteği alan öğrenciler ise öğrenim gördükleri okulun öğretim kademesi süresi boyunca destekten yararlanabilecek.

Bingöl'de özel öğretim kursu olarak faaliyet gösteren 12 civarındaki kurumun kapatılacağı belirtilirken, öğrencilerin okul dışı eğitim desteği açığını nasıl kapatacağı ise merak ediliyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38008)
30 Ocak 2019 Çarşamba 14:27
Tek agizdan kaymagi yemeye calisiyorlar....feytullah gitti ganimet kaldi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37978)
30 Ocak 2019 Çarşamba 07:49
Bence de kapatılması uygun olacaktır. Eğitim devlet eliyle yapılırsa daha güvenli olacaktır. Okullarda kurslar güçlendirilmeli, öğretmen açığı hızlı bir şekilde kapatılmalı, liyakatlı olmayan idareciler derhal değiştirilmelidir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37970)
30 Ocak 2019 Çarşamba 00:39
Bingöl'de özel okullar dershaneler etüt hicbirzaman öğrencinin menfaatleri düşünmemiş aksine pragmatist bir yol izlemişlerdir.Paralı eğitim Kapitalistlere yarar.Ücretsiz eğitim 81 milyona çağdaş muasır medeniyetlere yarar.. Kapitalist Eğitim kalıcı bilgi vermez,bireysel zenginlik ön plandadır.Kapitalist eğitimde bireysel başarılara imza atılırken ücretsiz kaliteli eğitimde fırsat eşitliği söz konusu olduğu için hem öğrenciler hem veliler hem devlet bu noktada başka ülkeler ile rekabetçi bir tutum sergilediği için yeni jenerasyonlar sayesinde ülke olarak başarı sirkülasyonunu sağlamış oluruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38076)
31 Ocak 2019 Perşembe 11:02
@Misafir Kullanıcı Bir eğitimci olarak fikrin bu diyen ..Kimse burda ideoloji konuşmuyor.. Kapitalizm sömürü demektir.Ogrenciler Sömürüluyor.Velileri yontuluyor.Tuvaletmiş.Git o dediğin okullarda kalorifer dahi kışın yanmıyor.Ayrimcilik var.Belirli kişiler ön planda tutuluyor.MEB en iyisini yaptı fırsat eşitliği güzel bir şey..Dershanelerde hep atanamayan düşük profilli hocalar olur.dershane genel tekrar ve pratik kazandırmak ister o da işe yaramaz.5 bin 10 bin TL'ye kayıt yapıyorlar el insaf !!oku da gel hoca? Atanmadın mı?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38013)
30 Ocak 2019 Çarşamba 16:23
@Misafir Kullanıcı masallar ve dinler hep fakirleri mutlu etmek içindir.. param olsada benim çocuğumda devlet okullarından kurtulsa demiyor.. yok kapitalist yok bilmem ne... git tüm devlet okullarını gez sen bir tane öğrenci tuvaletinde 1 dakika kalabilirsen gel o zaman ideoloji konuşalım... tane bin faydası var ama tuvalet için bile olsa çocuğumu ordan alacam bir eğitimci olarak fikrim bu...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37969)
30 Ocak 2019 Çarşamba 00:30
MEB almış olduğu bu karardan memnun olanlardan biriyim.Dershane / Temel Lise /Etüt Merkezleri eğitim kalitesini düşüren tamamen para kazanma yerleridir.Dikkat ettiyseniz genelde atanamayan hocalar ders verir.Özel Eğitim merkezleri daha çok zengin ve çok başarılı öğrenciler ile reklam yapar.Geriye kalan öğrenciler ise orda bulunanların maaşı kirası rantıdır.Egitim alanları ücretsiz olarak MEB'e bağlı kalmalı.Kalite artar.. Nitelikli nüfus oluşur.Zengin ve Fakir çocugu ayrımı kalkar.Ehliyet ve Liyakat sahibi öğrenciler ülkemiz için gelecek kuşaklara kalite tabanı oluşumu için zemin hazırlarlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37965)
29 Ocak 2019 Salı 22:20
Halk eğitim merkezinde hangi egitimcilerle kurs verilecek liselerin durumu ortada veli toplantılarına gidiyoruz hepimiz ayni cevabı aliyoruz çocuğunuz çalışsın peki sen çocuğa ne vermissin cevap yok sınıfta 40 öğrenci var bir ders 40 dakika japonyada 3 sınıfa kadar sadece kural doga cevre ile ilgili ders okulda temizliği öğrenciler yapıyor yemek sınıfta öğretmenle birlikte yeniliyor devamsızlık sıfır kitap okuma oranı yüzde yüz liseyi bitiren öğrenci universitede öğrenimine rahat bir şekilde devam ediyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37992)
30 Ocak 2019 Çarşamba 11:07
@Misafir Kullanıcı Bütün veliler ücretsiz kaliteli çağdaş eğitimden yanadır..MEB de bu noktada halkın menfaatini göz önünde bulundurarak böyle bir adım atmıştır..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37963)
29 Ocak 2019 Salı 22:14
Böyle bir saçmalık varımdır. Neden kapatılıyor biri mantıklı bir şekilde açıklasın. Sanki millet zorla mı gidiyor
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın