KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Hemşerimiz, büyükelçi oluyor

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevini yürüten Bingöllü hemşerimiz M.Niyazi Tanılır'ın adı bu kez büyükelçi olarak kulislerde geçmeye başladı. Tanılır'ın Bosna – Hersek'e büyükelçi olarak atanacağı konuşuluyor.

Hemşerimiz, büyükelçi oluyor
08 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 02:07
0
5361
0
AA aa

Kahramanmaraş Valiliği görevini yürütürken 12 Haziran genel seçimlerinde Ak Parti'den Milletvekili adayı olan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler'in yerine atanan hemşerimiz M.Niyazi Tanılır'ın bu kez yurt dışına büyükelçi olarak atanacağı belirtiliyor.

Bingöllü ilk müsteşar olma unvanını taşıyan hemşerimiz Tanılır, bu göreve atanması halinde Bingöl'e bir ilki daha tattıracak. Bingöllü ilk büyükelçi olacak olan Tanılır'ın Bosna-Hersek'e atanacağı belirtiliyor.

Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in önceki gün baş başa 3,5 saat görüşmesinin ardından hükümetin valiler kararnamesi yeniden gündeme geldi.

 

Kulislere yansıyan bilgiler Bingölü'de yakından ilgilendiriyor. Kulislerde, hemşerimiz M.Niyazi Tanılır'ın Bosna-Hersek'e büyükelçi olarak atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Mehmet Niyazi Tanılır Kimdir?

1960 yılında Bingöl'de doğdu. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve idare Bölümü'nden mezun oldu. 1982-1983 yıllarında yedek subay olarak askerlik hizmetini ifa etti. Bir süre Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda denetim elemanı olarak çalıştıktan sonra mülki idare amirliği mesleğine intisap etti. Sakarya Valiliği'nde kaymakam adaylığı stajını yaptı.

1990 yılında dil öğrenmek ve ingiliz kamu yönetimi sistemi ile ilgili incelemeler yapmak amacı ile İçişleri Bakanlığı'nca bir yıl süre ile İngiltere'ye gönderildi. Kütahya Aslanapa Kaymakam Vekilliği, Afyon şuhut Kaymakamlığı, Kastamonu Hanönü Kaymakamlığı, Van Vali Yardımcılığı, Çankırı Ilgaz Kaymakamlığı ve Ankara Çubuk Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

2000 yılında İçişleri Bakanlığı'nca gönderildiği Londra'da kriminoloji dalında mastır yaptı. Tezinin Türkçesi İnternet Suçları ve Bireysel Mahremiyet adıyla kitap olarak yayınlanmış olup, Türkiye'de alanında yayınlanmış ilk çalışma olma özelliğini taşımaktadır.

2001 yılında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği 28. Dönem Kamu Diplomasisi Kursu'nu bitirdi. Kamu yönetiminde reform, kamu personel rejimi, sosyal güvenlik sistemi, sağlık sistemi ve internet konusunda değişik yayın organlarında yayınlanmış çalışmaları bulunmaktadır.

14 Eylül 2004 tarihinden beri Van Valisi olarak çalışmakta olan Mehmet Niyazi TANILIR evli olup İngilizce bilmektedir.

 

Ahmet SAYILIR / BİNGÖL İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın