KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Hedef 700 kişi

2017 yılında faaliyete gire ve 8 milyon liraya mal olan Tekstilkent'te, kısa zamanda içinde 500'den fazla kişi istihdam edildi. Yapılan çalışmalar ve araştırmalar sonucunda ise istihdamın bu yıl içinde 700'e ulaşması hedefleniyor.

Hedef 700 kişi
30 OCAK 2019 ÇARŞAMBA 19:22
0
2877
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Bingöl'e kısa zamanda kazandırılan iki proje hakkında önemli bilgiler paylaştı.

İki projenin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, en büyük bütçenin İŞGEM'e verildiği ve maliyetinin 5 milyon Euro olduğu vurgulandı.

Yapılan açıklamada; “Bu kapsamda, Ajansımız Bingöl'deki girişimciliği desteklemek ve teşvik etmek, yeni iş olanakları yaratarak istihdamı arttırmak ve yerel, bölgesel ve ulusal Ar-Ge ve yeniliğin geliştirilmesi konularında fayda sağlamak için İlimizde Avrupa Birliği-Türkiye mali işbirliği çerçevesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın uyguladığı Rekabetçi Sektörler Programı'ndan yararlanmış ve Bingöl'de İŞGEM (İş Geliştirme Merkezi) kurulmasını sağlamıştır.  Bu proje ile KOBİ'lerin ihtiyaç duyduğu yönetim danışmanlığı desteği, finans kaynaklarına erişim imkanı, uygun koşullarda iş yeri mekanı, ortak ofis ekipmanı ve ofis hizmetleri sunarak büyümelerinin bu merkez tarafından sağlanması amaçlanmıştır.  Toplam bütçesi 5.26 Milyon Euro olan (%81 AB Katkısı, %19 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı katkısı) ve İnşaat, Müşavirlik, Teknik Destek ve Mal Alımı olmak üzere 4 bileşenden oluşan bu proje kapsamında 22 atölye, soğuk hava deposu, eğitim ve toplantı salonları ile yönetim binası inşa edilmiş ve Merkez 2018 yılı itibariyle faaliyete geçmiştir.  Projenin Teknik Destek bileşeni kapsamında İlin lokomotif sektörleri belirlenmiş olup bu sektörlere yönelik değer zinciri analizi ve kümelenme yol haritaları belirlenmiştir. Ayrıca Teknik Destek bileşeni kapsamında alanında uzman eğiticiler ile birçok eğitim verilmiştir. Bingöl İŞGEM'de faaliyet gösterecek girişimciler belirlenmiş olup, 18 girişimci ile sözleşme imzalanmış, 14 girişimci ise üretime başlamıştır. Bingöl İŞGEM'in tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde yaklaşık 220 kişilik istihdam sağlayacağı öngörülmektedir” ifadelerine yer verildi.

TEKSTİLKENT

Fırat Kalkınma Ajansı'nın desteği Proje Desteği kapsamında Bingöl İl Özel İdaresi tarafından Bingöl Belediyesi ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü iştirakiyle gerçekleştirilen Bingöl Tekstil kent projesiyle 2 tanesi 2.500 m2, 1 tanesi ise 5.000 m2 olacak şekilde toplam kapalı alanı 10.000 m2 olan 3 bina inşa edildiği belirtildi.

Yatırımın maliyetinin yaklaşık 8 Milyon lira olduğu projeye FKA tarafından 3.6 Milyon lira destek sağlandığı kaydedilirken, “2017 yılında faaliyete geçen Bingöl Tekstilkent'te kısa zamanda 500'den fazla istihdam oluşturulmuş olup 2019 yılında Tekstilkentteki istihdam sayısının 700 kişiyi aşması hedeflenmektedir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın