KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

HDP'den Deniz Poyraz açıklaması

HDP Bingöl İl Başkanı Feyzullah Şeyhanoğlu: 'Kürt Halkına yapılan sistematik saldırılar cumhuriyet tarihi boyunca süregelmiş ve hız kesmeden devam etmiş, devam ediyor. Sıkışan ve tahtı sallanan tüm iktidarların aynı yolu izlediklerine, Kürt düşmanlığını tabiri caizse can simidi olarak kullanmaya çalıştıklarına hepimiz şahitlik etmişizdir' iddialarında bulundu.

HDP`den Deniz Poyraz açıklaması
17 HAZİRAN 2022 CUMA 16:47
11
3154
5
AA aa

HDP Bingöl İl Başkanlığı, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden İzmir parti üyesi Deniz Poyraz'ın yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Merkez Genç Caddesi Saat Kulesi önünde yapılan açıklamayı HDP Bingöl İl Başkanı Feyzullah Şeyhanoğlu okudu.

Şeyhanoğlu, açıklamasında şu iddialara yer verdi:

“Geçtiğimiz yıl bugün, 17 Haziran 2021 tarihinde, Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Binasına, Paralimiter güçlerin bir mensubu tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda Deniz Poyraz yoldaşımız şehit edilmişti. Bugün Deniz'in katledilişinin yani ölümsüzlüğünün birinci yıldönümü...

 Geçen yıl bugün söylediğimiz gibi; Denizlerimiz kurumaz Denizler ölmez. Deniz Poyraz yoldaşımız nezdinde tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyoruz...

 Değerli halkımız; Kürt Halkına yapılan sistematik saldırılar cumhuriyet tarihi boyunca süregelmiş ve hız kesmeden devam etmiş, devam ediyor. Sıkışan ve tahtı sallanan tüm iktidarların aynı yolu izlediklerine, Kürt düşmanlığını tabiri caizse can simidi olarak kullanmaya çalıştıklarına hepimiz şahitlik etmişizdir. Bunun son örneğini, AKP-MHP faşist bloğu Deniz Poyraz'ın katledilmesine kadar varan süreçte göstermiştir. Yapıtları tüm yanlış, despot ve başarısız politikalarını Hdp'ye mal ederek resmen partimizi hedef göstermişlerdir.

Aslında  Deniz Poyraz'a yapılan saldırı ; Kürt Halkının iradesine olan hazımsızlığın, seçilmişlerinin tutsak edilmelerinin, belediyelerine atanan kayyumların ve havuz medyasında pelikancılar eli ile yaratılan kışkırtmaların bir sonucuydu. Ama unutulmamalıdır ki; Kürt Halkı tarih boyunca kendilerine yapılan saldırıları bertaraf etmesini de, faşist sisteme hizmet eden iktidarları tarihin kirli çöplüğüne dökmesini de bilmiştir... Bugüne kadar Kimsenin gücü yetmedi,  Kimsenin de gücü yetmez; "Denizimizi kurutup, Poyrazımızın esmesine engellemeye"

 Evet değerli arkadaşlar; onlarca kolluk kuvvetinin, güvenliğin olduğu bir noktada elini kolunu sallayarak girdiği İzmir İl Binamızda, Deniz'i katleden zâta bir kahramanmış gibi davranıldığı o günleri, görüntüleri unutmadık. O çirkin görüntülerin devamı, Deniz'in katledilişinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen dosyada bir arpa boyu yol alınamaması ile devam etmektedir. Avukatların hiçbir taleplerini karşılamayan yargı, adeta üç maymunu oynayarak, olayın karanlıkta kalmasını istiyor. Tıpkı önümüzdeki günlerde zaman aşımına uğrayacak Musa Anter dosyası gibi. Tıpkı Amed'de katledilen Tahir Elçi dosyası gibi, Deniz'in dosyası da onları katledenlerin arkasında ki güçler tarafından karartılmaya, unutturulmaya, yok edilmeye çalışılıyor. Buradan yargı mensuplarna sesleniyoruz; HDP ve Kürt Halkı bu dosyaların karartılmasına asla izin vermeyecektir.

 Bu cinayetin arkasında ki sırların aydınlatılması ve tüm suçluların cezalandırılması için var gücümüzle üzerine gitmeye devam edeceğiz...  Buradan, bu kirli savaşlarla bizi yıldırıp bitireceklerini sananlara Deniz yoldaşımızın annesinin sarf ettiği sözlerle seslenmek istiyorum; Bir Deniz gider, Bin Deniz gelir...

Bu duygularla Deniz Poyraz yoldaşımızın katledilişinin birinci yıldönümünde kendisini tekrar saygıyla anıyoruz...”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93468)
20 Haziran 2022 Pazartesi 08:48
Zorla kendi Kürtlere yarandırma, sevdirmeye çalışma gayreti içindesiniz. Burası zaza memleketi kabul etsenizde etmesenizde gerçek bu. Diyrabakırda sırf zazayım diye bana otel odası vermeyen kürt var.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93466)
19 Haziran 2022 Pazar 23:37
Allah bizleri sizin gibi zihniyetlerden korusun. Yasin börü mü desem Aybüke öğretmen mi desem tedaş işçilerimi desem arabasını havaya uçurduğunuz asker eşi ve çocuğu mu desem sayısız ş.refs.zliğiniz var
Allah inananlarla beraberdir Allah davası kazanacak çakallıkla bi yere varamayacaksınız. Namertsiniz fistanlılardan da bu beklenir bebek katilleri
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93461)
19 Haziran 2022 Pazar 15:52
Siz sadece sizi katledenleri mi kinarsiniz ya sizin katlettiği iz onca sivil masum vatandaş için kimler kınama mesajı verecek? Çok kötü bir zihniyetiniz var. Allah sizi ıslah etsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93459)
18 Haziran 2022 Cumartesi 23:14
Bizde Kürt düşmanlığı değil, Ermeni düşmanlığı var bunu ayırt edin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93449)
18 Haziran 2022 Cumartesi 09:41
Sizleri Samimi olmaya davet ediyorum evet deniz poyraz katledildi ve siz anma düzenliyorsunuz peki ya geçen yıl gençte pkk tarafından katledilen tedaş işçileri için bir kınama yayınladız mı veya bir anma yapacak mısınız? Sizler samimi değilsiniz insanların ölümü sizin taraftan olunca önemli diğerlerinin sizin için bir önemi yok ve olmayacakta
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın