KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mart 2025 Salı
°C

Hdp'de ilk sıra başkanların

2015 genel seçimlerine ‘barajı aşma’ hedefiyle hazırlanan Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) hedef yedi bölgeden en az yedi, milletvekili çıkarmak. HDP, tüm seçim bölgelerinde 'başkan' adaylarına ilk sırada yer vermeyi düşünüyor.

Hdp`de ilk sıra başkanların
28 MART 2015 CUMARTESİ 00:51
0
2559
0
AA aa

 Haziran seçimleri için hazırlıklarına devam eden HDP'de 7 Nisan öncesinde aday hareketliliği yaşanıyor. Parti'ye başvuruların artması üzerine son başvuru tarihini uzatan HDP'li yetkililer, bölgelerden gösterecekleri adaylar ile seçim barajını da aşmayı hedefliyor. HDP'nin kesin listesi Ankara kulislerinde büyük bir merakla bekleniyor.

‘Fermuar Sistemi' uygulayarak tüm seçim bölgelerinde ilk iki sırada bir kadın adaya yer veren ve adayların merkez yoklaması ile belirleneceği partide, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul Bölgesi'ndeki oylara büyük katkı sağlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yine İstanbul'dan aday olması bekleniyor.

Bir diğer Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın ismi ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da önseçime gireceği İzmir'de liste başı olarak düşünülüyor.

HDK Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, İmralı temaslarında önemli bir yere sahip olan Pervin Buldan ile birlikte 2. Bölge'nin ilk iki sırası için düşünülüyor.

Baraj nedeniyle çeşitli ittifaklar kuran HDP'de MEP'in eski genel başkanı Levent Tüzel'in tekrar aday gösterilmesi bekleniyor

İmralı Heyeti'nde yer alan bir diğer isim Sırrı Süreyya Önder için ise işler biraz karışık. Parti tarafından Figen Yüksekdağ ile birlikte İzmir'den liste başı olarak aday gösterilmesi beklenen Önder, IMC TV'de katıldığı bir televizyon programında Ankara 1. Bölge'den aday olmak istediğini söyledi. Ülkehaber'in HDP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, bu talebi üzerine Önder'in ikinci döneminde Ankara'dan milletvekili adayı olması bekleniyor.

Öte yandan, yine İmaralı Heyeti'nde yer alan, HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in nereden aday adayı olacağına ilişkin henüz kesin bir açıklama yapılmadı.

İki Dönem kuralı bulunan HDP'de Sabahat Tuncel yeniden partiden aday olmayacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.03.2025
03:08
Bingöl`de MOBESE başında trafik cezası zulmü!
Bingöl'de MOBESE başında trafik cezası zulmü!
Bingöl'de park yasağını engelleyemeyen İl Trafik Komisyonu'nun kararıyla her defasında yönü değiştirilen Hürriyet Caddesi'nde sürücülere yazılan cezalar da katmerli olmaya başladı. Yeterli tedbirin alınmadığı caddede MOBESE üzerinden 'ters yöne girmek' suçundan caza yağdırılıyor. Aynı kusura farklı maddeler üzerinden yazılan cezalar da görüldü.
03.03.2025
03:07
Vatandaşın susuzluk isyanı!
Vatandaşın susuzluk isyanı!
Bingöl'de Düzağaç bölgesinde günlerdir etkili olan su kesintileri, tepkiye neden oldu. Ramazan nedeniyle ciddi sıkıntı yaşayan halk, Belediye ile iletişim kuramamaktan yakınıyor!
03.03.2025
03:06
Bingöl`de yeni hafta nasıl olacak?
Bingöl'de yeni hafta nasıl olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hafta raporunu açıkladı. Bingöl'de Hafta başında Bingöl'de yağış görülürken, hafta sonuna doğru güneş yüzünü gösterecek. Hava sıcaklığında da artış sürecek. İşte Meteoroloji'nin Bingöl için tahmin raporu…
03.03.2025
03:05
Erbakan hoca Bingöl`de anıldı
Erbakan hoca Bingöl'de anıldı
Milli Gençlik Derneği Bingöl İl Temsilcisi Selahattin Turhan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın sadece bir siyasetçi değil, aynı zamanda bir mühendis, akademisyen ve bir neslin yol göstericisi olduğunu söyledi.
03.03.2025
03:04
Kredi kartlarında tüm limitler yeniden düzenleniyor
Kredi kartlarında tüm limitler yeniden düzenleniyor
Kredi kartı ile borç çevirenler için büyük fırsat sinyali geldi. BDDK'nın talimatıyla kredi kartlarında nakit avans limitleri yüzde 25 ile sınırlandırılmış ve vade 3 aya düşürülmüştü. Ekonomide normalleşme adımlarıyla birlikte nakit avans limitinin yüzde 50'ye çıkarılması ve vade sayısının 6 aya çıkartılması planlanıyor. Kredi kartı kullanıcılarına rahat nefes aldıracak adımın ilerleyen günlerde hayata geçmesi bekleniyor.
03.03.2025
03:02
Trafik cezaları artıyor, o suça hapis cezası geliyor!
Trafik cezaları artıyor, o suça hapis cezası geliyor!
Türkiye'de her sene binlerce masum vatandaşımız trafikte hiçbir suçu olmamasına rağmen başka bir kişinin sorumsuzluğu yüzünden hayatını kaybediyor. Adalet Bakanlığı ve AK Parti trafikteki cezalar için yeni bir çalışma başlattı. Cezalar artırılırken alkollü araç sürmeye 'yatarı olan hapis cezası' geliyor. İşte yeni düzenlemenin detayları...
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın