KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Eylül 2026 Cumartesi
°C

HDP İl Başkanı Soysal oldu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl teşkilatı 3. Olağanüstü kongresi Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi. Tek listeyle gerçekleştirilen kongrede Hasan Soysal İl Başkanlığına seçildi.

HDP İl Başkanı Soysal oldu
06 NİSAN 2021 SALI 16:19
26
7269
0
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl teşkilatı 3. Olağanüstü kongresi Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi. Kongreye HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz, HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ve Parti Meclisi Üyeleri katıldı. Tek listeyle gerçekleştirilen kongrede Hasan Soysal İl Başkanlığına seçildi.

Kongrede gündemi değerlendiren HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, suni bir gündem oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, 103 emekli amiralin ‘Montrö Bildirisi' başlığı altında yayımladığı bildiriyi değerlendirdi.

Aydemir, hükümetin bildiri üzerinden kendisine mağduriyet yarattığını belirterek, “Kürtler, HDP ve Türkiye demokrasi kamuoyu bunu çok iyi biliyor ki bu gündem yapay bir gündemdir. İki gün, bir hafta sonra ülkenin gerçek gündemine yeniden dönülecektir. Gerçekten halkın şu anda gerçek gündemi Kürt kamuoyu su açısından Kürt sorununun derhal bir an önce demokratik, barışçıl bir şekilde çözümünün önünün açılmasıdır. Bunun için mücadele vermektir. Her koşul ve şartta bunun çalışmasını yürütmektir.”

103 emekli amiralin ‘Montrö Bildirisi' başlığı altında yayımladığı bildiriyle yapay bir gündem oluşturulduğunu belirten Aydemir, asıl gündemin İstanbul sözleşmesi, her gün işlenen kadın cinayetleri, en önemlisi ekonomik sebeplerden yaşanan intihar vakaları olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl teşkilatı 3. Olağanüstü kongresinde belirlenen il yönetimi şu şekilde:

Başkan: Hasan Soysal

Yönetim Kurulu Asil: Sadet Fırat, Yılmaz Demir, Saniye Çelikbilek, Yaşar Yurtsever, Emine Yıldırım, Yahya Anacur, Muhittin Bulukgiray, Yakup Baran, Şevket Kalındamar, Abdullah Çağlayan, Ahmet Dere

Yönetim Kurulu Yedek: Mehmet Özdemir, Türkan Kişin, Fatih Dağ, Lütfü Arslan, Zahir Oğuz, Alaettin Narinç, Ömer Doğan, Aydın Boztimur, Yusuf Kaya, Burhan Semerci, Nurettin Aydın

Disiplin Kurulu Asil: Cevat İshakoğlu, Emine Kaya, Metin Kılıç

Disiplin Kurulu Yedek: Selahattin Elçi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.09.2026
23:44
Zıktê Sürkap`tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürkap'tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zıktê Sürkap), Murat Okuma Salonu gibi eğitim odaklı çalışmalarının ardından kuruluşunun 6'ncı yılına girerken öğrencilere burs desteği sağlama kararı aldı. Platform, gençlerin eğitim yolculuğuna katkı sunmayı ve toplumsal dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor.
04.09.2026
23:43
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
BDDK'nın tasarruf finansman şirketlerine yönelik yeni düzenlemeleri 1 Ekim 2026'da yürürlüğe girecek. Yeni dönemde sözleşme sayısından finansman limitlerine, yüksek tutarlı sözleşmelerden şirketlerin fon kullanımına kadar birçok alanda değişiklik uygulanacak.
04.09.2026
23:42
Bingöl`de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl'de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü ile Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında bağımlılıkla mücadele ve iyileştirme kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, denetimli serbestlik hizmetinden yararlanan bireylerin Sağlıklı Hayat Merkezi hizmetlerinden faydalanması ve sosyal uyum süreçlerinin desteklenmesi hedefleniyor.
04.09.2026
23:40
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik`ten `kalite` vurgusu
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik'ten 'kalite' vurgusu
Karlıova Aşağı Yağmurlu Grup Yolu'nda devam eden BSK asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Valisi Cahit Çelik, çalışmaların planlanan takvim içinde ve yüksek kalite standardıyla tamamlanması talimatını verdi.
04.09.2026
23:38
AK Parti`den Bingöl`ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti'den Bingöl'ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti Bingöl Milletvekilleri ve İl Teşkilatı, kent merkezi ve ilçelerde tamamlanan, devam eden ve planlanan sağlık yatırımlarını açıkladı. Çalışmada yeni hastaneden uzman hekim kadrolarına kadar çok sayıda yatırım başlığı yer aldı.
04.09.2026
23:37
BİNAŞ`tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt:
BİNAŞ'tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt: 'Dava süreci henüz sona ermedi'
BİNAŞ Yönetim Kurulu, Bingöl Valiliği'nin Bingöl Yem-Süt-Besicilik A.Ş.'ye ait taşınmazların satış sürecine ilişkin açıklamasına cevap verdi. Yönetim, yerel mahkeme kararının kesinleşmediğini ve istinaf incelemesinin sürdüğünü belirterek, satışların hukuka uygunluğunun yalnızca mahkeme kararına atıfla kesinleşmiş gibi sunulamayacağını savundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın