KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Hdp gaziantep saldırını kınadı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Başkanlığı, Gaziantep’te sivil halka yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

Hdp gaziantep saldırını kınadı
23 AĞUSTOS 2016 SALI 01:09
0
2114
2
AA aa

Parti binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında metni okuyan HDP Bingöl İl Eşbaşkanbı Zerrin Berdibek, saldırıyı düzenleyenlerin arkasındaki güçleri ve destekleyen zihniyeti en sert biçimde kınadıklarını söyledi.

Gaziantep'in yıllardır adım adım IŞİD yuvası haline getirildiğini ifade eden Berdibek, “Bu ilimizde yaşayanlar uzun süredir üyeleri, silah yığınakları ve faaliyetleri ile IŞİD'in gövde gösterisi yaptığı bir ortamı soluyordu. 10 Ekim Ankara Barış Mitingi katliamını düzenleyenlerin Gaziantep'te bir Kürt düğününe saldırı planı hazırladığı iddianamelerde yer almıştır. Ancak ne yazık ki, siyasi iktidar bu planları engellemek için gerekli adımları tüm uyarılara rağmen atmamıştır. Siyasi iktidarın kullandığı nefret dili ve söylemi, demokratik siyaset alanında yarattığı ayrımcılık bu tür saldırılar için uygun zemin yaratmaktadır. Kürt karşıtlığını ve düşmanlığını besleyenlerin, teşvik edenlerin vebali çok büyüktür. Bu saldırı barış ve çözüm konusunda ısrarlı ve kararlı olanlara; demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet için mücadele edenlere yöneltilmiştir. Barış dilinin, söyleminin ve faaliyetinin yaygınlaşmaması, başarıya ulaşmaması için planlanmıştır. Bu saldırı da göstermiştir ki, IŞİD barbarlığına karşı mücadelede birlikte davranmak son derece önemlidir. Türkiye'de vicdanını ve onurunu yitirmemiş bütün insanlar yaşanan acıyı yüreğinde hissetmektedir. Bu zor günleri onlarla ve barış isteyenlerin dayanışmasıyla, birliğiyle aşacağız. Bir kez daha yitirdiğimiz yurttaşlarımıza rahmet, ailelerine ve halklarımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
hakan çelik (@Misafir_19871)
23 Ağustos 2016 Salı 12:00
Her ağızları açıldığında barış barış diye nara atarlar sonrada kınamak için eylem ayırt ederler. 3 gün önce de elazığ da bombalı saldırı oldu onu niye kınamıyorlar. onu pkk yapmıştı ya ondandır. onlar pkkya toz kondurmazlar. pkk tarafından katledilenler onların umurlarında olmaz. nereye kadar böyle gideceksiniz. nereye kadar göz göre göre inkar edeceksiniz. nereye kadar insanları kandırmaya çalışacaksınız. ben söyleyeyim. musallaya kadar. iste orada gerçekleri göreceksiniz. iste orada beyazın kara olmadığını anlayacaksınız.
BİNGÖLLÜ ZAZA (@Misafir_19870)
23 Ağustos 2016 Salı 11:19
DİYARBAKIR, VAN, ELAZIĞ, BİNGÖL VE ÜLKENİN HER TARAFINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİZ ÇOLUK-ÇOCUK, BÜYÜK-KÜÇÜK. KADIN-ERKEK, YAŞLI-GENÇ DEMEDEN YAPTIĞINIZ KATLİAMLARI İYİ TANIYORUZ VE SİZ DE BUNLARI İYİ BİLİYORSUNUZ LAKİN İNKARCILIĞINIZ BUNU GÖRMENİZE ENGEL OLUYOR. KURBAN OLDUĞUM ALLAH SİZE İMANI GERÇEĞİ GÖRMEYİ NASİP ETMEMİŞTİR. BU DA BİR NİMETTİR. SİZLER IRKÇILIK YAPIYORSUNUZ. SİZDEN OLMAYAN KÜRTLERE, ZAZALARA HAİN DİYORSUNUZ. SANKİ BEYİNLERİ, KALPLERİ YARIP BAKABİLİYOR MUŞSUNUZ GİBİ. ALLAH CEZANIZI NİYE VERMİYOR? MERAK ETMEYİN ALLAH SABIRLIDIR.
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın