KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Eylül 2026 Pazartesi
°C

Haziran ayı zam şampiyonu patates oldu

Malatya, Tunceli, Bingöl ve Elazığ illerini kapsayan TR1 Bölgesi'nde Tüketici Fiyatları Endeksi'nde Haziran ayı zam şampiyonu patates oldu.

Haziran ayı zam şampiyonu patates oldu
04 TEMMUZ 2013 PERŞEMBE 07:20
0
1182
0
AA aa

Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Elazığ illerini kapsayan TR1 Bölgesi'nde Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) aylık değişim yüzde 1,22 olarak gerçekleşti.

TÜFE'de bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,61, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,34 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 7,73 artış görüldü.

Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 2,78 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde gerçekleşirken, eğitimde yüzde 1,75, ulaştırmada yüzde 1,43, lokanta ve otellerde yüzde 1,26, giyim ve ayakkabıda yüzde 0,74, eğlence ve kültürde yüzde 0,66, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,61, mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetlerinde yüzde 0,54, sağlıkta yüzde 0,38, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlarda yüzde 0,30, haberleşmede yüzde 0,08 artış yaşandı. Alkollü içecekler ve tütün grubunda ise değişim olmadı.

Bir önceki yılın aynı ayına göre TÜFE'de en yüksek artış yüzde 15,97 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti. Gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 13,87, lokanta ve oteller yüzde 10,66, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar yüzde 7,12, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 6,82 arttı.

En yüksek fiyat artışı görülen ürün patates oldu. Patatesin ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 84,04 artarken, şoför eğitim kurs ücreti yüzde 73,29, çarliston biber yüzde 59,91, dolmalık biber yüzde 25,28, yumurta ücreti de yüzde 14,95 oranında yükseldi.

En fazla fiyat düşüşü gösteren ürün ise fasulye oldu. Fasulyenin ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 29,10 oranında azalırken, marul yüzde 20,43, patlıcan yüzde 10,46, tavuk Eti yüzde 7,14, koyun Eti de yüzde 6,58 oranında düştü. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.09.2026
04:28
Çağlar`dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
Çağlar'dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
MHP Bingöl 15. Olağan İl Kongresi'nde başkanlık için yarışan Niyazi Çağlar, 314 delegenin isimlerinin kongre öncesinde silindiğini öne sürerken kongrenin incelenmesi çağrısında bulundu. Çağlar, kongrede kazanan aday Emin Varan tarafından kullanıldığını belirttiği 'Gelip boyunun ölçüsünü alıp gittiler' sözleri için de sert konuştu!
14.09.2026
04:27
Pusula ve Katılımevim`de neler oluyor?
Pusula ve Katılımevim'de neler oluyor?
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın da adının geçtiği Pusula ve Katılımevim dosyasında peş peşe yaşanan gelişmeler dikkat çekti. Ancak KAP kayıtları, Tera Grubu ile yürütülen devir görüşmelerinin adli gelişmelerden önce başladığını ortaya koydu. Dosyanın bir diğer önemli gelişmesi ise Katılımevim yönetiminde yaşandı. KAP'a yapılan açıklamaya göre Serdar Turhan ve Ahmet Özcan'ın yönetim kurulu görevlerinden ayrılmaları kabul edildi.
14.09.2026
04:25
12Bingölspor MKE Ankaragücü`nü tek golle devirdi
12Bingölspor MKE Ankaragücü'nü tek golle devirdi
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Yalova Atatürk Stadyumu'nda karşılaştığı MKE Ankaragücü'nü 89. dakikada Hasan Ayaroğlu'nun attığı golle 1-0 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı. 79. dakikada penaltıdan yararlanamayan rakibine karşı kritik bir 3 puan kazanan Bingöl temsilcisi hem puanını hem de grup sıralamasındaki yerini 4'e yükseltti.
14.09.2026
04:24
Kiğı`da PTT işe alımı tartışması:
Kiğı'da PTT işe alımı tartışması: 'Eşit, şeffaf ve adil bir süreç istiyoruz'
Kiğı Online Bilim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Cici, ilçede PTT bünyesinde yapılacağı belirtilen iki kişilik işe alıma ilişkin iddiaları gündeme taşıdı. Cici, işe alım sürecinin kamuoyuna açık şekilde yürütülmesini isteyerek, 'Torpil veya siyasi referans değil, adalet ve liyakat istiyoruz' dedi.
14.09.2026
04:22
Şen Bingöl`de açıkladı:
Şen Bingöl'de açıkladı: 'Terörsüz Türkiye meselesini başardık'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Bingöl'de katıldığı programda Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şen, sürecin son dönemde en fazla mesai harcadıkları konulardan biri olduğunu belirterek, 'Allah'ın izniyle de başardık' dedi.
14.09.2026
04:10
Ayan`dan öğrenci ve velilere kritik tavsiyeler
Ayan'dan öğrenci ve velilere kritik tavsiyeler
Milyonlarca öğrenci için yeni eğitim öğretim yılı bugün başlayacak. Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, özellikle ilk günlerde dikkat edilmesi gereken noktaları ve velilerin çocuklarına yaklaşımında önem taşıyan detayları anlattı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın