KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mart 2025 Perşembe
°C

Hazarşalılar yanlıştan dönülmesini istiyor

Köy Azası Sayılı ve Köylü Özcan: “Hazarşah Köyü’nde ihalesi yapılan karakol daha ucuza yapılabilmesi için heyelanlı bölgeye kaydırıldı. Yer tespiti yapılan yerde karakolun yapılmamasına bir anlam vermedik” dediler.

Hazarşalılar yanlıştan dönülmesini istiyor
02 MAYIS 2013 PERŞEMBE 13:44
0
3056
1
AA aa

Bingöl'ün Solhan İlçesi Hazarşah Köyü'nde yapılan karakol inşaatı heyelanlı bölgeye yapılıyor. Köylüler mağdur edildiklerini belirterek, karakolun yer tespiti yapılan yerde yapılmasını istediler.

İhalede yer tespiti için Ziyar Tepesi'nin olduğunu belirten Köy Azası Muhittin Sayılı ve Köylü Nazım Özcan: “Köyümüzde yapılacak olan Jandarma Karakolu yer tespiti yapılarak ihalesi yapılmıştır. Ancak yer tespitinde uygun görülen yerde karakol inşaatına başlanmamıştır. Heyelanlı bölgeye karakol yapımı başlamıştır. Oysaki yer tespitinde Ziyar Tepesi olarak adlandırdığımız bölge karakol yapımına uygun bulunarak, karar bağlanmıştır. İhale sonrası farklı yerde karakol inşaatına başlanması akıllarda soru işaretleri bırakmıştır. Bizler karakolun yapımına karşı değiliz. Ancak hem heyelanlı bölge olması hem de hayvancılığımızın güzergâhının üzerine olması nedeniyle karakolun ihalede yer tespitinin yapıldığı yere yapılmasını istiyoruz. Köyümüzün dört bir tarafı dağlarla çevrili karakol yapılmaya çalışılan yer hayvanlarımızın tek geçiş alanıdır” dediler.

Bölgenin heyelanlı olduğunu bunun için zemin çalışmasının yapılması gerektiğini vurgulayan Köy Azası Sayılı ve Köylü Özcan: “Köyümüze jeoloji mühendislerinden oluşan bir heyet istiyoruz. Karakol heyelanlı bölgeye yapılırsa çok değil 5 yıla kadar tekrar yıkılır ve devletimiz zarara uğratılmış olur. Yetkililerimizden yardım bekliyoruz, hem köylülerin mağdur olacağı hem de devletin zarar uğratılacağı bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Köyümüzde yaklaşık 150 imza topladık ve bunu yetkililerimize ulaştıracağız” şeklinde konuştular. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
bahattin ilkyaz (@Misafir_13376)
03 Mayıs 2013 Cuma 01:31
sayın vatandaşlar hepimiz biliriz heyelanebölgesi duyuru ziyar tepeside alması
20.03.2025
02:30
12 Bingölspor`dan çağrı:
12 Bingölspor'dan çağrı: 'Şimdi kenetlenme zamanı!'
Şampiyonluk yarışının önemli virajlarından biri olan Bitlis Özgüzelderespor maçı öncesi Bingöl halkına 'tribünleri doldurma' çağrısı yapan 12 Bingölspor Kulübü Yönetimi, 23 Mart 2025 Pazar günü oynanacak ve canlı yayın yapılmayacak karşılaşma için 'Bu maç, sadece bir 90 dakika değil, bir şehrin hayali, mücadelesi ve zafer yürüyüşüdür! Tribünleri dolduralım, birlikte tarih yazalım! Şimdi kenetlenme zamanı!' açıklaması yaptı.
20.03.2025
02:29
Bingöl`de TYP kapsamında 120 geçici işçi alınacak
Bingöl'de TYP kapsamında 120 geçici işçi alınacak
Başvurular 20-22 Mart 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. Noter kurası 25 Mart'ta. Başvuru koşulları ise şöyle;
20.03.2025
02:28
Bingöl`de AOB Programı gerçekleştirildi
Bingöl'de AOB Programı gerçekleştirildi
Bingöl'de Acil Obstertik Bakım (AOB) programı gerçekleştirildi. Bebek Dostu Hastane ve Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım unvanını kazanan hastanelere de belgeleri verildi.
20.03.2025
02:28
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Bingöl`e 13 kadro açıldı!
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Bingöl'e 13 kadro açıldı!
Sağlık Bakanlığınca yurt genelindeki sağlık kuruluşları için 2 bin 859 münhal kadro açılırken, Bingöl'deki sağlık kuruluşlarında görevlendirilmek üzere Bakanlık tarafından 2 doktor, 8 diş hekimi ve 3 eczacı kadrosu açıldı.
20.03.2025
02:27
İmamoğlu açıklaması! Kızılboğa:
İmamoğlu açıklaması! Kızılboğa: 'Yaşananları sokak sokak anlatacağız'
İYİ Parti'nin 81 il başkanlığı tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili ortak bir açıklama yapıldı. İyi Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa; 'İstanbul'da, bu sabah, şafak vakti yaşanan ve darbe dönemlerini aratmayan saçmalığı, il il, ilçe ilçe, sokak sokak milletimize anlatacağız.'
19.03.2025
12:39
Korkutata: ‘Gazze`de yaşananlar savaş değil, soykırımdır`
Korkutata: 'Gazze'de yaşananlar savaş değil, soykırımdır'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'deki saldırılarını 'vahşi bir soykırım' olarak nitelendirdi. Korkutata, İsrail'e destek veren güçleri suç ortağı olarak tanımlarken, uluslararası hukukun hiçe sayıldığını belirtti. 'Gazze halkının yanındayız, bu insanlık suçunu lanetliyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın