KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Hayvancılık çalıştayı bugün yapılacak

Kalkınma Bakanlığı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın Bingöl’de düzenleyeceği “Doğu Anadolu Bölgesi Hayvancılık Çalıştayı” bugün başlayacak.

Hayvancılık çalıştayı bugün yapılacak
02 ŞUBAT 2013 CUMARTESİ 06:31
1
6346
0
AA aa

08 Haziran 2011 tarihli ve 27958 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 642 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuş olan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımı ile 2-3 Şubat 2013 tarihlerinde Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde “Doğu Anadolu Bölgesi Hayvancılık Çalıştayı” düzenleyecek.

2 Şubat 2013 Cumartesi günü düzenlenecek olan çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak. Program DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir'in çalıştay sunuşu ile devam edecek.

Çalıştay metodolojisinin sunulmasının akabinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz katılımcılara hitap edecekler.

Başbakan Yardımcısı Atalay ve Kalkınma Bakanı Yılmaz'ın konuşmalarından sonra grup çalışmaları başlayacak ve bölge hayvancılığı tüm yönleri ile masaya yatırılacak. Öncelikle bölge hayvancılığının mevcut durumu analiz edilerek sorunları tespit edilecek. Çalıştayda bölge hayvancılığı; besi sığırcılığı, süt sığırcılığı, kanatlı yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği, arıcılık, hayvancılığa dayalı sanayi gibi yedi alt sektöre ayrılarak ele alınacak ve bu alt sektörlerde çalışma grupları oluşturulacak. Çalıştay 3 Şubat 2013 Pazar günü Çalıştay sonuç raporunun okunması ile sona erecek.

Çalıştaya Türkiye Kalkınma Vakfı, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, DAP Bölgesi; üniversitelerinin ilgili fakültelerinin bölümlerinden akademisyenler, kalkınma ajansları, gıda, tarım ve hayvancılık il müdürlükleri, EBK kombina müdürlükleri, ticaret borsaları, il ziraat odaları, tarım kredi kooperatifleri bölge müdürlükleri, tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu il koordinatörlükleri, damızlık koyun-keçi ve sığır yetiştiricileri birliği, arı yetiştiricileri birliklerinden yoğun bir katılım olması bekleniyor.

Çalıştayla ilgili DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının görevleri arasında bölgenin kalkınmasının hızlandırılması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşların proje ve faaliyetlerinin uyum ve bütünlük içinde yürütülmesini sağlayacak eylem planları hazırlamak, bunların uygulanmasını koordine etmek, izlemek ve değerlendirmek ile bölgenin gelişme potansiyeline, sorunlarına ve imkânlarına dair araştırma, etüt, proje ve incelemeler yapmak veya yaptırmak yer alıyor. Başkanlık kendisine tevdi edilen görevlere istinaden bölgenin en önemli ekonomik faaliyetleri arasında yer alan hayvancılık sorunlarına yönelik hayvancılık çalıştayını düzenleyerek bölge hayvancılık problemlerine çözüm önerileri sunmayı planlıyor.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın