KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2026 Pazar
°C

Hayırseverlerin yardımları yerini buldu.

Bingöl'de hayırsever vatandaşların yaptıkları yardımlar, Gülderen Çalışanlar Derneği vasıtasıyla yerini buldu.Yaklaşık 1 yıl önce kurulan ve şimdiye kadar birçok faaliyete imza atan Gülderen Çalışanlar Derneği eğitim ve hayır işlerinde durmak bilmiyor.

Hayırseverlerin yardımları yerini buldu.
29 ŞUBAT 2008 CUMA 11:31
0
1212
0
AA aa
Yetim ve fakir ailelerin umudu haline gelen dernek, bu kez 20 yetim ve fakir aileye 2 aylık gıda yardımında bulunarak bir kez daha gönüllerde taht kurdu.

Yaklaşık 1 yıl önce kurulan ve şimdiye kadar birçok faaliyete imza atan Gülderen Çalışanlar Derneği eğitim ve hayır işlerinde durmak bilmiyor. Yetim ve fakir ailelerin umudu haline gelen dernek, bu kez 20 yetim ve fakir aileye 2 aylık gıda yardımında bulunarak bir kez daha gönüllerde taht kurdu. Hayırsever insanlarla fakir aileler arasında köprü görevini gören Gülderen çalışanlar derneği, titiz çalışmalar neticesinde tespit ettikleri ailelere Gıda, temizlik, ev eşyası ve giyim yardımında bulunarak ailelerin yüzünü güldürüyor. Ayrıca gittikleri ailelerde tespit ettikleri hastaları, Bingöl'de görev yapan bazı doktorlarla görüşerek özel muaye- hanelerinde tedavi ettirme imkânı buluyorlar. Kimse Yok mu ve Deniz Feneri dernekleri gibi faaliyet gösteren Gülderen Çalışanlar Derneği faaliyet alanlarını genişletmek için yoğun çaba sarf ediyor.
Çeşitli Mahalle ve köylerde tespit edilen yetim ve fakir ailelerin gıda ihtiyacını karşılayan dernek, ailelerle sohbet ediyor ve sıkıntılarını dinliyor.
Bingöl'de kısa sürede oturttukları yardım ağını gün geçtikçe genişleten dernek, vatandaşların da takdirini topluyor. Yetim ve fakir ailelere kayıtsız kalmanın insanlığa ve vicdana sığmayan bir davranış olduğunu belirten Gülderen Çalışanlar Derneği başkanı Selahattin Bulut, insanlarımızın cömert olduğunu ve kalplerinde vicdan duygusunun yoğun olduğunu belirtti. Dernek başkanı Selahattin Bulut, 2 ayda 30 yetim ve fakir aileye ulaştıklarını belirterek "Yaptığımız çalışmalar sonucu ilk önce 10 yetim aileye iki aylık gıda yardımında bulunduk. Daha sonra tespit ettiğimiz 20 yetim ve fakir aileye de yine iki aylık gıda yardımında bulunduk. Tabi bunların dışında gittiğimiz ailelerin diğer ihtiyaçlarını da tespit ediyor ve gidermeye çalışıyoruz. Bingöl'ümüzde yardıma muhtaç çok aile var. Bu ailelere de ulaşabilmemiz için hayırsever insanlarımızın duyarlılıklarını bekliyoruz. Şuana kadar yapılan yardımlarda insanlarımızın duyarlılığı bizleri son derece mutlu ediyor ve ulaşamadığımız yardıma muhtaç insanlara ulaşmamız için tabiri caiz ise bizleri kamçılıyor.
Hayırsever insanlarımızın bu aileleri görmelerini istiyoruz. En büyük hedefimiz, Bingöl'de kardeş aile duygusunu yerleştirmektir. Hali vakti yerinde olan  insanlarımız  kendilerine fakir bir aileyi kardeş aile seçip ihtiyaçlarını yıllık olarak giderirse bir ailemiz kurtulmuş olacak. Ailenin kurtulmasına vesile olan insanlarımızda manevi bir haz duyacaklar ve mükâfatlarını da alacaklardır" şeklinde konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran:
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl`de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın