Bingöl Vefa ve Sağlık Gönüllüleri Derneği İl Temsilciliği, Bingöl'ün eski Milletvekili Haydar Baylaz'ın isminin yaşatılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.
Merhum Milletvekili Haydar Baylaz'ın isminin yaşatılmasıyla ilgili girişimlerde bulunan Bingöl Vefa ve Sağlık Gönüllüleri Derneği İl Temsilciliği, Baylaz'ın isminin yaşatılmasını istiyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bingöl Vefa ve Sağlık Gönüllüleri Derneği İl Temsilci Yardımcısı Gökhan Arik: “Önceki günlerde başlattığımız merhum Milletvekilimiz Haydar Baylaz'ın adının yaşatılması'' adlı kampanyamız yoğun bir çalışma temposu ile devam etmektedir. Kampanyamıza birçok STK'nın yanı sıra halkımız da destek vermektedir. İlimize yaptığı hizmetlerden dolayı halkımızın gönlünde taht kuran merhum Milletvekilimiz Haydar Baylaz'ın adının bir mahalle ya da bulvara verilmesi yönünde Bingöl Belediyesine talep de bulunulmuştur yalnız talebimize karşın belediyemizden tarafımıza net bir cevap aktarılmamıştır. Bildiğiniz gibi ilimizde birçok siyasetçinin adı sokak ya da cadde ye verilmiştir ama Bingöl de yapılan hizmetlerinin temelini atan yaptığı çalışmalar ve ilimize kattığı katkılar unutulmayan 18. ve 19. dönem merhum milletvekilimiz Haydar Baylaz'ın adının Bingöl de mahalle yâda bulvara verilmesi konusunda Belediye meclisinde kararın biran önce çıkmasını bekliyoruz” dedi.
Arik: “Konu ile alakalı hassasiyetimizi dile getirip en kısa zaman da kampanyamıza belediyemizin de destek vermesini ve Haydar Baylaz'ın adının bir mahalle yâda bulvara verilmesini istiyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay konuya hâkim olacağını bizim gibi kendilerinin de hassasiyet içinde yaklaşım sergileyeceklerini ve kampanyamıza destek vereceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.