KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Aralık 2025 Salı
°C

Hayat boyu öğrenme kurumları yüz yüze eğitime başlıyor

Hayat boyu öğrenme kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 11 Ocak'tan itibaren başlanacağı bildirildi.

Hayat boyu öğrenme kurumları yüz yüze eğitime başlıyor
07 OCAK 2021 PERŞEMBE 13:36
0
5423
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), hayat boyu öğrenme kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 11 Ocak'tan itibaren başlatılmasına karar verildi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınan karar gereği resmi ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki yüz yüze eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihlerinde ara verildiği ve eğitim öğretimin uzaktan eğitim yoluyla devam etme kararının alındığı hatırlatıldı.

MEB'in yazısında, yapılan değerlendirme neticesinde, hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021 itibarıyla yüz yüze başlanacağı bildirildi.

Buna göre, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurslarda hafta içi ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlere dikkat edilecek. 20 Kasım 2020'de durdurulan kurslardan eksik kalan saatlerin tamamı yüz yüze eğitim olarak uygulanacak ve kurs kapanış tarihleri güncellenecek.

Mesleki açık öğretim lisesi ile açık öğretim imam hatip lisesinin yüz yüze alan derslerine uzaktan eğitim yöntemiyle devam edilecek.

Örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları MEB tarafından yapılacak açıklamaya kadar açılmayacak.

Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu da dikkate alınarak hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021'den itibaren yüz yüze başlanacak, salgının seyrine göre il/ilçe kurulu kararı ile kursların kapatılması veya yeniden açılabilmesi mümkün olabilecek.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.12.2025
03:19
Bingöllü Doktor Ankara`da Umut Oldu
Bingöllü Doktor Ankara'da Umut Oldu
Aylar süren ağrılar ve geciken tanının ardından Ankara'da ameliyat olan Çiğdem Dursun Varol, Bingöllü hemşehrimiz Op. Dr. Mehmet Ali Çaparlar'ın başarılı operasyonuyla sağlığına kavuştu. Çaparlar'a teşekkür ederek tedavi sürecindeki ilgi ve güven için memnuniyetini dile getiren Varol, tavsiyelerini de paylaştı.
09.12.2025
03:17
Mutluca sakinleri mutsuzca seslendiler!
Mutluca sakinleri mutsuzca seslendiler!
Köylüler, defalarca ilettikleri taleplerin karşılıksız kalmasından şikâyet ederek '2025 yılında hâlâ yol beklemek zorunda kalıyoruz' diyerek tepkilerini dile getirdi.
09.12.2025
03:15
BİGED`den Ödüllü Dama Turnuvası
BİGED'den Ödüllü Dama Turnuvası
Başvurular 15 Aralık 2025 tarihine kadar kabul edilecek. Dernek, strateji ve zekâ gerektiren bu köklü oyuna ilgi duyan tüm vatandaşları turnuvaya katılmaya davet etti.
09.12.2025
03:14
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Çalışmalar kapsamında yakalanan 2 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.
09.12.2025
03:13
Zıktê Sürkap`tan Engelliler İçin Kahvaltı Programı
Zıktê Sürkap'tan Engelliler İçin Kahvaltı Programı
Engelli bireylerin toplumda daha görünür, daha bağımsız ve daha aktif bireyler olmasını arzu ettiklerini söyleyen Atalay; 'Hayatımızdaki zorlukların sevgi ve empatiyle aşılacağına inanıyoruz' dedi.
09.12.2025
03:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan 203 Aileye kış desteği
Bingöl Umut Kervanı'ndan 203 Aileye kış desteği
Kasım ayı faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı, gıda, giyim ve nakit desteklerini kapsayan yardımlarla 203 aileye ulaştı. Kış şartlarının ağırlaşmasıyla çalışmalarını hem Bingöl'de hem de mazlum coğrafyalarda artıran dernek, toplamda 1,5 milyon TL'yi aşan yardımlarıyla dikkat çekerken, hayırseverleri kış desteklerine katkı sunmaya çağırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın