KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Eylül 2026 Çarşamba
°C

Hayat boyu öğrenme kurumları yüz yüze eğitime başlıyor

Hayat boyu öğrenme kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 11 Ocak'tan itibaren başlanacağı bildirildi.

Hayat boyu öğrenme kurumları yüz yüze eğitime başlıyor
07 OCAK 2021 PERŞEMBE 13:36
0
6736
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), hayat boyu öğrenme kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 11 Ocak'tan itibaren başlatılmasına karar verildi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınan karar gereği resmi ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki yüz yüze eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihlerinde ara verildiği ve eğitim öğretimin uzaktan eğitim yoluyla devam etme kararının alındığı hatırlatıldı.

MEB'in yazısında, yapılan değerlendirme neticesinde, hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021 itibarıyla yüz yüze başlanacağı bildirildi.

Buna göre, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurslarda hafta içi ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlere dikkat edilecek. 20 Kasım 2020'de durdurulan kurslardan eksik kalan saatlerin tamamı yüz yüze eğitim olarak uygulanacak ve kurs kapanış tarihleri güncellenecek.

Mesleki açık öğretim lisesi ile açık öğretim imam hatip lisesinin yüz yüze alan derslerine uzaktan eğitim yöntemiyle devam edilecek.

Örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları MEB tarafından yapılacak açıklamaya kadar açılmayacak.

Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu da dikkate alınarak hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021'den itibaren yüz yüze başlanacak, salgının seyrine göre il/ilçe kurulu kararı ile kursların kapatılması veya yeniden açılabilmesi mümkün olabilecek.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
02:14
Bingöl`de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl'de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı. Protokol dışında şartsız olarak belediyeye devredilen 20 dönümlük alanda çalışmalar başlarken, alanın üçte ikisinin yeşil ve sosyal alanlardan oluşacağı proje, Bingöl Cumhuriyet tarihinin en büyük şehir dönüşümlerinden biri olacak.
02.09.2026
02:13
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü`nde
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü'nde
Geçtiğimiz günlerde hizmete alınan İl Özel İdaresi Asfalt Plenti ilk üretimini gerçekleştirirken, yeni finişerle sıcak asfalt seriminin ilk adresi Garip Köyü oldu. Finişerin başına geçen Vali Cahit Çelik, 4 kilometrelik yolda yapılacak çalışmayı başlattı.
02.09.2026
02:11
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu. Uluslararası hakemli European Food Research and Technology dergisinde yayımlanan araştırmada Bingöl Balının bileşimi, antioksidan kapasitesi ve biyolojik aktiviteleri kapsamlı şekilde incelendi.
02.09.2026
02:10
Bingöl`de çiftçiler için ÇKS mesaisi başladı!
Bingöl'de çiftçiler için ÇKS mesaisi başladı!
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyor.
02.09.2026
02:09
Yeni hastane inşaatında çalışmalar sürüyor
Yeni hastane inşaatında çalışmalar sürüyor
Bingöl Devlet Hastanesi'nin yapımı devam eden yeni hizmet binasında çalışmaların hızlandırılması ve tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için incelemelerde bulunuldu. Yeni binanın Bingöl'e modern ve nitelikli bir sağlık altyapısı kazandırması hedefleniyor.
02.09.2026
02:08
Bingöl`de jandarmadan kapsamlı güvenlik operasyonu!
Bingöl'de jandarmadan kapsamlı güvenlik operasyonu!
Jandarma ekiplerinin kent genelinde yürüttüğü çalışmalarda 25 olaya müdahale edilirken, binlerce kök kenevir/skunk bitkisi ile uyuşturucu maddelerin yanı sıra çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Aranan 2 kişi de yakalanarak tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın