KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'

Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.

Hatısaru:
10 HAZİRAN 2026 ÇARŞAMBA 22:05
5
1242
4
AA aa

Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kamu kurumlarının herhangi bir siyasi partinin ya da grubun değil, doğrudan milletin kurumları olduğunu vurgulayan Hatısaru, son dönemde kendilerine ulaşan bazı şikâyetlerin kamu yönetimi açısından dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

"Kamu Kurumları Hiç Kimsenin Arka Bahçesi Değildir"

Hatısaru, bazı kamu görevlilerinin kendilerini iktidar partisinin koruması altında gördüklerini ifade ederek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalıştıkları ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergiledikleri yönünde şikâyetler aldıklarını belirtti.

Bu iddiaların doğru olması halinde devlet ciddiyeti ve kamu ahlakı açısından kabul edilemez bir tablo ortaya çıkacağını ifade eden Hatısaru,

"Devlet memurluğu siyasi nüfuz kullanma makamı değil, millete hizmet etme sorumluluğudur. Kamu görevlisinin gücü siyasi bağlantılarından değil, kanunlardan ve görev sorumluluğundan gelmelidir" dedi.

"Görevini Yapmayan Personel Vatandaşın Hakkını Gasp Ediyor"

Açıklamasında kamu görevlerinin etkin şekilde yerine getirilmesinin önemine de değinen Hatısaru, maaşını devletten aldığı halde görevine gereken özeni göstermediği veya işe gitmediği yönünde iddialar bulunan personellerin vatandaşların hakkını gasp ettiğini savundu.

Bu durumun yalnızca kamu kaynaklarının israfı anlamına gelmediğini belirten Hatısaru, aynı zamanda görevini hakkıyla yapan kamu çalışanlarına karşı da haksızlık oluşturduğunu ifade etti.

"Kurum Amirleri Tarafsız Davranmalı"

Kurum yöneticilerine de çağrıda bulunan Hatısaru, yöneticilerin görevlerini tarafsızlık ve adalet ilkeleri çerçevesinde yürütmesi gerektiğini belirtti.

Tespit edilen aksaklıkların ilgili mercilere bildirilmesinin önemine dikkat çeken Hatısaru, hiçbir çalışana siyasi görüşü nedeniyle farklı muamele yapılmaması gerektiğini kaydetti.

"Takipçisi Olacağız"

Yeniden Refah Partisi olarak kamu yönetiminde adalet, liyakat ve eşitlik ilkelerinin hâkim olması gerektiğini savunduklarını belirten Hatısaru, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Bizim anlayışımızda devletin kapısında partizanlık değil adalet vardır. Kamu kurumlarında üstünlük siyasi yakınlıkla değil, çalışkanlıkla, liyakatle ve dürüstlükle kazanılır. Hiç kimse kendisini kanunların üzerinde göremez, hiç kimse de siyasi görüşü nedeniyle ayrımcılığa maruz bırakılamaz. Kamu kurumlarında hakkın, hukukun ve adaletin tesis edilmesinin takipçisi olmaya devam edeceğiz."

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119165)
11 Haziran 2026 Perşembe 13:34
birazda vicdan işi..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119164)
11 Haziran 2026 Perşembe 08:33
Memleketin en büyük sorunu. Kurum amiri değil kravatlı köle deyin. Siyasetle oturup kalkan bir milletten ne beklenilir. Memleketi bozanlar belli, akıl zeka seviyeleri belli. İşin erbabı olmayıpta atanan kurum amirleri bir kesimi değil memleketin tamamını yakıyor. Sırf adım memlekette tanınsın, taziyem, düğünüm kalabalık olsun gerisi ne olursa olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119161)
11 Haziran 2026 Perşembe 00:33
Siyaset kamudan elini çekmeli merkezi atama yapılmalı personel artık amir dinlemiyor bir iki personel işi yapıyor diğerleri keyifleri isterse amir yalvar yakar iş yaptırıyor. Buna ciddi bir çözüm şart. Bir de 657 revize edilmeli adam işe gelmese bir şey olmuyor işe gelip iş yapmazsa o zamanhiçbi r şey olmuyor.
29.07.2026
03:32
Bingöl`de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Bingöl'de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı:
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri`nde Mahsur Kaldı
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın