KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Hatay'da yabancılara gayrimenkul satışı durduruldu

Hatay'da yabancılara gayrimenkul satışı, ikinci bir emre kadar durduruldu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Hatay yüzölçümünün binde 5'inden fazlasının yabancılara satılmış olması nedeniyle, ikinci emre kadar satışları yasakladı.

Hatay`da yabancılara gayrimenkul satışı durduruldu
10 HAZİRAN 2006 CUMARTESİ 16:55
0
1535
0
AA aa
Tapu Kanunu'nda, yabancılara mülk satışıyla ilgili Ocak 2005'te yapılan düzenleme ile tarım, maden, enerji, sulama, flora ve fauna özellikleri gibi çeşitli nedenlerle yabancılara satış yapılmayacak yerleri belirlemeye ve il bazında edinilebilecek taşınmazların, illere ve il yüzölçümüne göre binde 5'i aşmamak üzere oranını tespitine Bakanlar Kurulu yetkili kılındı.

Bu çerçevede, kamu kurum ve kuruluşlarının tekliflerini değerlendirmek üzere Bayındırlık ve İskan Bakanlığı bünyesinde komisyon oluşturuldu. Çalışmalarına başlayan komisyon, incelemeyi tamamladıktan sonra, elindeki verileri, Bakanlar Kurulu'na sunacak.

Ancak bu süreçte, Hatay'da yabancılara yapılan gayrimenkul satışının il yüzölçümünün binde 5'ini aştığı tespit edildiğinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, ikinci bir emre kadar satışları durdurdu. Hatay'da yabancılara gayrimenkul satışının tamamen yasaklanması için Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak karar bekleniyor.

SURİYE'NİN YERİ
YABANCILARSAYI
Suriye 2.400
Almanya590
Lübnan 315
Brezilya 90
Ürdün 90
İran 50
Avusturya35
ABD 30
İngiltere 25
Yunanistan15
İsviçre 10
Diğerleri 50

Bu arada Hatay'da, yabancıların elinde 3 bin 700 taşınmaz bulunduğu ve bunların yaklaşık 2 bin 400'ünün Suriyelilere ait olduğu öğrenildi. Hatay'ın Türkiye sınırlarına katıldığı 1939 yılından bu yana, ilde Suriyelilere gayrimenkul satışı yapılmıyor. Halen tapuda Suriyeliler üzerine kayıtlı görünen taşınmazlar da Hatay'ın Türkiye'ye ilhakı sırasında Suriye vatandaşlığını seçenlere ait bulunuyor. Aynı şekilde Suriye'de de Türk vatandaşlığını tercih edenlere ait taşınmazlar yer alıyor.

Hazine, Suriye uyruklulara ait taşınır ve taşınmaz mallar ile bunların hak ve menfaatlerine 1966 yılında el koydu. Malların yönetim yetkisi de o zamandan bu yana Maliye Bakanlığı'nın elinde bulunuyor.

Hatay'da, yabancılara ait gayrimenkulün dağılımında ikinci sırayı 590 taşınmaz ile Almanlar, üçüncü sırayı da 315 taşınmaz ile Lübnanlılar alıyor. Hatay'da, ağırlıklı olarak emlak satın alan yabancılar ile elde ettikleri taşınmaz miktarları şöyle:



hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın