Çarşı merkezinde bulunan Bingöl Devlet Hastanesi Yenişehir ek binasının kalorifer kazanında sıkışma oldu. Tahliye edilmeyen duman, hastanenin içerisine yayılmaya başladı.
Hastalar nakledildi
Hastaneden yükselen dumanlar, hasta ve çevredeki vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Haber verilmesi üzerine itfaiye ve sağlık ekipleri hastane önüne geldi. Hastanedeki görevli personel, ilk iş olarak hastaları ve yakınlarını tahliye etti. Sedyelerle dışarı çıkarılan hastalar, kapı önünde hazır bekleyen ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne nakledildi.
Hastanedeki tahliye işlemleri tamamlanırken, Bingöl Belediyesi ait itfaiye ekipleri kalorifer kazanının bulunduğu bomdum katına girerek kazandaki ateşi söndürdü.
40 HASTA NAKLEDİLDİ
Olay yerinde incelemelerde bulunan Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Bayındır, 40 hastanın nakledildiğini belirterek şöyle dedi: “Devlet Hastanesi Yenişehir ek binamızda bugün kazan dairesindeki pompada gaz sıkışması olmuş. Gaz sıkışmasından dolayı duman kaplamış hastaneyi. Tedbiren hastalarımızı naklettik. Herhangi bir yangın yok, şu an için kontrol altında. Katlarda bir miktar duman var, dumanın tahliyesini bekliyoruz. Duman tahliye edildikten sonra hastalarımızı tekrar hastanemize alacağız.”