KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Hastalara 'Manevi Danışmanlık ve Rehberlik' Hizmeti

Bingöl Devlet Hastanesi'nde 'Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi', İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen Uzman Yusuf Alataş'ın göreve başlamasıyla birlikte faaliyetlerine start verdi.

Hastalara `Manevi Danışmanlık ve Rehberlik` Hizmeti
26 ŞUBAT 2021 CUMA 18:15
120
2905
3
AA aa

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Gengörü'yü ziyaret eden Bingöl İl Müftüsü Ahmet Süzen, Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi'nin açılışının hayırlı olması temennisinde bulundu.  

Süzen'e teşekkür eden Başhekim Uzm. Dr. Gengörü, “Vatandaşlarımızın faydasına olan her türlü hizmeti sunmak için çabamız devam ediyor. Hastanemizde de manevi destek hizmeti sunulmaya başlanmıştır. Söz konusu hizmetin etkin, verimli ve usulüne uygun bir şekilde sunulabilmesi amacıyla hastane yönetimimiz tarafından Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi oluşturulmuştur. Manevi destek, talep eden hasta, hasta yakını ve hastane personeline bu birimde müftülük personeli tarafından sunulmaktadır. Bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Hastalara, manevi değerler ışığında moral-motivasyon desteği sunmayı amaçladıklarını ifade eden Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Yusuf Alataş, “Manevi destek hizmeti; Dini referanslardan hareketle, insanların acılı, sıkıntılı, üzüntülü, korkulu hallerinde, yalnızlık ve ümitsizlik duygularına kapıldıklarında,  ani değişmelerle gelen kriz durumlarında, maruz kaldıkları yeni duruma uyum sağlama ve baş edebilme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı, varsa sorularını cevaplamayı, hayatlarına yeni bir anlam vermelerine eşlik ederek onlara moral kazandırmaya çalışmaktır. Manevi destek; psikoterapi, sosyal bakım ya da tıbbi bir tedavi değildir. Manevi destek personeli; psikolog, psikiyatrist, sosyal hizmet uzmanı, tıbbi tedavi yürüten bir doktor değildir. Manevi değerler ışığında danışmanlık ve rehberlik yaparak, moral-motivasyon desteği sunar. Manevi destek talep eden hasta, hasta yakını ve hastane personelinin ihtiyacına göre uygulanır. Manevi destek talep eden kişinin öncelikle ihtiyacı tespit edilir. Dinleme, anlama ve anlamlandırma metoduna ağırlık verilir. Baskısız danışma atmosferi oluşturarak, kişinin yargılanmayacağı ve suçluluk duygusu hissetmeyeceği şekilde problemlerini rahatça açması sağlanır. Bakanlık tarafından belirlenen ‘personel gizlilik sözleşmesi' hükümlerine bağlı kalınır” şeklinde konuştu. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81491)
03 Mart 2021 Çarşamba 11:04
Covid-19 Hastalığı nedeni ile dünyada oluşan ruhsal sıkıntılar hepimizin malumu; hasta ve sağlık çalışanlarına moral destekleri faydalı olacaktır, Sn. Bingöl İl Müftümüz Ahmet Süzen Hocamıza teşekkürler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81443)
27 Şubat 2021 Cumartesi 03:59
Sayın başhekimim yeniliklere ek olarak liyakat niteliği olmayan başhekim yardımcısı gökhanı degiştirerekte katkı sağlayabiirsiniz.benim hasta ve hasta yakınları dışındanda işlerim var diyosanız kusura bakmayın hasta ve hasta yakınları o sinirden o gergin anda rehberlik hizmeti akla gelmiyor gökan denen yardımcı geçen günkü kavgayı çetleşerek seyredebiliyodu yapıcı yönetici bir tavırdan uzak kendisini uyardıktan sonra irkilip kargaşaya seyretti
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81441)
26 Şubat 2021 Cuma 23:53
Biz doktor diyoruz, teçhizat diyoruz... onlar bize maneviyatınız eksik diyor. Yıllarca okul istedik siz cami verdiniz halen değişen birşey yok bakın bu da olsun olmasın demiyoruz ama bu şu anda duyulan en acil ihtiyaçlardan değil neden anlamıyorsunuz neden ya bu insanları artık salak yerine koymaktan vazgeçin.
23.01.2026
19:35
Bingöl`de Gönül Isıtan Çorba İkramı
Bingöl'de Gönül Isıtan Çorba İkramı
İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, mobil ikram aracıyla hastane önünde çorba dağıtarak vatandaşların içini ısıttı.
23.01.2026
19:23
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 6 şüpheli yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
23.01.2026
19:13
Bingöl`de karda kontrolden çıkan midibüs kara saplandı
Bingöl'de karda kontrolden çıkan midibüs kara saplandı
. Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucunda midibüs, güvenli bir şekilde bulunduğu noktadan çıkarılarak yoluna devam etti.
23.01.2026
19:08
Bingöl AMATEM ve Genç ASM 2026 Programına Alındı
Bingöl AMATEM ve Genç ASM 2026 Programına Alındı
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl merkez ve Genç ilçesinde sağlık hizmetlerini güçlendirecek iki önemli yatırımın 2026 yatırım programına dahil edildiğini açıkladı.
22.01.2026
12:15
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2025`te 25 Milyon TL`lik Destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2025'te 25 Milyon TL'lik Destek
Dernek, yıl boyunca 5 bini aşkın aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdı; yurtdışı çalışmalarında ise Gazze ve Afrika'ya özel destek sundu.
22.01.2026
11:51
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta zam olarak yansıyor. Bu gece pompaya yansıyacak zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 60 TL'ye ulaşıyor. İşte yeni zam miktarı ve oluşacak tablo…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın