KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mart 2026 Pazar
°C

Hastalara 'Manevi Danışmanlık ve Rehberlik' Hizmeti

Bingöl Devlet Hastanesi'nde 'Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi', İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen Uzman Yusuf Alataş'ın göreve başlamasıyla birlikte faaliyetlerine start verdi.

Hastalara `Manevi Danışmanlık ve Rehberlik` Hizmeti
26 ŞUBAT 2021 CUMA 18:15
120
2971
3
AA aa

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Gengörü'yü ziyaret eden Bingöl İl Müftüsü Ahmet Süzen, Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi'nin açılışının hayırlı olması temennisinde bulundu.  

Süzen'e teşekkür eden Başhekim Uzm. Dr. Gengörü, “Vatandaşlarımızın faydasına olan her türlü hizmeti sunmak için çabamız devam ediyor. Hastanemizde de manevi destek hizmeti sunulmaya başlanmıştır. Söz konusu hizmetin etkin, verimli ve usulüne uygun bir şekilde sunulabilmesi amacıyla hastane yönetimimiz tarafından Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi oluşturulmuştur. Manevi destek, talep eden hasta, hasta yakını ve hastane personeline bu birimde müftülük personeli tarafından sunulmaktadır. Bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Hastalara, manevi değerler ışığında moral-motivasyon desteği sunmayı amaçladıklarını ifade eden Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Yusuf Alataş, “Manevi destek hizmeti; Dini referanslardan hareketle, insanların acılı, sıkıntılı, üzüntülü, korkulu hallerinde, yalnızlık ve ümitsizlik duygularına kapıldıklarında,  ani değişmelerle gelen kriz durumlarında, maruz kaldıkları yeni duruma uyum sağlama ve baş edebilme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı, varsa sorularını cevaplamayı, hayatlarına yeni bir anlam vermelerine eşlik ederek onlara moral kazandırmaya çalışmaktır. Manevi destek; psikoterapi, sosyal bakım ya da tıbbi bir tedavi değildir. Manevi destek personeli; psikolog, psikiyatrist, sosyal hizmet uzmanı, tıbbi tedavi yürüten bir doktor değildir. Manevi değerler ışığında danışmanlık ve rehberlik yaparak, moral-motivasyon desteği sunar. Manevi destek talep eden hasta, hasta yakını ve hastane personelinin ihtiyacına göre uygulanır. Manevi destek talep eden kişinin öncelikle ihtiyacı tespit edilir. Dinleme, anlama ve anlamlandırma metoduna ağırlık verilir. Baskısız danışma atmosferi oluşturarak, kişinin yargılanmayacağı ve suçluluk duygusu hissetmeyeceği şekilde problemlerini rahatça açması sağlanır. Bakanlık tarafından belirlenen ‘personel gizlilik sözleşmesi' hükümlerine bağlı kalınır” şeklinde konuştu. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81491)
03 Mart 2021 Çarşamba 11:04
Covid-19 Hastalığı nedeni ile dünyada oluşan ruhsal sıkıntılar hepimizin malumu; hasta ve sağlık çalışanlarına moral destekleri faydalı olacaktır, Sn. Bingöl İl Müftümüz Ahmet Süzen Hocamıza teşekkürler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81443)
27 Şubat 2021 Cumartesi 03:59
Sayın başhekimim yeniliklere ek olarak liyakat niteliği olmayan başhekim yardımcısı gökhanı degiştirerekte katkı sağlayabiirsiniz.benim hasta ve hasta yakınları dışındanda işlerim var diyosanız kusura bakmayın hasta ve hasta yakınları o sinirden o gergin anda rehberlik hizmeti akla gelmiyor gökan denen yardımcı geçen günkü kavgayı çetleşerek seyredebiliyodu yapıcı yönetici bir tavırdan uzak kendisini uyardıktan sonra irkilip kargaşaya seyretti
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81441)
26 Şubat 2021 Cuma 23:53
Biz doktor diyoruz, teçhizat diyoruz... onlar bize maneviyatınız eksik diyor. Yıllarca okul istedik siz cami verdiniz halen değişen birşey yok bakın bu da olsun olmasın demiyoruz ama bu şu anda duyulan en acil ihtiyaçlardan değil neden anlamıyorsunuz neden ya bu insanları artık salak yerine koymaktan vazgeçin.
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın