KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Hastalara 'Manevi Danışmanlık ve Rehberlik' Hizmeti

Bingöl Devlet Hastanesi'nde 'Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi', İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen Uzman Yusuf Alataş'ın göreve başlamasıyla birlikte faaliyetlerine start verdi.

Hastalara `Manevi Danışmanlık ve Rehberlik` Hizmeti
26 ŞUBAT 2021 CUMA 18:15
120
2472
3
AA aa

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Gengörü'yü ziyaret eden Bingöl İl Müftüsü Ahmet Süzen, Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi'nin açılışının hayırlı olması temennisinde bulundu.  

Süzen'e teşekkür eden Başhekim Uzm. Dr. Gengörü, “Vatandaşlarımızın faydasına olan her türlü hizmeti sunmak için çabamız devam ediyor. Hastanemizde de manevi destek hizmeti sunulmaya başlanmıştır. Söz konusu hizmetin etkin, verimli ve usulüne uygun bir şekilde sunulabilmesi amacıyla hastane yönetimimiz tarafından Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi oluşturulmuştur. Manevi destek, talep eden hasta, hasta yakını ve hastane personeline bu birimde müftülük personeli tarafından sunulmaktadır. Bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Hastalara, manevi değerler ışığında moral-motivasyon desteği sunmayı amaçladıklarını ifade eden Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Yusuf Alataş, “Manevi destek hizmeti; Dini referanslardan hareketle, insanların acılı, sıkıntılı, üzüntülü, korkulu hallerinde, yalnızlık ve ümitsizlik duygularına kapıldıklarında,  ani değişmelerle gelen kriz durumlarında, maruz kaldıkları yeni duruma uyum sağlama ve baş edebilme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı, varsa sorularını cevaplamayı, hayatlarına yeni bir anlam vermelerine eşlik ederek onlara moral kazandırmaya çalışmaktır. Manevi destek; psikoterapi, sosyal bakım ya da tıbbi bir tedavi değildir. Manevi destek personeli; psikolog, psikiyatrist, sosyal hizmet uzmanı, tıbbi tedavi yürüten bir doktor değildir. Manevi değerler ışığında danışmanlık ve rehberlik yaparak, moral-motivasyon desteği sunar. Manevi destek talep eden hasta, hasta yakını ve hastane personelinin ihtiyacına göre uygulanır. Manevi destek talep eden kişinin öncelikle ihtiyacı tespit edilir. Dinleme, anlama ve anlamlandırma metoduna ağırlık verilir. Baskısız danışma atmosferi oluşturarak, kişinin yargılanmayacağı ve suçluluk duygusu hissetmeyeceği şekilde problemlerini rahatça açması sağlanır. Bakanlık tarafından belirlenen ‘personel gizlilik sözleşmesi' hükümlerine bağlı kalınır” şeklinde konuştu. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81491)
03 Mart 2021 Çarşamba 11:04
Covid-19 Hastalığı nedeni ile dünyada oluşan ruhsal sıkıntılar hepimizin malumu; hasta ve sağlık çalışanlarına moral destekleri faydalı olacaktır, Sn. Bingöl İl Müftümüz Ahmet Süzen Hocamıza teşekkürler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81443)
27 Şubat 2021 Cumartesi 03:59
Sayın başhekimim yeniliklere ek olarak liyakat niteliği olmayan başhekim yardımcısı gökhanı degiştirerekte katkı sağlayabiirsiniz.benim hasta ve hasta yakınları dışındanda işlerim var diyosanız kusura bakmayın hasta ve hasta yakınları o sinirden o gergin anda rehberlik hizmeti akla gelmiyor gökan denen yardımcı geçen günkü kavgayı çetleşerek seyredebiliyodu yapıcı yönetici bir tavırdan uzak kendisini uyardıktan sonra irkilip kargaşaya seyretti
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81441)
26 Şubat 2021 Cuma 23:53
Biz doktor diyoruz, teçhizat diyoruz... onlar bize maneviyatınız eksik diyor. Yıllarca okul istedik siz cami verdiniz halen değişen birşey yok bakın bu da olsun olmasın demiyoruz ama bu şu anda duyulan en acil ihtiyaçlardan değil neden anlamıyorsunuz neden ya bu insanları artık salak yerine koymaktan vazgeçin.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın