Vatandaşlar, fiyat artırımına tepkili! Yazıktır, günahtır, ayıptır! Sırf rakip yok diye böyle bir duyarsızlık olabilir mi? Madem üniversitenin yeni yer yapımı uzayacaktı, en azından çalışmalar başlayıncaya kadar eski yer açık kalsaydı.
İl Özel İdaresi bünyesindeki tesisin geçen yıl Bingöl Üniversitesi'ne devriyle ilgili çalışmaların ardından pasif duruma düşmesi, aynı bölgedeki diğer özel tesisin fiyatları arttırmasına neden oldu. Özellikle sağlık sorunları nedeniyle sık sık kaplıcalara giden vatandaşlar, her defasında yeni bir fiyat listesiyle karşılaştıklarını belirtirken, yaşananları “Rakipsiz olunca dilediği gibi fiyat veriyorlar. Birileri buna müdahale etsin artık!” değerlendirmesinde bulundular.
İl Özel İdaresi bünyesindeki tesisin özellikle dar gelirliler için önemli bir yere sahip olduğunu aktaran vatandaşlar: “Önce 10, sonra 15 lira yaptılar. Sürekli buraya gidiyoruz ama artık fiyatlar almış başını gidiyor, kimse de buna ‘dur' demiyor. Adamlar, rakip bulunmadığı için dilediği gibi fiyatı arttırıyorlar. Sadece kaplıcaları kullanan bizler değil, belde halkı da bu durumdan yakınıyor. Fiyatlar arttırıldığı içinin ilgi azalıyor, beldeye olan ilgi de giderek kayboluyor. Bu durum belde esnafını da olumsuz etkiliyor. Yazıktır, günahtır, ayıptır! Sırf rakip yok diye böyle bir duyarsızlık olabilir mi? Birçok insan sağlık sorunlarıyla buraya sıkça gidiyor ama böyle giderse vatandaş sağlığından da olacak! Madem üniversitenin yeni yer yapımı uzayacaktı, en azından çalışmalar başlayıncaya kadar eski yer açık kalsaydı. Zamanı geldiğinde yine yıksaydılar. Üniversitenin ve İl Özel İdaresi'nin de bu noktada daha hassas olması gerekiyordu. Bir diğer sıkıntı olan temizlik hususuna da değinmek istiyoruz. Şuanda çalıştırılan özel tesisin ilgili kurumlarca denetlenmesini, bunun da ‘biz geliyoruz' denilerek değil, ansızın yapılmasını öneriyoruz. Gerek temizlik, gerekse fiyat konusunda ilgili kurumları soruna müdahale etmeye, müteşebbisi de varsa eğer vicdanlı olmaya davet ediyoruz!” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.
Hiçbir güzellik sunma, sonra da aldığın ücretin yetersizliğinden yakın! Bu nasıl bir ticaret anlayışıdır? Hele bir üniversite açsın, bakalım o zaman sinek mi avlıyor kuş mu! Bir de Bingöl Sevdalısı diye nick kullanıyorsunuz. Kusura bakmayın ama sizin sevda değil yandaşlığınızı hissediyorum. Bingöl Sevdalısı olmak doğruları yazmaktır. Önce doğru olun lütfen. Saygılarımla
Bingöl Sevdılısı arkadaşıma sesleniyorum. Türkiye'deki diğer tesisileri bir tek siz mi biliyorsunuz? Çevre il ve ilçelerde de var. Bugüne kadar saunasında kaç defa mentol kullnılmış? Havuzu kaç günde bir boşaltıyorlar? Temizlik sıfır! Neymiş efendim, adı kaplıcaymış. Kardeşim burada artık şifa değil, hastalık dağıtılıyor. İnsan önce aldığı ücretin hakkını verir.
ben böyle bir tesisi görmedim rezalet temizlik 0 başaka birsey demıyecem bıraz aldığı ucretın ahkkını verır saouna gıdiyorsun mentol yok neyse temizlik yok temız olsaydı ucretı hak ederdı
Bu haberi yaptıran veya gündem oluşturmaya çalışan(lar) her kimse önce ellerini vicdanlarına koysunlar. Türkiye genelinde yüzlerce termal tesis var, evet belki bu tesis bir düzen ve konsept içerisinde değil ama fiyat konusunda diğer tesislere oranla son derece makul! Bunun başlıca sebeplerini sayacak olursak, bu tesisten yüzlerce insan ücretsiz yararlanıyor ve yine yüzlerce insan ekmek yiyor. Elbette ticari ahlak kuralları çerçevesinde fiyat politikası oluşacaktır, bu gibi durumlara alışık olmayan ve alışageldik bir düzen isteyenler rahatsız!
türkiyedeki kaplıca fiyatlarını sorun en pahalı burası temizlik düzen zaten yok kimse gitmesin bingölden biraz da boş kalsın en azından bir tepki olsun
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın