KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Halsizliği önlemek için bunları yiyin

Beslenme düzenin aniden değişmesi, kabızlık, hazımsızlık, halsizlik gibi sorunlara yol açabilir.

Halsizliği önlemek için bunları yiyin
07 HAZİRAN 2017 ÇARŞAMBA 07:01
0
2040
0
AA aa

 

Ramazan ayında iftar ve sahur arasındaki zamanın az olması, normalde üç ana öğün ve ara öğünlerden oluşan beslenme düzenini iki öğüne düşürür. Beslenme düzenin aniden değişmesi ve uzun süren açlıkla birlikte yavaşlayan metabolizma kilo kontrolünü zorlaştırır. Kızartmalar hamur işleri, tatlılar ve ağır ana yemeklerden oluşan zengin iftar sofraları; gün içinde kabızlık, hazımsızlık, mide yanması, baş dönmesi, kan şekeri düşüklüğü, halsizlik gibi sorunlara yol açabilir.

Gün boyu süren açlığın ardından iftarda mideyi bir anda doldurmak; tansiyon sorunları, mide gerginliği ve kan şekeri yüksekliğine sebep olabilir, bu nedenle yavaş ve zamana yayarak bir beslenme şekli benimsenmelidir.

SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN
- Süt, yumurta, peynir gibi protein kaynakları gün içindeki protein ihtiyacını karşılayıp uzun süreli açlık hissedilmesinin önüne geçmektedir. Kas kayıplarını azaltan bu besinler gün içinde yorgun hissedilmesini de engeller.

- Fırında ya da haşlama olarak tüketilen et, tavuk balık da günlük enerji ihtiyacını karşılayarak uzun süre tokluk hissi yaratır.

- Yulaf veya tahıllı undan yapılan ekmek, kurabiye gibi besinler kan şekerini dengede tutarak gün içinde enerjinin yüksek kalmasına yardımcı olur. Hazırlanan ekmek ya da kurabiyelerin içine hurma, muz, badem, fındık, şekersiz pekmez gibi takviyeler yapmak hem lezzet bakımından, hem de enerji bakımından faydalıdır. Aynı zamanda yulaf; içeriğindeki B vitamini ile stresi azaltıp konsantrasyonun artmasına yardımcı olur.

- Ceviz, fındık badem gibi yağlı tohumlar içerdikleri esansiyel yağ asitleri sayesinde Ramazan ayı boyunca yüksek enerji vereceği gibi kilo kontrolü yapmada da etkili olur.

- Yaban mersini, çilek, hurma, kuru kayısı gibi C vitamini, lif ve antioksidan içeren taze veya kuru meyveler de porsiyonu abartmadan kullanıldıklarında gün içinde enerjiyi yüksek tutar.

- Salatalık, domates, karpuz, marul, şekersiz hazırlanan limonata veya komposto, ayran, yoğurtlu ayranlı çorbalar, badem veya fındık sütü; Ramazan ayında hem serinlemek, hem de vücudun sıvı ihtiyacını karşılamak için önemlidir.

- Chia tohumu; içeriğindeki bol lif, kalsiyum, protein, antioksidan ve Omega 3 ile enerjinin düşmesine engel olur. Aynı zamanda su ile temas ettiğinde tok tutucu bir kıvama gelen chia tohumu süt, yoğurt veya suyla karıştırarak tüketildiğinde gün boyu tokluk hissi yaratır.

- Yeşil çay, zencefil, elma, salatalık ve limon katılarak yapılan soğuk içecekler hem enerji, hem de serinlik kaynağıdır.

- Chia tohumlu puding ya da kaju, fındık, badem, avokado karışımlı dondurma gibi tatlı alternatifleri, tatlı ihtiyacını karşıladığı gibi enerji de verir.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın