KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Halkoyunları yarışması sönük geçti

2 ilden gelen ekiplerin sahne aldığı yarışmada 3 kategoride Erzurum, bir kategoride de Elazığ birinci oldu. Yarışmada birinci olan ekiplerin, ileriki günlerde federasyon tarafından belirlenecek yer ve tarihte Türkiye Birinciliği Yarışması'na katılacakları öğrenildi.

Halkoyunları yarışması sönük geçti
19 MAYIS 2008 PAZARTESİ 09:55
0
1083
0
AA aa
Türkiye Halkoyunları Federasyonu (THOF) Başkanlığı'nın 2008 yılı faaliyet programı gereği Bingöl'de halkoyunları grup yarışması düzenlendi.
5 İl'den yaklaşık 20 ekibin sahne almasının beklendiği yarışmayla beklenen ilgi gösterilmedi.
Şanlıurfa, Iğdır, Siirt, Malatya ve Tunceli illerinden katılmadığı yarışmada Elazığ ve Erzurum illerinden gelen ekipler sahne aldı.
Cumartesi günü saat 10.00'da Şehir Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışma, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde gerçekleştirildi. Geleneksel ve stilize dalda yapılan yarışmada yıldızlar kategorisinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Folklor Araştırma Derneği 90,40 puanla rakibi bulunmadığı için birinci oldu.
Gençler kategorisinde Erzurum Dumlu Belde Spor Kulübü 91.20 puanla birinci olurken, Elazığ Mahalli Kültür, Halkoyunları ve Gençlik Spor Kulübü 91.00 puanla ikinci oldu.
Büyükler Kategorisinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Folklor Araştırma Derneği 92.60 puanla birinci olurken, Elazığ EFDUT Gençlik Spor Kulübü 90.40 puanla ikinci oldu.
Stilize dal yıldızlar ve büyükler kategorilerinde yarışan ekiplerin olmadığı yarışmada stilize dal gençler kategorisinde sahne alan Elazığ EFDUT Gençlik Spor Kulübü birinci oldu.
Ekiplerin ilgisiz kaldığı yarışmada beklenen seyirci potansiyeli de yakalanamadı. Sessiz geçen yarışmanın ardından dereceye giren ekiplerin ödülleri verildi.
Ödüller, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şefik Kara, THOF İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Güler, THOF Merkez Hakem Kurulu Üyesi Mehmet Giray tarafından takdim edildi.
Yarışmada birinci olan ekiplerin, ileriki günlerde federasyon tarafından belirlenecek yer ve tarihte Türkiye Birinciliği Yarışması'na katılacakları öğrenildi.
 
 

BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın