Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bingöl Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup sözcüsü Cihat Yıldırım, Nisan ayı belediye meclis toplantısına yönelik basın açıklaması yaptı.
Meclis toplantısında, Bingöl halkının yoğun bir şekilde talep ettiği ve belediyelerin olmazsa olmaz hizmetlerinden olan toplu taşıma hizmetinin, mutlak suretle, özel halk otobüslerinin yanında, belediye otobüsleriyle de verilmesi gerektiğini bildirdiklerini belirten Yıldırım: “Meclisin son gününde Görüşülen Önergemiz yaptığımız haklı ve mantıklı açıklamalar ve Tartışmalara rağmen ret edilmiştir.
Çalışmalara başladığımız günden bu yana getirdiğimiz bu tarz elzem önergelerin tamamının blok halinde Ret edilmesinin, önergenin içeriğiyle pek alakalı olmadığının ve siyaseten ret edildiğinin, Bingöl kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. Böyle olmasaydı eğer, belediye otobüsü gibi önemli ve gerçekten büyük bir ihtiyaç olan bu hizmete dair talep neden reddedilsin” dedi.
“GEREKÇENİN MAKUL OLMADIĞI ORTADADIR”
‘Belediyenin imkânları yeterli değil' gerekçesini eleştiren Yıldırım, şunları söyledi: “Türlü gerekçelerle yapılan harcamalarla halen yaklaşık 155 Milyon lira olan belediyenin borcu, varsın 5-6 Otobüs için, 1-2 milyon daha artsın. Ki bu Otobüsler çalışarak kendi borcunu zaten ödeyecektir. Bu gerekçenin, halk nezdinde de anlaşılacağı gibi, makul olmadığı apaçık ortadadır. Ret kararı, tamamen halkın ihtiyaçlarının ciddiye alınmamasıdır. Son olarak şunu belirtmek istiyoruz. Önemli olduğuna inandığımız ihtiyaçlara dair önergelerimizi dört aydır başladığımız bir uygulama ile kalan 4 yılda, kabul edilinceye kadar, her ay rutin bir şekilde, bıkmadan, meclise sunacağız. Önergeler ya kabul edilip hizmete dönüşecek ya da kalan 4 yılın sonunda her ay birikerek sayısal ve manevi olarak meclisi bu ağırlığın altında bırakacaktır.”