KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Halkı yanlış yönlendiriyorlar

SS 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı, Belediye Meclisi'nin şehir içi yolcu taşıma ücretlerindeki zammın iptaline yönelik açıklamalarını eleştirdi ve belediyenin halkı yanlış yönlendirdiğini öne sürdü...

Halkı yanlış yönlendiriyorlar
04 KASIM 2009 ÇARŞAMBA 10:38
0
2226
0
AA aa
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği kararınca şehir içi yolcu taşımacılığı rayiçlerinde yapılan zammın ardından önceki gün yapılan Bingöl Belediye Meclisi toplantısında alınan karar gereği zammın geçerli olmadığının açıklanmasıyla başlayan tartışmalara SS 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı da katıldı.

Yaptığı açıklamasında, belediyenin yaptığı açıklamanın içeriğini ‘yanlış' olarak yorumlayan tartışmalara SS 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Nihat Kaya, tek yönlü karar alındığını öne sürdü.

Rayic belirleme yetkisinin belediyeye ait olmadığına dikkat çeken Kaya: “Zira 21.06.2005 tarih ve 25852 sayılı resmi gazetede yayımlanan Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanununun 62.maddesinde fiyatları belirleme yetkisi daha özel yasa olduğundan Esnaf ve Sanatkarlar kurumuna ait olduğu amir hükmündedir. Bu hususta belirleme yetkisi belediyede değil, yasa ve onun pratikteki adresi olan mahkemelerde bulunmaktadır. İlgili özel yasa açık ve nettir. Bu hususta belediyece iddia edilen hukuki dayanaktan yoksunluk iddiası soyut ve yanlışlık içerdiğinden gerçeğe aykırılık taşımaktadır. Belediyece söz konusu husus ıska geçilerek halkımızın yanlış bilgilendirilip kooperatif üyeleri ile halkımızın karşı karşıya getirilmeye çalışılması takdire şayandır. Kaldı ki, bu hususta belediyeye müteaddit defalar başvuruda bulunulmuş buna rağmen belediyece herhangi bir işlem yapılmamıştır. Söz konusu rayiç artırımı artan ekonomik mükellefiyette göz önüne alındığında usule ve yasaya uygunluğu tartışılmaz gerçektir. Belediyece halkımızın yanlış yönlendirilmesi düşündürücüdür. Mutabakata varılan ücretlerin devam edeceği bu hususta isteyen vatandaşlara kooperatif başkanlığı olarak yeterli ve tatmin edici bilgilerin verileceği kamuoyuna saygıyla bildirilir” şeklinde konuştu.


Bingöl Kent Haber/Bingöl Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın