Hakkari'de bombalı saldırı: 1 binbaşı şehit
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyü yolunda terör örgütü PKK tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı plastik patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, 1 binbaşı şehit oldu, 2 er yaralandı.
14 HAZİRAN 2007 PERŞEMBE 09:23 |
0 |
1046 |
0 |
|
AA |
aa |
|
HAKKARİ - Alınan bilgiye göre, devriye görevinden yaya olarak dönen askeri birliğin Yüksekova-Dağlıca kara yolundan geçişi sırasında, terör örgütü PKK tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı plastik patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada, 1 binbaşı şehit oldu, 2 er de yaralandı. Devriye görevinden dönen askeri birliğin Yüksekova-Dağlıca kara yolundan yaya geçişi sırasında, terör örgütünce döşenen plastik patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan binbaşının Murat Özyalçın olduğu belirlendi.
Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Binbaşı Özyalçın'ın ailesinin Tekirdağ'da yaşadığı kaydedildi.
Hakkari Asker Hastanesi morguna kaldırılan Binbaşı Özyalçın'ın cenazesinin, Hakkari'de düzenlenecek törenden sonra Tekirdağ'a gönderileceği öğrenildi.
Yaralıların, Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi. Patlamanın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.
SEZER: HAİN SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca Köyü yolunda bir binbaşının şehit olduğu, 2 erin de yaralandığı saldırıyla ilgili olarak, “Bu hain saldırıyı nefretle kınıyor, gerçekleştiren soysuzların, arkasındaki güçler kim olursa olsun hakettikleri karşılığı en güçlü ve sert biçimde alacaklarını bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sezer yaptığı açıklamada, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyü yoluna teröristlerce döşenen uzaktan kumandalı patlayıcının patlatılması sonucunda, 1 Binbaşının şehit olması, 2 erin de yaralanmasından “büyük üzüntü duyduğunu” ifade etti. Cumhurbaşkanı Sezer açıklamasında şunları kaydetti:
“Bu hain saldırıyı nefretle kınıyor, gerçekleştiren soysuzların, arkasındaki güçler kim olursa olsun hakettikleri karşılığı en güçlü ve sert biçimde alacaklarını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Alçakça eylemlerini sürdürenler bilmelidirler ki bu hain saldırılar, terörle savaşımdaki kararlılığımızı pekiştirmekte, birlik ve dayanışmamızı daha da güçlendirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, acıları derinleşse de terörle savaşımda asla yılgınlığa kapılmayacak, bu savaşımın gerektirdiği ulusal ve uluslararası düzeydeki tüm önlemleri, koşullar ne olursa olsun kararlılıkla almaktan kaçınmayacaktır. Ulusumuzun gururu Türk Silâhlı Kuvvetlerimiz, terörle savaşımı erinden en üst rütbeli subayına kadar büyük özveriyle yürütmekte, bölünmez bütünlüğümüzün, Cumhuriyet'in değer ve kazanımlarının korunması için canını seve seve vermektedir. Kahraman Ordumuzu ve O'nun değerli askerlerini Ulusumuzun gönlünde yücelten, taçlandıran, bayrak ve yurt sevgisidir. Şehit Binbaşımıza Tanrı'dan rahmet, ailesine, Ulusumuza ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza da acil şifa dileklerimi iletiyorum.”
Cumhurbaşkanı Sezer'in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a bir telgraf göndererek, Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dileklerini ilettiği de bildirildi.
ERDOĞAN: MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜNÜ ASLA SARSILMAYACAK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “bölücü terörün hain saldırılarının, milletin birlik ve bütünlüğünü asla sarsmayacağını” belirterek, “mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir” dedi.
Başbakan Erdoğan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Köyü yakınlarında terör örgütü üyelerince uzaktan kumandalı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir binbaşının şehit olması ve 2 askerin yaralanması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a başsağlığı ve acil şifa telgrafı gönderdi.
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan'ın telgrafı şöyle:
“Dağlıca Köyü yakınlarında hain bir terörist eylem sonucu birlik ve bütünlüğümüz için kahramanca mücadele veren bir Binbaşımızın şehit olmasından ve 2 askerimizin de yaralanmasından büyük üzüntü duydum. Bölücü terörün hain saldırıları, milletimizin birlik ve bütünlüğünü asla sarsmayacak, mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar temenni eder, şahsınızda Türk silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim.”
ntvmsnbc
|
14.07.2026 16:05
 |
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon |
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı. |
|
14.07.2026 13:42
 |
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu |
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti. |
|
14.07.2026 13:06
 |
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem |
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti. |
|
14.07.2026 12:58
 |
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek! |
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor. |
|
14.07.2026 12:29
 |
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti |
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti. |
|
13.07.2026 14:09
 |
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu |
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi. |
|
|