KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Güveçli'de göz nuru eserler sergilendi

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Güveçli Köyü'nde yıl içersinde kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği, göz nuru eserler sergilendi.

Güveçli`de göz nuru eserler sergilendi
25 MAYIS 2011 ÇARŞAMBA 08:17
0
2095
1
AA aa

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce Güveçli Köyü'nde yürütülen 2010–2011 eğitim yılı sergisi düzenlenen törenle dün saat 11.30'da Güveçli İlköğretim Okulu salonunda açıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Basugay, Zeki Boylu, Bedri Dinler ve Mahmut Kurtaran, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Ensari ve kursiyerlerin katılımıyla açılışı yapılan sergide sergilenen ürünler, göz kamaştırdı.

 

Sergi açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ensari yaptı. Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce yapılan kursların önemine değinen Ensari, “Her alanda büyük dönüşümlerin meydana geldiği, bilgi ve teknolojinin büyük bir hızla gelişip yaygınlaştığı bir çağda yaşıyoruz. Bilgi çağına uyum sağlayan bir neslin yetişmesi için birey eğitimi ve öğretiminin daha fazla önem kazandığını görmekteyiz. Halk Eğitim Merkezleri, insan eğitimi açısından büyük önem arz etmektedir. Halk eğitimi, toplumun her kesimini hedef kitlesi olarak kabul eden ve insanları eğiterek, kültür seviyelerini yükseltmek ve çağın gelişen-değişen şartlarına uyum sağlamalarını kolaylaştırmaya yönelik olarak yapılan faaliyetlerin tamamını kapsamaktadır. Halk eğitim merkezi olarak en önemli hedefimiz, bilgiyle donanmış, bilgiyi üreten ve kullanabilen insanlarımızın sayısını arttırarak onları hak ettikleri bir yaşam standardına kavuşmalarına yardımcı olmaktır” dedi.

 

Her zaman, her yerde, herkes için eğitim parolasıyla faaliyet gösterdiklerine dikkat çeken Ensari, “Bingöl Halk Eğitim Merkezi, ülkemizin kalkınması için ihtiyaç duyulan yetişmiş iş gücünün yetiştirilmesi için mesleki-teknik ve sosyal kültürel alanlarda kurslar açmakta, kursiyerlerimize bir meslek öğretmenin ve el becerilerini geliştirmenin yanında, bilgi ve beceriyle donatılmış bireyler olarak onları bilinçli bir insan olarak hayata hazırlayıp sorgulayıcı ve üretken bir kişilik kazandırmak için de çalışmalarına devam etmektedir. En önemli amacımız, annelerimizi, kızlarımızı her yönden bilgiyle, beceriyle donanmış, bilinçli ve üretken bir seviyeye getirmektir. Bu serginin açılmasında emeği geçenleri kutluyor ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Ensari'nin konuşmasının akabinde kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hansu, 2010-2011 eğitim dönemi içerisinde kurumu tarafından verilen kurslarda başarılı çalışmalara imza atarak bugünkü sergiyi hazırlayan kursiyerlere teşekkür ederek, göze hoş gelen emeği göz nuru eserlerin hazırlandığını söyledi.

 

Kursların önemine değinen Hansu, bayanlara çok önem verdiklerini ve eğitimli bayanların gelecek nesillerin oluşmasında çok önemli rol alacaklarının altını çizdi.

 

Kursiyerlerin kendilerini geliştirmelerini isteyen Hansu, bayanlara her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

 

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslara katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

Belge töreninin ardından serginin açılışı yapıldı. Sergiyi dolaşan davetlilere, kursiyerler tarafından mahalli yemek ikram edildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
aydın argun ağa (@Misafir_4677)
26 Mayıs 2011 Perşembe 18:24
yoruma gerek yoktur elerınıze sağlık güveçli halkına ve hocalarına nice başarlılar
allah sizlere yardımcı olsun
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın