KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2024 Cuma
°C

Güçlendirilmiş Ekonomi Teşvik Paketi geliyor

Hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki 23 kente teşvikler verilmesini öngören Cazibe Merkezleri Programı iptal edilerek bunun yerine Güçlendirilmiş Ekonomi Teşvik Paketi programı uygulanacak.

Güçlendirilmiş Ekonomi Teşvik Paketi geliyor
14 ŞUBAT 2018 ÇARŞAMBA 23:37
0
1903
0
AA aa

Program kapsamında fabrikayı devletin yapmayacak ancak fabrikayı yapana ‘enerji' desteği verilecek. Bunun yanında bir de güçlendirilmiş ekonomi teşvik paketi de geliyor.

Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile bir araya gelen Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkan Vekili Nasır Duyan ile MÜSİAD Mardin Şube Başkanı M. Nurettin Kasap, İLKHA muhabirine, önemli açıklamalarda bulundu.

OSB Başkan Vekili Duyan, Cazibe Merkezleri Programı yerine güçlendirilmiş ekonomi teşvik paketi üzerinde çalışıldığını ve büyük ihtimal ile önümüzdeki günlerde paketin kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

“Büyük heyecan uyandırmıştı”

Cazibe Merkezleri Programının açıklanmasının, bölgede büyük bir heyecan uyandırdığını dile getiren Nasır Duyan, şunları söyledi:

“Aslında ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması açısından Cazibe Merkezleri Programı çok iyi bir projeydi. Ancak daha sonra bundan vazgeçilip, program kapsamına alınan iller 6. Bölge Teşvik Programı kapsamına alındı. Yaptığımız görüşmelerde, cazibe merkezleri yerine bir ekonomi paketi açıklanacağını ifade ettiler. Tabi bu ekonomi paketinin içinde ne var ne yok onu şu an itibariyle bilmiyoruz.”

“Pozitif ayrımcılık yapılması gerekir”

Bölgenin hassas durumu ve gelişmişliği göz önüne alınarak pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyleyen Duyan, gerekli olan yatırımların yapılabilmesi için avantajlı konuma getirilmesi gerektiğini anlattı.

Duyan, Cazibe Merkezleri Programı veya ekonomi teşvik paketi olsa da olmazsa da bölge insanı olarak yatırımlarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

“Enerji desteği verilecek”

Mardin başta olmak üzere bölgede ‘çukur ve terör' olaylarının ardından hem ekonomik hem de sosyal olarak büyük bir yıkımın yaşandığını hatırlatan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı M. Nurettin Kasap ise yaşanan yıkımda oluşan yaraların sarılması için Cazibe Merkezleri Programı'nın açıklandığını söyledi.

23 ili kapsayan programının formatında değişikliğe gidildiğini belirten Kasap, anahtar teslimi fabrika yapımı olarak ifade edilen destek unsurundan vazgeçilerek, fabrikasını yapana enerji desteği verileceğini söyledi.

 “Geri kalmış illere özel teşvik verilmesi lazım”

Kasap, “Aralarında Mardin'in de bulunduğu 10 ilde 5 milyon TL ve üzerinde yatırım yapılması koşuluyla yüzde 30'luk bir enerji desteği verilecek. 7 ilde 4 milyon ve geriye kalan 6 ilde 2 milyon TL yatırım yapanlara enerji desteği verilecek. Enerji gideri yüksek olan işletmelere bu teşvik faydalı olacak. Bu 23 il, 6. Bölge Teşvik Programı kapsamına alındı. Yani Mardin'e verilecek teşvik ne ise Malatya'da o uygulanacak.  Yatırımcı, kendisine göre en uygun ilde yatırımını yapacak. Aslında illerinde sıralaması yapılırsa ve en geride bulunan illere özel bir çalışma yapılırsa daha adaletli olacağına inanıyorum” dedi.  İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.10.2024
02:12
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
BAL Liginin ilk iç saha maçında pazar günü Hakkâri Zapspor'u ağırlayacak olan 12 Bingölspor, taraftarlarıyla aylar sonra buluşacağı mücadelede tribün rekoru kırmayı ve maçtan galip ayrılıp 3 puanı taraftarına armağan etmek istiyor. Kulüp Başkanı Engin Özturan; 'Yaktığımız şampiyonluk meşalesinde tüm halkımızı tribünlerde görmek istiyoruz' dedi.
18.10.2024
02:08
Anşin:
Anşin: 'Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı Çalışanlarının Her Zaman Yanındayız'
Türk Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, yayınladığı basın bildirisinde 'aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışlarımızın her zaman yanındayız' dedi.
17.10.2024
20:11
Aykal`dan demiryolu alanında dev yatırım!
Aykal'dan demiryolu alanında dev yatırım!
Avrupa'da VPI'lı atölye sıralamasında ilk 5'te yer alacak Aykal Demiryolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım Fabrikasında her türlü vagon, lokomotif ve lastik tekerlekli demiryolu araçların bakım, onarım ve revizyonu yapılacak. Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Burada üretilen lokomotifler ve vagonlar, ulusal şebekelerde, üretim tesislerinde ve yüksek güç gerektiren demiryolu taşıtlarında kullanılabilecek, bu sayede enerji tasarrufu sağlanacaktır. Bu başarı, sadece Aykal Grup'un değil, hepimizin ortak gururudur' dedi.
17.10.2024
18:29
Bingöl`de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
Bingöl'de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenen Bingöl Bilim ve Teknoloji Şenliği'nin açılışı yapıldı.
17.10.2024
18:06
Bingöl`de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı. İŞKUR İl Müdürlüğünce bugüne kadar toplam 2 bin 654 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden İl Müdürü Baycuman, ayrıca 7 bin 159 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti, Bin 252 işyerinin ziyaret edilerek kurumsal hizmetler hakkında bilgi verildiği ifade etti.
17.10.2024
17:35
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, savunma sanayi fonuna kredi kartlarından katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın