KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Görme engellilere tasarım kursu

Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve İŞKUR tarafından yürütülen kurslar sayesinde engellilerin hayatı değişiyor. Önce meslek edindirilen engelliler, daha sonra da istihdam ediliyor.

Görme engellilere tasarım kursu
04 ŞUBAT 2015 ÇARŞAMBA 20:01
0
2872
0
AA aa

Bingöl Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahid Korkutata, verdikleri eğitimler sayesinde engellilerin diğer bireyler gibi iş hayatına katılabileceklerini söyledi.

İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 18 – 24 yaş arasındaki görme engellilere yönelik “Web Tasarım Kursu” açtıklarını söyleyen Korkutata: “Burada web tasarım eğitimi alacak olan arkadaşlarımız inşallah bu tecrübelerini iş hayatında da kullanabilecek. Bu tür eğitim programları ile engelli arkadaşlarımızın sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Eğitim sonunda kursiyerlere sertifika dağıtılacağını belirten Korkutata: “Web Tasarım Kursumuz haftanın 5 günü devam edecek. Kurs bitiminde kursiyerlerimize Milli Eğitim onaylı sertifika verilecek. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılımları için proje geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Korkutata, Web Tasarım Kursu açılmasına katkı sağlayan Türkiye İş Kurumu ve Milli Eğitim Müdürlüğü görevli öğretmenler Nazım Burulday, Mehmet Dinler ve Taner Karaarslan'a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.06.2026
23:10
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK'nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken; Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
12.06.2026
21:00
Bingöl`e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
Bingöl'e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
2026 yılı KÖYDES ödenekleri açıklandı. Bingöl ve ilçelerine toplam 174 milyon 355 bin 330 TL kaynak ayrılırken, ödeneklerin yüzde 25'inin İl Özel İdaresi ortak alım giderleri için kesileceği bildirildi.
12.06.2026
20:21
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bingöl, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.
12.06.2026
20:19
Açıkbaş`a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Açıkbaş'a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de uzun yıllar sivil toplum alanında aktif rol üstlenen, toplumsal uzlaşıya sunduğu katkılarla tanınan ve geçtiğimiz yıl kanser tedavisi görürken vefat ederek kenti yasa boğan eski Bingöl Kent Konseyi eski başkanı merhum Orhan Açıkbaş, düzenlenen anlamlı bir programla anıldı.
12.06.2026
19:35
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Bingöl'de sosyal hizmetler kurumlarında koruma ve bakım altında bulunan öğrenciler arasında düzenlenen Hadis Ezberleme ve Şiir Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
12.06.2026
19:34
Bingöl Balı Üreticileri Birliği`nden Solhan Belediyesi`ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği'nden Solhan Belediyesi'ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği yönetimi, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı ziyaret ederek Bingöl balının geleceği, üreticilerin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları görüştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın