KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Eylül 2024 Cumartesi
°C

‘Gönül Köprüsü’ kültürleri buluşturacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ‘Gönül Köprüsü' projesi kapsamından Bingöl'den, Bin 134 öğrenci ile 81 öğretmenin batı illerine gidecek. Bu projeye çok büyük önem verdiklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hansu, bu proje sayesinde Doğu ve Batı arasındaki kültürel farklılığı ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

‘Gönül Köprüsü’ kültürleri buluşturacak
06 HAZİRAN 2008 CUMA 09:37
0
1243
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ‘Gönül Köprüsü' Projesi kapsamından Bingöl'den Bin 134 öğrenci ile 81 öğretmenin batı illerine gidecek. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, bu proje sayesinde Doğu ve Batı arasındaki kültürel farklılığı ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen 'Gönül Köprüsü' projesi ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu Başkanlığında, görevli öğretmenlerle birlikte dün saat 15.00'da Fen Lisesi Konferans Salonunda basın toplantısı düzenlendi.
81 il'den 100 bin öğrenci
Toplantıda bir konuşma yapan Hansu, bu proje sayesinde 81 ilden 100 bin öğrencinin doğudan batıya ve batıdan da doğuya geleceğini açıkladı. Bu projeye çok büyük önem verdiklerini aktaran Hansu: “Bakanlığımızın bugüne kadar yaptığı en büyük projelerden biri de  ‘Gönül Köprüsü' projesidir. Bu projede 100 bin öğrencimiz doğudan Batıya, 20 bin öğrenci de Batı'dan doğu illerine gelecek. Bu projenin sponsorluğunu Turkcell iletişim A.Ş tarafından yapılmaktadır. Bakanlığımızın maddi anlamda bu projede katkısı yoktur. Bütün masraflarını, giderlerini Turkcell şirketi tarafından karşılanacaktır” dedi.
Kültürel farklılıklar ortadan kalkacak
Bu proje sayesinde Batı-Doğu arasındaki kültürel farklılıkların ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini belirten Hansu: “Bu proje kapsamında 81 ilimizden 80 bin öğrenci doğudan batıya, batı illerinden belirlenen 20 bin öğrencide otobüslerle doğuya gelecek. Bu proje, doğu-batı arasındaki kültürel farklılığı ortadan kaldırmak, batıdaki çocukla, doğudaki çocuğun birbirini tanımasını sağlamak, kültürel iletişimi sağlamak, en azından bir millet olduğumuzu, bir devlet olduğumuzu, batısıyla, doğusuyla, kuzeyiyle, güneyiyle bir bütün olduğumuzu kendi yavrularımıza kanıtlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu proje sayesinde büyük faydalar sağlanacağını da umuyoruz. 2007–2008 Eğitim-Öğretim yılının ikinci döneminde buna benzer en az 20'ye yakın proje gerçekleşmiştir. Şuan Kiğı ilçesinden bir ekip İstanbul'dadır. Belde ve ilçelerimize bağlı köy okullarımızdan birçok öğrenci birçok defa değişik illere, o illerden de buraya birçok kişi misafir olarak gelmiştir” açıklamasını yaptı.
Gönülleri birleştirecek bu köprü
‘Gönül Köprüsü' projesini, ‘Bakanlığın en büyük projesi' olarak tanımlayan Hansu, Projenin haziran ayı içinde uygulamaya konulacağını ve 8 hafta boyunca devam edeceğini söyledi. Her hafta 5'er günlük ziyaretler düzenleneceğini kaydeden Hansu,  proje kapsamında Bingöl'den belirlenecek batı illerine gidecek grupların ve programlarının belirlendiğini ifade etti.
‘Bu planlamada 9. ve 10. sınıf öğrencilerinden oluşan 231 kişilik bir grup, 15 Haziran 2008'de 6 tane büyük otobüsle Ankara'ya gidecek. 18 tane görevli müdür ve idareci de bu grupta yer alıyor' diyen Hansu, şöyle devam etti.
“İkinci grup 20 Haziran 2008'de yine 9. ve 10. sınıf öğrencilerinden oluşan 231 kişi Ankara'ya, 5 araç ve 15 görevli ile birlikte gidecekler. Üçüncü grup ise 19 Temmuz 2008'de ilköğretim kurumunda öğrenim gören 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan 336 kişi 8 tane otobüs ve 24 idareci ile birlikte Eskişehir'e, Dördüncü ve son grup ise 24 Temmuz 2008'de 7. ve 8. sınıf öğrencilerimizden oluşan 336 öğrenci 8 araç ve 24 idareci ile birlikte Eskişehir'e gidecekler. Bunların bütün planlaması yapılmış, onayları alınmış, okullara bildirilmiştir. Bu gruplar haftanın 3 gününde kendilerine tahsis edilen Yurt-Kur Müdürlüklerinde kalacaklar, haftanın 2 gününde ise tanıştıkları ailelerin yanında misafir edilecekler. Bu geziden biz çok şey bekliyoruz. Öğretmenlerimize de çok büyük görevler düşüyor. İnşallah bu öğretmenlerimiz bu kardeşliğin pekiştirilmesi konusunda ellerinden geleni, öğrencilerimizle birlikte yerine getireceklerdir. Bu bizim için çok önemlidir. Eğitim-Öğretimin yapılmasından daha da önemlidir. Bu kardeşlik bağlarının geliştirilmesi, doğu ve batıdaki öğrencilerimizin birbirlerini tanımaları, kaynaşmaları, kültür alışverişinde bulunmaları, en azından bir bütün olduğumuzu idrak etmeleri bakımından çok önem verdiğimiz bir projedir. Bu proje kapsamında Bingöl'den 4 grup halinde orta öğretimden 462 ve ilköğretimden de 672 kişi olmak üzere toplam Bin 134 öğrenci ve 81 öğretmen belirlenen illere gidecekler. Ancak bu proje kapsamında batıdan ilimize gelecek öğrenci grubu yoktur, bunu belirtmek istiyorum. Çünkü batıdan gelecek olan öğrenci gruplarını daha çok büyük illere yönlendirmişler” dedi.
 




Bingolonline/Bingöl Kent Haber



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.09.2024
16:37
Bingöl`de SÜTAŞ tepkisi!
Bingöl'de SÜTAŞ tepkisi! 'Topraklarımız rant uğruna feda edilemez'
Muhtar Kancura: 'Topraklarımız rant uğruna feda edilemez. Sütaş Bingöl'e geliş amacını bırakıp, Bingöl'deki arazileri kendine mal etmenin peşine düşmüştür. Buna yönetimlerin bir dur demesinin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Sütaş'ın Bingöl'ü yönetmesine dur diyelim artık. Bir şirket olan Sütaş değil, köylünün yanında olmak gerekmez mi?' diye sitem etti.
27.09.2024
16:19
Bingöl`de uyuşturucu ve silah ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu ve silah ele geçirildi
Bingöl'de merkez ve Genç ilçelerinde Jandarma tarafından yapılan çalışmalarda uyuşturucu madde ele geçirilip 2 kişi gözaltına alınırken, yol kontrolünde durdurulan 2 şüpheli araçta da silah ele geçirildiği bildirildi.
27.09.2024
14:54
Kurslara sıkı denetim geliyor! Amacı dışında çalışanlar kapatılacak!
Kurslara sıkı denetim geliyor! Amacı dışında çalışanlar kapatılacak!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, resmi iznini 'kişisel gelişim kursu' olarak alan ancak öğrencileri liselere ve yükseköğretime geçiş için düzenlenen sınavlara hazırlayarak amacı dışında faaliyet gösteren kursların kapatılması için denetime başlıyor.
27.09.2024
13:36
Bingöl`de polis, durdurduğu araç sürücünde ruhsatsız silah ele geçirdi
Bingöl'de polis, durdurduğu araç sürücünde ruhsatsız silah ele geçirdi
Bingöl KOM Şube ekiplerinde şehir girişinde durdurulan bir aracın sürücüsüne yönelik üst aramasında ruhsatsız silah ele geçirdi. Sürücünün ruhsatsız silah bulundurmaktan daha önce de kaydının olduğu tespit edildi.
27.09.2024
11:34
İkinci el otomobil satışında yeni dönem başladı
İkinci el otomobil satışında yeni dönem başladı
Otomobil satışlarını daha güvenli hale getirmek için geliştirilen sistem herkes için zorunlu hale geldi. Sistemle ikinci el araç alışverişinde riskler ortadan kalkacak. İşte yeni sistem hakkında 10 soru ve 10 cevap.
27.09.2024
11:25
Kredi kartlarında birikmiş borçlara 60 ay vade imkânı
Kredi kartlarında birikmiş borçlara 60 ay vade imkânı
Son dakika haberine göre, kredi kartlarında birikmiş borçlar 60 aya kadar vadeyle yapılandırabilecek. Yapılandırmada müşterilerin kredi kartları kapatılmayacak, yapılandırma sonrası varsa kalan limitlerini kullanmaya devam edebilecekler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın