‘Para üstü verilmiyor' meselesinde farklı bir yaklaşım gösteren S.S 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı, belediyeden yeni rayiç talebinde bulundu ancak bu seferki talebin amacı zam yapmak değil, vatandaştan fazla alındığı öne sürülen fazla paraların iadesini yapmak.
Son olarak 01 Ocak 2007 tarihinde rayiç aldıklarını ve bugüne kadar herhangi bir zam taleplerinin olmadığını aktaran S.S 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Sait Metin, aldıkları son rayicin 70 Ykr olduğunu ancak bozuk para sıkıntısı olduğundan genelde vatandaştan 75 Ykr alındığını ifade etti. Vatandaştan alınan bozuk paraların geri iadesi için yeni rayiç girişiminde bulunduklarını kaydeden Metin, yeni rayicin 80 Ykr olmasının beklendiğini ancak 80 Ykr olsa bile kendilerinin 75 Ykr almaya devam edeceklerini belirtti.
Metin: “Düzağaç bölgesine giden vatandaşlardan bozuk para yüzünden 70 YKR yerine muavinlerimiz tarafından 75 YRK alınıyordu. Bu nedenle vatandaşların hakkı bize geçiyordu. Buda bizleri rahatsız ettiği için belediyeye, yeni rayiç verilmesi için başvuruda bulunduk. Bizim asıl isteğimiz yeni bir zam değil, bozuk para yüzünden vatandaşlardan fazla aldığımız parayı iade etmek ve vatandaşın gönlünü almak. Rayiç talebimizin asıl nedeni budur” dedi.
S.S 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin rayiç isteme talebini doğrulayan Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Keskin, fiyat araştırması yaptıklarını belirtti.
Araştırmaların Belediye Meclisi'nce değerlendirileceğini kaydeden Keskin: “Meclisimiz yeni rayiç talebini uygun görürse gerekli karar verilecek. Bu karara da hem talep eden kooperatifin hem de vatandaşın mağduriyeti göz önünde bulundurulacaktır ifadelerini kullandı.
BingolOnline/Bingöl Kent Haber