KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Göltepesi'nden yılsonu sergisi

Yılsonu sergilerine bir yenisini daha ekleyen HEM ve ASO Müdürlüğü, bu yıl dördüncü sergiyi Göltepesi Köyü'nde açtı...

Göltepesi`nden yılsonu sergisi
10 HAZİRAN 2009 ÇARŞAMBA 12:25
0
1353
0
AA aa
Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (HEM ve ASO) Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda üretilen eserler, yılsonu sergileriyle görücüye çıkarılıyor. Bu yıl tüm kurs merkezlerinde üretilen çalışmaları düzenlenen sergilerle halka sunan HEM ve ASO Müdürlüğü, önceki günlerde Ilıcalar Beldesi, Güveçli Köyü ve Ağaçeli Köyü'nde açılan serginin akabinde dördüncü sergiyi merkez Göltepesi (Çan) Köyü'nde açtı. Programda 1 giyim ve 2 tane de makine nakış kursuna katılım gösteren 58 kursiyere belge verildi. Dün saat 11.00'da Göltepesi Köyü'nde açılan sergiye Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun eşi Esma Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu ve eşi Türkan Hansu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Korkulu, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik'in eşi Özay Çelik, kurum amirleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. İl genelinde farklı alanlarda toplam 93 kursun açıldığını hatırlatan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Korkulu, Göltepesi Köyü'nde açılan sergi ile dördüncü yılsonu sergisi olduğunu söyledi. Giyim ve makine kurslarına 58 bayanın katıldığının altını çizen Korkulu: “Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'nun istihdama yönelik mesleki kursların açılması hususunda talimatları ve destekleriyle yıllardır ilimizde uygulanmayan ücretli usta öğretici görevlendirme uygulamasına geçilerek ilk etapta giyim, nakış, el sanatları, takı tasarım ve kuaförlük gibi birçok mesleki ve teknik kurslar olmak üzere 93 adet kurs açılmıştır. Yılsonu olması itibariyle bu kurslarımız yıl içersinde yaptıkları ürünlerin yer aldığı bir sergi açıldı. Götepesi Köyü'nde açılan kurslarımıza katılan 58 bayana belgelerini veriyoruz” şeklinde konuştu. HEM ve ASO Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarla ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, yeterince kursiyer ve usta öğreticisi olan bütün yerleşim yerlerine bu tür kursların açılacağını belirterek: “Bu kurslarımızda sadece beceri değil aynı zamanda kültürel derslerde verilmek suretiyle bayanlara eğitim verilecektir. Bu sayede hem bilgi hem de beceri konusunda iki yönlü eğitim verilecektir” dedi. Sertifika dağıtım töreninin ardından davetliler sergiyi gezdiler. Program sonunda davetlilere, kursiyerlerin hazırladığı mahalli yemekler ikram edildi. HEM ve ASO Müdürlüğü, bugün Halk Eğitim Merkez binasında saat 11.00'da başka bir serginin açılışını yapacak.

bingol kent haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın