KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

'Gölet yapılması için dayı mı lazım?'

Genç’e bağlı Çamlıyurt köyü sakinleri, yıllardır talepte bulunmalarına rağmen bir türlü yapılmayan sulama göledi için tepki gösterip: ”Göledimizin yapılması için illa bir dayımız mı olmalı?” şeklinde de göndermede bulundular.

`Gölet yapılması için dayı mı lazım?`
11 HAZİRAN 2012 PAZARTESİ 08:14
0
1841
0
AA aa

2001 yılında Genç ilçe Kaymakamlığı ve İlçe Özel İdaresi'ne başvuruda bulunmalarına rağmen köylerinin tarım arazisinin sulama göledine kavuşması için herhangi bir çalışma yapılmadığını belirten Çamlıyurt köyü eski muhtarı Emin Afşin (72), aradan geçen süre içinde başka köylerin sulama göledi projelerinin yapılmasına ise sert göndermede bulundu. “Sulama göledimizin yapılması için illa bir dayımız mı olmalı” diyen eski muhtar Emin Afşin, ilçedeki yetkililerin bir çalışma yapmaması durumunda konuyu Bingöl Valiliği'ne ve Başbakanlığa kadar götüreceğini belirtti.

Afşin: “37 yıl köyümde muhtarlık görevini yürüttüm. Bu süreçte geniş bir tarım arazisine sahip olan köyümün en önemli ihtiyacı olan sulama göledi için uzun süre çırpınmama rağmen herhangi bir gelişme sağlanamadı. Başvurduğum Genç İlçe Kaymakamlığı İlçe Özel İdaresi her defasında 'tamam, gerekli ödenek ayrılması durumunda göledinizi programa alacağız' demelerine rağmen hiçbir çalışma yürütülmedi. Daha önce Köy Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler gelip köyümüzde yer tespiti yapıp ölçümlerde bulunup gittiler ancak gidiş o gidiş oldu. Bizim zamanımızda yâda bizden sonra başvuruda bulunan köylerin sulama göletleri ya bir bir yapılıyor yâda programa alınıyor ancak bizimkisinden ses seda çıkmıyor. Yani bizim sulama göledimizin yapılması yâda programa alınması için illa bir dayımızın mı olması lazım. Yetkililer köyümüz için gerekli bir çalışma yürütmediği takdirde bizde artık sorunumuza çözümü dışarıdan aramak zorunda kalacağız. Bingöl Valiliği ve gerekirse Başbakanlığa kadar bu konunun taşınması için gereken ne varsa yapacağım” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın