KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Goldman sachs c.partner ontex'i satın aldı

Golman Sachs Capital Partners ve yatırım şirketi Texas Pacific Group, Türkiye'de Canbebe, Canped ve Canlady markalarıyla üretim yapan Ontex'i, satın aldı.

Goldman sachs c.partner ontex`i satın aldı
17 TEMMUZ 2010 CUMARTESİ 14:15
1
2036
0
AA aa

Ontex'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Belçikalı Ontex International, dünyanın önde gelen küresel yatırım bankacılığı, menkul kıymetler ve yatırım yönetimi firmalarından Goldman Sachs Capital Partners ve küresel-özel yatırım şirketi Texas Pacific Group (TPG) tarafından yönetilen yatırım fonlarına 1,2 milyar avro karşılığında satıldı.

Satış, Belçika'da şu ana kadar yapılan en büyük, Avrupa'da ise bu yıl içinde gerçekleşen en büyük satış işlemi olma özelliğini taşıyor.

1979 yılında Belçika'da kurulan, 9'u Batı Avrupa'da, 1'i Türkiye'de, 1'i Cezayir'de, 1'i Çin'de olmak üzere toplam 12 üretim tesisi bulunan Ontex'in,satış sürecinin, 2010 yılı bitmeden tamamlanması bekleniyor.

Ontex Group'un Türkiye ve Cezayir Bölgesi Departmanı olan Ontex Türkiye, Türkiye ve çevre ülkelerin perakende piyasasına Canbebe markası ile bebek bezi-bebek bakım ürünleri, Canped markası ile yetişkin hasta bezi ve Canlady markası ile hijyenik kadın pedi üretiyor ve ihraç ediyor. Ontex Türkiye'de 400, Ontex Global'de 4 binin üzerinde kişi istihdam ediliyor.

GS ve TPG, Ontex'in global anlamda konumunu geliştireceğini ve yeni pazarlarda büyümesini destekleyeceğini, yılın sonuna kadar Moskova ve Sidney'de yeni fabrikalar açma hazırlığında olduğunu açıkladı.

Canbebe, Canlady, Canped markalı ürünlerin üreticisi Astel Kağıtçılık, 2000 yılında Ontex Group'a katılarak, ticari unvanını değiştirerek, üretimine Ontex Türkiye olarak devam etmeye başlamıştı.

'SATIŞ, DAHA GÜÇLÜ FİNANSAL DESTEĞE SAHİP OLMAK ANLAMINA GELİYOR'

Ontex Türkiye Genel Müdürü Özgür Akyıldız, satışa ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

''Şirketimize yapılan bu yatırım, aynı zamanda Türkiye'ye de yapılan bir yatırımdır. Ontex Türkiye'nin gösterdiği gelişim ve bulunduğu coğrafya da, söz konusu yatırım kararında önemli bir yer teşkil etmiştir.

Ontex Group'un GS ve TPG tarafından satın alınması sonrasında, gerek Ontex International, gerekse Ontex Türkiye şirket yönetiminde ve organizasyonunda hiçbir değişiklik öngörülmemekle birlikte, işleyiş bugünkü gibi devam edecektir.

Satış, tüm Ontex Group'ta olduğu gibi, grubun en önemli parçası olan Ontex Türkiye için de yeni fırsatlar ve daha güçlü bir finansal desteğe sahip olmak anlamına geliyor. Ontex Türkiye, mevcut konumunu geliştirmek ve güçlendirmek için büyük bir memnuniyet ve heyecan duyuyor.''

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın