KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

‘Gökkuşağı’ izleyenleri büyüledi

Anadolu'nun bir birinden farklı yöresinden yaptıkları derlemelerle sahneledikleri halkoyunları ile büyük ilgi gören topluluk, gösteri sonrası ayakta alkışlandı

‘Gökkuşağı’ izleyenleri büyüledi
11 HAZİRAN 2007 PAZARTESİ 10:53
0
1142
0
AA aa
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Kaleönü İlköğretim Okulu'nun ‘Yıl Sonu Gecesi' davetlileri büyüledi.
Bingöl Valisi Vehbi Avuç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Günay ve çok sayıda davetlinin katıldığı gece, Resim sergisi ile başladı. Sergiyi dolaşan Vali Avuç ve beraberindekiler, 6 yağlı boya, 10 tane özgün baskı, geri kalanların ise öğrenci çalışmalarından oluşan toplam 40 eseri yakından incelediler. Vali Avuç, eserleri çok beğendiğini belirtti ve çalışmalarda emeği geçenleri tebrik etti.
Resim sergisinin ardından salondaki yerlerini alan davetliler, öğrencilerden oluşan ‘Gökkuşağı Halkoyunları Topluluğu'nun gösterilerini izlediler.
Muğla yöresi Bodrum Zeybeği ile sahneye çıkan öğrenciler,  Akçaabat yöresi, Balıkçılar Köy seyirlik oyunu, Laz berber köy seyirlik oyunu, Artvin Yöresi, Bilecik Yöresi, Aşuk-Maşuk seyirlik oyunu, Ankara yöresi, Adıyaman Yöresi Azeri Kız solo gösterisi ve Bingöl Yöresi halkoyunlarını sergilediler.
‘Anadolu Ateşi' adlı halkoyunları topluluğunun bir benzeri olan ‘Gökkuşağı Halkoyunları Topluluğunun gösterisinin yanı sıra gecede okulun faaliyetleri, dünü ve bugünü konularını içeren slâyt gösterimi yapıldı. Gecede ayrıca oyunların sergilendiği yörelerin tanıtımı yapıldı.
64 öğrencinin sahne aldığı gecede sahnelenen oyunları büyük bir keyifle izleyen davetliler, 7 yöreden 7 türkü seslendiren ‘Grup Yağmur Ezgileri' ile coştular. Seslendirilen türkülere eşlik eden davetliler, hareketli parçalarda tempo tutup heyecana ortak oldular.
Bir birinden güzel tabloların çizildiği gecenin finalinde 64 öğrenci ve öğretmenleri ile okul idarecileri sahnedeki yerini aldı. Sergiledikleri oyunlarla büyük ilgi toplayan topluluk, ayakta alkışlandı.
Gecenin sonunda kürsüye çıkan İL milli Eğitim Müdürü Hansu, kenar okullardan biri olan İMKB Kaleönü İlköğretim Okulu öğrencilerinin böylesi bir gösteri sunmasının onur verici olduğunu söyledi.
Eğitim öğretimin sadece kitap okumaktan ibaret olmadığını söyleyen Hansu; “Sosyal faaliyetler de eğitimin bir parçasıdır. Hiç görmedikleri yörelerin halkoyunlarını sergilemek büyük bir marifettir. Öğrencilerimizi ve bu gecede emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.


BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın